Protoieria Moinesti   Webmail    

 
PROTOIERIA CUVÂNTUL IERARHULUI PAROHII MĂNĂSTIRI CULTURĂ ŞI
MISIUNE
ASISTENŢĂ
SOCIALĂ
ŞTIRI ADMINISTRAŢIE RESURSE CONTACT
 
 

Sobor de ierarhi, în rugăciune, la mormântul Arhiepiscopului Eftimie Luca
Joi, 4 noiembrie 2021, cinci ierarhi, membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, s-au reunit în comuniune de rugăciune la mormântul vrednicului de pomenire Arhiepiscop Eftimie Luca, cu prilejul împlinirii a È™apte ani de la naÈ™terea sa în Cer. Ziua de 4 noiembrie are o rezonanță aparte în calendarul...

mai multe detalii
FACEBOOK

Mărturisitorii Ortodoxiei din Parohia Sfântul Spiridon din Comănești
Prima duminică a Postului Mare reprezintă o zi de mare sărbătoare pentru creÈ™tinii ortodocÈ™i. În această duminică, numită „Duminica Ortodoxiei”, creÈ™tinii ortodocÈ™i marchează triumful dreptei credinÈ›e asupra ereziei iconoclaste È™i asupra tuturor ereziilor, în general. Această zi de sărbătoare a fost instituită de...

mai multe detalii
Protoieria MoineÅŸti » CULTURÄ‚ ÅžI MISIUNE » ConferinÅ£e
2016
----------------------------------------

2012
----------------------------------------

A. Conferinte preotesti

» Marti 14 mai: Sedinta preotilor din Protopopiatul Moinesti

» Marti 13 martie: Conferinţă Pastorală trimestrială

» Luni 17 ianuarie: Sinaxa preoÅ£ilor din Protoieria MoineÅŸti 2012

B. Conferinte, concerte si seri duhovnicesti

» Serile duhovnicesti "Trepte spre Înviere" - ediÅ£ia a II-a

Åži în acest an, cu binecuvăntarea PS. Ioachim Băcăuanul, a continuat seria convorbirilor duhovniceÅŸti aflate la a doua ediÅ£ie ÅŸi organizate de către Protoieria MoineÅŸti în colaborare cu Primăria Municipiului ÅŸi Liceul Teoretic "Spiru Haret".

ConferinÅ£ele, care se vor desfăşura începând cu orele 1630 în Sala Mare a Primăriei, "se constituie într-un triptic ascetic", un "dialog duhovnicesc deschis", ÅŸi vor respecta următorul program:

1.
Duminică 18 Martie, invitat PS. Dr. Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului ÅŸi Bacăului - "În Iisus Hristos suferinÅ£a nu dezumanizează, ci transfigurează".

2.
Duminică 25 Martie, invitat pr. prof. univ. dr. Constantin Necula, profesor la Facultatea de Teologie "Andrei Şaguna" din Sibiu.

3.
Luni 26 Martie, invitat pr. prof. univ. dr. Ioan Cristinel Teşu, profesor la Facultatea de Teologie "Dumitru Stăniloae" din Iaşi.-------------------------------------------

