Protoieria Moineşti » RESURSE » Multimedia
|
MicroSinaxar v1 |
 |
MicroSinaxar este o aplica ţie (
MIDlet) destinată telefoanelor mobile, care au suport pentru
JavaME (
MIDP 2.0 şi
CLDC 1.1). Are următoarele funcţii:
- calendarul (sinaxarul) ortodox pe tot anul, sfinţii zilei;
- calculează data Sf. Pasti şi a sărbătorilor relative la data Sf. Paşti, în funţie de anul selectat;
- posturile de peste an (Postul Paştilor şi cel al Sf. Apostoli este calculat dinamic în funcţie de data Paştilor pentru anul selectat);
- duminicile de peste an (denumirea plus Evanghelia);
- fazele lunii;
- permite căutarea de nume în calendar;
- glasul de rând (este afişat duminica);
- trimiterea de SMS-uri cu detaliile selectate (sfinţii zilei);
Download
MicroSinaxar.jar (pentru instalare manuală) sau MicroSinaxar.jad (pentru telefoanele conectate la internet). Dacă nu stiti ce să alegeti, atunci descărcati fisierul jar.
Cod de bare cu adresa fisierului JAR.
Instalare
Se transferă fisierul MicroSinaxar.jar pe telefon prin Bluetooth, cablu, IR etc. Pentru telefoanele conectate la internet se poate folosi adresa fişierului JAD: http://e-mistic.org/products/ms/lib/MicroSinaxar.jad în browserul telefonului.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ |
monasterymap v1 |
 |
Versiunea de fa ţă a hărţii mănăstirilor nu este o "reeditare" a vechii hărţi, proiectul a început de la zero. Cu această versiune proiectul îşi schimbă numele din "Harta Electronică a Mănăstirilor" în "monasterymap". Harta veche este disponibilă, dar nu va mai fi dezvoltată.
Versiunea de faţă aduce o serie de imbunătăţiri şi anume:
- numărul lăcaşurilor a crescut aproape dublându-se (de la 264 la 455);
- cantitatea de informaţii despre fiecare mănăstire a crescut considerabil, pentru aceasta folosindu-se din plin materialul tipărit existent ("Mănăstirile şi schiturile României" - Vasile Dumitrache; "Ghidul aşezămintelor monahale ortodoxe din România" - Mihai Vlasie; Atlasul "Romania atlas turistic rutier" - Direcţia Topografică Militară);
- s-a îmbunătăţit calitatea grafică, rutele sunt detaliate până la drumuri de ţară, de asemenea harta conţine majoritatea oraşelor şi a comunelor;
- localizarea mănăstirilor e mai uşoară datorită motorului de căutare şi a sortării lăcaşurilor după judeţ sau după mitropolia de care aparţin administrativ;
- o parte din lăcaşuri au fotografii;
Cerinţe
Pentru a putea folosi aplicaţia browserul dvs. trebuie să aibă instalat "flash player" minim versiunea 7, care poate fi descărcat gratuit de pe situl Macromedia http://macromedia.com/go/getflash, aproximativ 550 KB varianta pentru Internet Explorer şi 680 KB varianta pentru Netscape şi FireFox.
Help
Lucrul cu harta este foarte simplu folosindu-se aproape exclusiv mouse-ul. De reţinut ar fi următoarele: deplasarea hărţii se face folosind săgeţile de pe tastatură sau deplasând dreptunghiul albastru din navigator. Drumurile de ţară şi comunele sunt vizibile pe hartă când valoarea zoom-ului este mai mare sau egală cu 300%. Detaliile hărţii scad odată cu valoarea zoom-ului.
Lăcşurile pot fi găsite mai uşor cu ajutorul motorului de căutare: se scriu primele litere din denumirea mănăstirii, următoarele fiind completate în măsura în care mănăstirea se află pe hartă. La căutare trebuie să se folosească diacriticile.
Lista lăcaşurilor poate fi restrânsă sau sortată din fereastra cu opţiuni.
Simbolul (F) din dreapta unei mănăstiri indică faptul că pentru acel lăcaş sunt disponibile fotografii.
[Lanseaza aplicatia]
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ |
BibleExplorer v1 |
 |
BibleExplorer este o aplica ţie care conţine textul Sfintei Scripturi (varianta ortodoxă a Sf. Sinod al BOR, cel mai probabil o varintă din anii 198*) în format electronic, precum şi diverse facilităţi pentru citirea şi studierea ei. Textul propriu-zis a fost îmbogăţit cu comentarii la diverse versete sau fragmente şi introduceri la Sf. Evanghelii, Epistole şi Apocalipsă care sunt, majoritatea, extrase din versiunea Noului Testament revizuită şi comentată de ÎPS Bartolomeu Anania. O contribuţie importantă la comentariile de la Faptele Apostolilor are părintele Vasile Câmpean.
Softul oferă posibilitatea adăugării de note la versete şi conţine un istoric al cărţilor deschise şi un motor de căutare; căutarea poate fi simplă ("quick search"), doar în pagina deschisă ("in page"), sau complexă ("advanced search"), în întreg textul Bibliei. De asemenea, se pot deschide şi două texte concomitent, împărţindu-se pagina, vertical sau orizontal, dimensiunile celor două pagini putând fi modificate.
Informaţii detaliate despre funcţionalităţile programului şi modul de utilizare se găsesc în help-ul (ghidul) care-l însoţeşte.
Download
Programul a fost dezvoltat folosind mediul de dezvoltare Java (de la Sun Microsistems), de aceea pentru a rula programul aveţi nevoie de Java Runtime Enviroment minim versiunea 1.4.2. Pentru download sunt disponibile două variante: prima care conţine şi JRE 1.4.2, iar pentru cei care au deja instalat JRE 1.4.2 sau superior există variata fără JRE, motiv pentru care această variantă este mai redusă ca dimensiuni (în funcţie de platformă până la de 3 ori mai mică). Dacă nu ştiţi ce versiune să alegeţi, descarcaţi-o pe cea cu JRE.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ |
e-misticAgent |
 |
Dezvoltat în limbajul de programare Java, este un robot multiprotocol fiind disponibil pe mai multe reţele de messaging: irc, Yahoo, MSN.
El oferă următoarele:
- textul Sfintei Scripturi în limbile română (ortodoxă) şi engleză (KJV)
- Patericul egiptean
- Sinaxarul şi calendarul (ortodoxe)
- Dicţionarul explicativ al limbii române
- Dicţionar român-englez şi englez-român
- căutare web (google), ip lookup, vremea din peste 10 mii de aeroporturi din lume.
Robotul este disponibil cu următoarele id-uri:
- e-mistic pe irc în reţeaua undernet.org şi pe canalul #ortodox
- ymistic pentru Yahoo Messenger
Interacţiunea cu robotul se face prin scurte comenzi urmate, unde e cazul, de parametri.
Pe viitor se va îmbunătăţi secţiunea de informaţii şi exemple despre utilizarea robotului, în prezent se poate folosi comanda !info pentru a afla detalii despre comenzi.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Data Pastilor