2011
-------------------------------------------

A. Conferinte preotesti


» 06 octombrie 2011, la biserica Sfântul Nicolae din municipiul MoineÅŸti, PreasfinÅ£itul Ioachim Băcăuanul a venit în mijlocul preoÅ£ilor din Protoieria MoineÅŸti pentru a comunica noi hotărâri sinodale ÅŸi decizii eparhiale de mare interes, dar mai ales pentru a ridica nivelul unei întâlniri sau ÅŸedinÅ£e administrative la cel al unei întâlniri ÅŸi meditaÅ£ii duhovniceÅŸti.
Tema meditaÅ£iei, prefaÅ£ată de prologul Evangheliei după Sfântul Apostol Ioan,  a fost puterea Cuvântului ÅŸi, derivând din aceasta, mandatul ÅŸi lucrarea preoÅ£ească a propovăduirii Cuvântului. „De ce nu se măsoară puterea cuvântului? Cum cuantificăm cuvântul care distruge sau care zideÅŸte, care transfigurează sau care desfigurează?” Iată întrebări prin al căror răspuns PreasfinÅ£ia Sa a readus atenÅ£ia tuturor spre lucrările cele duhovniceÅŸti, îndemnându-ne “să declanşăm Rusaliile în fiecare zi”  ÅŸi invitându-I părinteÅŸte pe toÅ£i: “Să fiÅ£i cât mai receptivi ÅŸi cât mai uniÅ£i”.
După ce a prezentat cele două mari evenimente care vor avea loc în Biserica noastră, pe de o parte canonizarea a încă doi sfinÅ£i, Andrei Åžaguna ÅŸi Simion Åžtefan, a căror proclamare solemnă va avea loc în curând, iar pe de altă parte organizarea zilelor Melchisedec la Roman, manifestare solemnă de mare amploare prin care se doreÅŸte reafirmarea valorii marelui ierarh, PreasfinÅ£itul Ioachim Băcăuanul a readus discuÅ£ia la aspectele mai practice, dar de egală importanţă, ale vieÅ£ii bisericeÅŸti. Amintind despre construirea noului sediu al Protoieriei MoineÅŸti, „o construcÅ£ie vastă […] care să fie vrednică de demnitatea preoÅ£ilor ÅŸi credincioÅŸilor de la MoineÅŸti”, PreasfinÅ£ia Sa a evidenÅ£iat pe părintele protopop MareÅŸ Costel, arătând preoÅ£ilor: “aveÅ£i un protopop vrednic, dinamic ÅŸi care ÅŸtie să lucreze cu râvnă!”. Detaliile privitoare la construirea Catedralei Mântuirii Neamului, concertul caritabil de Crăciun (având ca invitat pe maestrul Gheorghe Zamfir ÅŸi planificat a se desfăşura la MoineÅŸti), aspectele legate de manifestările de la Slănic dar ÅŸi alte detalii, au constituit momentul final al discursului PreasfinÅ£itului Ioachim care a dat cuvântul părintelui consilier administrativ P.C. sale pr. ic. stavr. Dan Alexandru ANTOCE ÅŸi domnului consilier economic Gheorghe PRICOPI, care au continuat prezentarea aspectelor de ordin administrativ.

» 13 septembrie 2011 - ”Familia preotului model pentru familia creÅŸtină
Persuasiv, elevat ÅŸi documentat”, aÅŸa a descris PreasfinÅ£itul Ioachim Băcăuanul conferinÅ£a ”Provocări actuale ale familiei” prezentată de
părintele Ioan Cristinel TeÅŸu, profesor universitar doctor la disciplina Spiritualitatea Ortodoxă: Ascetica ÅŸi Mistica în cadrul Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din IaÅŸi. SusÅ£inut de statistici ÅŸi de ultimele cercetări în domeniul sociologic, psihologic ÅŸi psihanalitic, părintele profesor de la IaÅŸi a prezentat pericolele ce pândesc familia în general ÅŸi familia creÅŸtină în mod special, în contextul societăţii contemporane în care conceptul de familie, aÅŸa cum o cunoaÅŸtem noi în sens tradiÅ£ional, pare a fi murit.De duminică până marÅ£i, 13 septembrie, peste 70 de familii de preoÅ£i au avut ocazia să dezbată într-un cadru deosebit teme legate de familia creÅŸtină. La finalul întîlnirii, PreasfinÅ£itul Părinte Episcop a evidenÅ£iat încă o dată importanÅ£a ÅŸi semnificaÅ£ia profundă a acestui subiect, a binecuvântat preoÅ£ii prezenÅ£i împreună cu familiile lor ÅŸi a invitat pe toÅ£i la promovarea ÅŸi afirmarea rolului familiei creÅŸtine în societate.

» 05 septembrie 2011 - Conferinţă preoÅ£ească la Slănic Moldova
Nu preoÅ£ii singuri, ci împreună cu familiile lor, nu doar preoÅ£ii unei anume protoierii, ci preoÅ£ii din toată eparhia, s-au întâlnit la Slănic-Moldova pentru a participa la conferinÅ£e preoÅ£eÅŸti pastoral-misionare organizate cu binecuvântarea PreasfinÅ£itul Ioachim Băcăuanul.
Este anul familiei, al celor două taine care descind din familie, al Botezului ÅŸi Cununiei. Al Sfântului Botez, pentru că botezul ne introduce în Biserică, ÅŸi al Sfintei Cununii, pentru că prin cununie se continuă viaÅ£a în Biserică. Aceasta ca scop aducerea de copii pe lume, botezul, educaÅ£ia ÅŸi creÅŸterea lor”, a explicat PreasfinÅ£itul Ioachim Băcăuanul în cuvântul de deschidere, Å£inut în faÅ£a celor 100 de familii de preoÅ£i prezente.
Invitat ÅŸi oaspete de seamă a fost pr. prof. Univ. Dr. Nicoale Achimescu, profesor de Istoria ÅŸi filosofia religiilor în cadrul Universităţii din BucureÅŸti, Facultatea de Teologie Ortodoxă  „Patriarhul Justinian”, care a vorbit despre ”Familia preotului - model de comuniune într-o societate tot mai individualistă”.

» 02 septembrie 2011, „Seria conferintelor preotesti la Slanic Moldova”.
În perioada 5–26 septembrie, Arhiepiscopia Romanului ÅŸi Bacăului organizează anul acesta, proclamat de către Patriarhia Română ca „Anul omagial al Sfântului Botez ÅŸi al Sfintei Cununii în Patriarhia Română”, seria conferinÅ£elor preoÅ£eÅŸti „Familia preotului model pentru familia creÅŸtină”.
Noutatea ÅŸi aspectul neaÅŸteptat al evenimentului stau în aceea că anuul acesta seria conferinÅ£elor transpune în practică,  într-o manieră inedită, partea teoretică a manifestărilor. Mai concret, conferinÅ£ele nu se vor Å£ine separat, în fiecare protoierie, ci se vor desfăşura într-o locaÅ£ie comună, aspectul cel mai important fiiind însă acela că vor participa toÅ£i preoÅ£ii, din toate cele 6 (ÅŸase) protoierii, împreună cu familiile lor.
Astfel aproximativ 500 de preoÅ£i, împreună cu familiile lor, vor avea nu doar ocazia să se cunoască mai bine ci ÅŸi să mărturisească ÅŸi să promoveze învăţătura de credinţă ortodoxă despre cele două Sfinte Taine, să afirme rolul familiei creÅŸtine, din punct de vedere religios, spiritual, cultural ÅŸi social.

» Marti 7 iunie 2011 - „Practici neortodoxe privind savârsirea Tainei Sfintei Cununii”. Din partea Centrului Eparhial a fost delegat P.C. Preot Eugen Ciuche, consilier în cadrul Sectorului social-filantropic si misionar al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, iar tema a fost prezentata de P.C. Preot Adrian Tuglea de la Parohia Cotumba.

» Marti 22 martie 2011, - „Practici neortodoxe privind savârsirea Botezului”. Lucrarile sedintei au fost conduse de P.C. Preot Dragos Munteanu, inspector pe probleme de patrimoniu si constructii al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, în calitate de delegat al Centrului Eparhial. Preacucernicia sa a transmis arhieresti binecuvântari din partea ierarhilor nostri dupa care a dat cuvântul parintelui Iustin Alexandrescu, de la Parohia Darmanesti, cel care a pregatit si prezentat referatul pe marginea temei anuntate.

» Luni 17 ianuarie 2011 a avut loc la biserica „Sfintii Apostoli Petru si Pavel” din Moinesti, prima sinaxa a preotilor, staretilor, staretelor, monahilor si monahiilor din cadrul Protopopiatului Moinesti. Sfânta Liturghie a fost oficiata de P.S. Ioachim Bacauanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, înconjurat de un sobor de 110 preoti si diaconi, care s-au împartasit din acelasi sfânt potir.

» 22.09.2010, ?Locul si importanta crezului ortodox ?n cultul divin?. Programul zilei a debutat cu primirea oficiala ?n mijlocul preotilor din Protopopiatul Moinesti a Preasfintitului Ioachim Bacauanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului dupa care a fost oficiata slujba Te Deumului de catre pr. Popa Grigore de la Parohia Zemes, pr. Prepelita Daniel de la Parohia Boistea II si pr. Nistor Dragos de la Parohia Sf. Gheorghe ? Moinesti. Prima parte a conferintei a constat ?n sustinerea unei meditatii de catre P.S. Episcop Ioachim Bacauanul pe tema ?Nuntii Fiului de ?mparat? din Evanghelia Duminicii a XIV-a dupa Rusalii (Matei 22, 1-14) si a Anului Nou bisericesc, la al carui ?nceput ne aflam.

B. Conferinte, concerte si seri duhovnicesti

» Concert de colinde Hristos se naste, Slaviti-L! - 12 decembrie 2010 corul ?Theotokos? al Protopopiatului corul ?Byzantion? din Iasi, corul Catedralei ?Sf?ntul Nicolae si Nasterea Maicii Domnului? din Moinesti ansamblul folcloric ?Florile din Cucuieti? grupul vocal ?Busuiocul? din Stanesti. Bucuria sarbatorii din 12 decembrie 2010, a fost amplificata de prezenta si binecuv?ntarea P.S. Ioachim Bacauanul, iar darurile pregatite si ?mpartie tuturor copiilor cu aceasta ocazie de catre parohiile ?Sf. Gheorghe? si ?Sf. Nicolae? ? Moinesti, Ardeoani, Stanesti si Poduri au completat imaginea icoanei din Betleem, unde ??ngerii cu pastorii slavoslovesc si magii cu steaua calatoresc?.

» Serile duhovnicesti "Trepte spre ?nviere"

     1. "Postul-exercitiu de tinerete ?n Hristos", conferinta sustinuta miercuri, 16 martie 2011, de catre Preot Conf. Dr. Constantin Necula, de la Facultatea de Teologie Ortodoxa "Andrei Saguna" din Sibiu, ?n prezenta primarului Viorel Ilie, a parintelui protopop Costel Mares si a numerosi preoti si credinciosi.
     2. "Postul, pridvorul ?nt?lnirii noastre cu Dumnezeu" conferinta sustinuta marti, 29 martie 2011, de pr. lector Vasile Gavrila, de la Facultatii de Teologie Ortodoxa "Justinian Patriarhul" din Bucuresti.
     3. "Viata duhovniceasca, ?ntre chip si asemanare". Sub egida acestui titlu s-a desfasurat la Moinesti ultima ?nt?lnire din cadrul Serilor duhovnicesti "Trepte spre ?nviere". Conferinta care a ?ncheiat triada ?nt?lnirilor de suflet a fost sustinuta duminica, 3 aprilie 2011, de catre Preasfintitul Ioachim Bacauanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, ?n prezenta primarului Viorel Ilie, a preotilor din Protopopiatul Moinesti, a autoritatilor locale si a numerosi credinciosi.ŞTIRI ŞI EVENIMENTE

» ÃŽntâlnirea Cercului Pastoral „Sfântul Nectarie” Valea Muntelui

În ziua de prăznuire a Sfântului Ierarh Nectarie Cercul Pastoral de pe Valea Muntelui, Protopopiatul MoineÈ™ti È™i-a cinstit ocrotitorul spiritual.

mai multe detalii

» Åžedinţă administrativă a preoÅ£ilor din Protopopiatul MoineÅŸti

MarÈ›i, 2 august 2022la Biserica „Sfântul Gheorghe” din MoineÈ™ti a avut loc, cu binecuvântarea ÎnaltpreasfinÈ›itului Părinte IoachimArhiepiscopul Romanului È™i Bacăului, È™edinÈ›a administrativă semestrială a preoÈ›ilor din Protopopiatul MoineÅŸti.

mai multe detalii

» Cerc pastoral în Parohia Sărata din Protopopiatul MoineÈ™ti

Vineri, 27 mai 2022, la Parohia Sărata din Protopopiatul MoineÈ™ti a avut loc întâlnirea preoÈ›ilor din Cercul Pastoral „Sfântul Ioan Rusul”.

mai multe detalii

» Åžedinţă administrativă a preoÅ£ilor din Protopopiatul MoineÅŸti

Miercuri, 23 februarie 2022la Biserica „Sfântul Gheorghe” din MoineÈ™ti a avut loc, cu binecuvântarea ÎnaltpreasfinÈ›itului Părinte IoachimArhiepiscopul Romanului È™i Bacăului, È™edinÈ›a administrativă a preoÈ›ilor din Protopopiatul MoineÅŸti.

mai multe detalii

» ÅžedinÅ£e administrativ-tematice a preoÅ£ilor din Protopopiatul MoineÅŸti

PreoÈ›ii din Protopopiatul MoineÈ™ti s-au întâlnit în È™edinÈ›e administrativ-tematice cu măsuri speciale. În acest trimestru, pentru È™edinÈ›ele stabilite în zilele de 3 È™i 5 noiembrie s-au luat măsuri de siguranță sanitară stricte.

mai multe detalii

» Åžedinţă administrativ-tematică a preoÅ£ilor din Protopopiatul MoineÅŸti

Joi, 12 martie 2020, la biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din MoineÈ™ti, începând cu ora 9.00 a avut loc ÅŸedinÅ£a administrativ-tematică a preoÅ£ilor din Protopopiatul MoineÈ™ti

mai multe detalii

» Unirea Principatelor Române sărbătorită în Protopopiatul MoineÈ™ti

Vineri 24 ianuarie 2020, la Biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din MoineÈ™ti, a avut loc prima È™edinţă administrativă a preoÅ£ilor din Protopopiatul MoineÅŸti, iar la această întrunire, ca delegat din partea ÎnaltpreasfinÈ›itului Arhiepiscop Ioachim, a fost părintele consilier eparhial Alexandru Zamfir, de la Sectorul administrativ – bisericesc al Arhiepiscopiei Romanului È™i Bacăului.

mai multe detalii

» Åžedinţă tematică a preoÅ£ilor din Protopopiatul MoineÅŸti

În cadrul manifestărilor organizate în Protoieria MoineÈ™ti cu prilejul „Anului omagial al satului românesc” È™i „Anul comemorativ  patriarhilor Nicodim Munteanu È™i Iustin Moisescu”, cu binecuvântarea ÎnaltpreasfinÈ›itului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului È™i Bacăului, marÈ›i 19 noiembrie 2019, la biserica cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din MoineÈ™ti, a avut loc conferinÈ›a tematică a preoÈ›ilor din Protopopiat.

mai multe detalii

» Părintele profesor Constantin Necula a conferenÈ›iat la Poduri

Duminică, 17 noiembrie 2019, prima din Postul NaÅŸterii Domnului, părintele profesor Constantin Necula, de la Facultatea de Teologie „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu a susÈ›inut în sala de festivităţi a Primăriei Poduri o conferință prilejuită de sărbătorirea a 600 de ani de atestare documentară a localităţii.

mai multe detalii

» Conferință preoÈ›ească în Protopopiatul MoineÈ™ti

În cadrul manifestărilor organizate în Protoieria MoineÈ™ti cu prilejul „Anului omagial al satului românesc” È™i „Anul comemorativ  patriarhilor Nicodim Munteanu È™i Iustin Moisescu”, cu binecuvântarea ÎnaltpreasfinÈ›itului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului È™i Bacăului, joi 17 octombrie 2019, la Parohia Goioasa, din Protopopiatul MoineÈ™ti, a avut loc conferinÈ›a de toamnă a preoÈ›ilor din Protopopiat.

mai multe detalii

» Părintele Profesor Constantin Coman a conferenÈ›iat în Protopopiatul MoineÈ™ti

Serile convorbirilor duhovniceÈ™ti întitulate „Trepte spre Înviere” în Protopopiatul MoineÈ™ti au continuat duminică 7 aprilie 2019 în Sala de Festivități a Primăriei MoineÈ™ti.

mai multe detalii

» Părintele Profesor Constantin Coman va conferenÈ›ia în Protopopiatul MoineÈ™ti

Cu binecuvântarea ÎnaltpreasfinÅ£itului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului ÅŸi Bacăului, în Protopopiatul MoineÈ™ti va avea loc o nouă întâlnire duhovnicească, de această dată cu părintele profesor Constantin Coman, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Patriarhul Justinian”, Universitatea din BucureÈ™ti, care va susÈ›ine conferinÈ›a „Despre post È™i pocăință”.

mai multe detalii

» Scriitorul Mihail NeamÈ›u a conferenÈ›iat la MoineÈ™ti

Cea de a IX-a ediÈ›ie a conferinÈ›elor organizate cu binecuvântarea ÎnaltpreasfinÅ£itului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului ÅŸi Bacăului, în perioada Postului Mare în Protopopiatul MoineÈ™ti, a debutat duminică 24 martie 2019, cu prezenÈ›a la MoineÈ™ti a scriitorului Mihail NeamÈ›u.

mai multe detalii

» EdiÈ›ia a IX-a a conferinÈ›elor din Postul Mare în Protoieria MoineÈ™ti

Cu binecuvântarea ÎnaltpreasfinÅ£itului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului ÅŸi Bacăului, anul acesta va avea loc cea de a IX-a ediÈ›ie a conferinÈ›elor organizate în perioada Postului Mare în Protopopiatul MoineÈ™ti.

mai multe detalii

» Åžedinţă administrativ-tematică a preoÅ£ilor din Protopopiatul MoineÅŸti

Miercuri, 6 martie 2019, la biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din MoineÈ™ti, începând cu ora 9.30 a avut loc ÅŸedinÅ£a administrativ-tematică a preoÅ£ilor din Protopopiatul MoineÈ™ti

mai multe detalii

» Conferință preoÈ›ească în Protopopiatul MoineÈ™ti

Părintele profesor Sava Viorel de la Facultatea de Teologie "Dumitru Stăniloae" din IaÈ™i a conferenÈ›iat în Protopopiatul MoineÈ™ti.

mai multe detalii

» Åžedinţă administrativ-tematică a preoÅ£ilor din Protopopiatul MoineÅŸti

Joi, 3 mai 2018, cu binecuvântarea ÎnaltpreasfinÅ£itului Ioachim, Arhiepiscop al Arhiepiscopiei Romanului ÅŸi Bacăului, la Protopopiatul MoineÅŸti, începând cu ora 9 s-a desfășurat ÅŸedinÅ£a administrativ-tematică a preoÅ£ilor din Protopopiatul MoineÅŸti.

DelegaÈ›i din partea Centrului Eparhial au fost părintele consilier Eugen Ciprian Ciuche, Sectorul social-filantropic ÅŸi misionar, È™i părintele IonuÈ› Avram, directorul AgenÈ›iei de turism Meteora Bacău, care au a transmis, din partea ÎnalpreasfinÈ›itului Părinte Ioachim, arhiereasca binecuvântare.

mai multe detalii

» Un eveniment de anvergură în Protopopiatul MoineÈ™ti

O nouă seară duhovnicească a avut loc în Protopopiatul MoineÈ™ti, miercuri 11 aprilie la ComăneÈ™ti. De această dată, cu binecuvântarea ÎnaltpresfinÈ›itului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului È™i Bacăului, părintele protopop Costel MareÈ™ l-a avut ca invitat pe părintele conferenÈ›iar Constantin Necula de la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna”.

mai multe detalii

» Părintele Profesor Constantin Necula va conferenÈ›ia în Protopopiatul MoineÈ™ti

Cu binecuvântarea ÎnaltpreasfinÅ£itului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului ÅŸi Bacăului, în Protopopiatul MoineÈ™ti va avea loc o nouă întâlnire duhovnicească, de această dată cu părintele conferenÈ›iar Constantin Necula.

mai multe detalii

» Prietenia pentru virtute o prietenie de durată

Cu binecuvântarea ÎnaltpreasfinÅ£itului Ioachim, Arhiepiscop al Arhiepiscopiei Romanului ÅŸi Bacăului, pe 1 aprilie, în Duminica Floriilor, începând cu ora 18ºº, s-a desfășurat la Sala Mare a Primăriei MoineÈ™ti, cea de a doua întâlnire din seria convorbirilor duhovniceÈ™ti „Trepte spre Înviere” organizate de Protopopiatul MoineÈ™ti în perioada Postului Mare.

Pentru prima data la MoineÈ™ti, publicul, destul de numeros, s-a bucurat de prezenÈ›a domnului profesor Theodor Paleologu, eseist, fost ambasador È™i ministru al culturii, care a susÈ›inut conferinÈ›a „Despre prietenie - reflecÈ›ii la Sâmbăta lui Lazăr”.

mai multe detalii

» Profesorul Theodor Paleologu va conferenÈ›ia la MoineÈ™ti

Duminică 1 aprilie 2018, începând cu ora 18.00, la Sala Mare a Primăriei MoineÈ™ti, va avea loc cea de a doua întâlnire din seria convorbirilor duhovniceÈ™ti „Trepte spre Înviere” organizate de Protopopiatul MoineÈ™ti în Postul Mare.

mai multe detalii

» Părintele Profesor Dr. Vasile Mihoc a conferenÈ›iat la MoineÈ™ti

Cu binecuvântarea ÎnaltpreasfinÅ£itului Ioachim, Arhiepiscop al Arhiepiscopiei Romanului ÅŸi Bacăului, È™i sub directa coordonare a părintelui protopop Costel MareÈ™, în Protopopiatul MoineÈ™ti a debutat ediÈ›ia a VIII-a a convorbirilor duhovniceÈ™ti „Trepte spre Înviere”, sâmbătă 17 martie 2018, la Biserica „Sfântul Gheorghe” din MoineÈ™ti.

Pentru prima seară, din seria întâlnirilor organizate în perioada Postului Mare, moineÈ™tenii l-au avut ca invitat pe părintele profesor dr. Vasile Mihoc, de la Facultatea de Teologie „Andrei Åžaguna” a Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu. Părintele profesor a susÈ›inut conferinÈ›a „ViaÈ›a în Hristos – izvor de bucurie duhovnicească”.

mai multe detalii

» EdiÈ›ia a VIII-a a conferinÈ›elor din Postul Mare în Protoieria MoineÈ™ti

Cu binecuvântarea ÎnaltpreasfinÅ£itului IoachimArhiepiscop al Arhiepiscopiei Romanului ÅŸi Bacăului, Protopopiatul MoineÈ™ti continuă seria întâlnirilor duhovniceÈ™ti organizate în perioada Postului Mare, ajunsă anul acesta la ediÈ›ia a VIII-a.

mai multe detalii

» Åžedinţă administrativ-tematică a preoÅ£ilor din Protopopiatul MoineÅŸti

Luni, 5 martie 2018, la biserica "Sfântul Gheorghe"  MoineÈ™ti, începând cu ora 9.30 a avut loc ÅŸedinÅ£a administrativ-tematică a preoÅ£ilor din Protopopiatul MoineÈ™ti

DelegaÈ›i din partea Centrului Eparhial la întâlnirea preoÈ›ilor moineÈ™teni au fost părintele consilier administrativ Daniel Alexandru Zamfir, părintele consilier cultural Valentin Băltoi È™i dl. consilier financiar Gheorghe Pricopi.

mai multe detalii

» Unirea cea Mică a Principatelor Române sărbătorită în Protopopiatul MoineÈ™ti

În data de 24 ianuarie 2018, la Biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din MoineÈ™ti, preoÈ›i È™i credincioÈ™i, de pe cuprinsul Protopopiatului MoineÈ™ti, s-au întâlnit în rugăciune È™i în cânt, comemorând pe făuritorii Unirii Principatelor Moldova È™i Èšara Românească de acum 159 de ani, È™i aducând mulÈ›umire Bunului Dumnezeu pentru binefacerile revărsate asupra poporului român.

mai multe detalii

» Sfinte odoare aduse spre cinstire la MoineÈ™ti

Racla cu Sfintele MoaÈ™te È™i icoana Maicii Domnului Pantanassa de la Catedrala Arhiepiscopală, au ajuns È™i în cercul pastoral ”Episcop Dionisie Climescu” MoineÈ™ti, cu binecuvântarea ÎnaltpreasfinÈ›itului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului È™i Bacăului È™i la iniÈ›iativa părintelui protopop Costel MareÈ™, È™i cu prilejul ”Zilelor cultural-duhovniceÈ™ti ale Protopopiatului MoineÈ™ti”.

mai multe detalii

» Seară culturală la MoineÈ™ti

O seară culturală de excepÈ›ie, ce a avut loc sâmbătă, 16 septembrie, la Centrul Cultural Lira din MoineÈ™ti, a continuat seria evenimentelor desfășurate cu prilejul ”Zilelor cultural-duhovniceÈ™ti ale Protopopiatului MoineÈ™ti”, organizate cu binecuvântarea ÎnaltpreasfinÈ›itului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului È™i Bacăului È™i sub directa coordonare a părintelui protopop Costel MareÈ™.

mai multe detalii

» Clipe culturale È™i de înduhovnicire pentru credincioÈ™ii Comunei Poduri

mai multe detalii

» Comunitatea din DărmăneÈ™ti sub ocrotirea Maicii Domnului È™i a sfinÈ›ilor lui Dumnezeu

mai multe detalii

» Seria evenimentelor cultural-duhovniceÈ™ti din Protopopiatul MoineÈ™ti continuă

”Zilele cultural-duhovniceÈ™ti ale Protopopiatului MoineÈ™ti”, organizate cu binecuvântarea ÎnaltpreasfinÈ›itului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului È™i Bacăului È™i sub directa coordonare a părintelui protopop Costel MareÈ™, vor continua cu două evenimente de excepÈ›ie.

mai multe detalii

» Actorul Dorel ViÈ™an participă la Zilele Cultural-DuhovniceÈ™ti ale Protopopiatului MoineÈ™ti

mai multe detalii

» Oferta Bisericii pentru lumea de astăzi

mai multe detalii

» Profilul duhovnicesc al preotului mărturisitor Arsenie Papacioc

mai multe detalii

» Åžedinţă administrativ-tematică a preoÅ£ilor din Protopopiatul MoineÅŸti – marÈ›i, 17 mai 2016

mai multe detalii

» "Rana lumii este consumul. Hrana este contemplarea, dezvoltarea spirituală." Pr. Adrian Sorin Mihalache

mai multe detalii

» Părintele Sorin Mihalache va conferenÈ›ia la MoineÈ™ti

mai multe detalii

» ConferinÈ›a ”Bătrânii frumoÈ™i È™i liberi” - Prof. Cornel Constantin Ciomâzgă

mai multe detalii

» Călătorind spre cer

mai multe detalii
STIRI PE EMAIL


CALENDAR SINAXAR
 
©2016 Protoieria Moineşti - judeţul Bacău. Toate drepturile rezervate.
Web design Bacau si optimizare site - SANNET®.