Protoieria Moinesti   Webmail    

 
PROTOIERIA CUVÂNTUL IERARHULUI PAROHII MĂNĂSTIRI CULTURĂ ŞI
MISIUNE
ASISTENŢĂ
SOCIALĂ
ŞTIRI ADMINISTRAŢIE RESURSE CONTACT
 
 

Sobor de ierarhi, în rugăciune, la mormântul Arhiepiscopului Eftimie Luca
Joi, 4 noiembrie 2021, cinci ierarhi, membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, s-au reunit în comuniune de rugăciune la mormântul vrednicului de pomenire Arhiepiscop Eftimie Luca, cu prilejul împlinirii a șapte ani de la nașterea sa în Cer. Ziua de 4 noiembrie are o rezonanță aparte în calendarul evenimentelor care...

mai multe detalii
FACEBOOK

Mărturisitorii Ortodoxiei din Parohia Sfântul Spiridon din Comănești
Prima duminică a Postului Mare reprezintă o zi de mare sărbătoare pentru creștinii ortodocși. În această duminică, numită „Duminica Ortodoxiei”, creștinii ortodocși marchează triumful dreptei credințe asupra ereziei iconoclaste și asupra tuturor ereziilor, în general. Această zi de sărbătoare a fost instituită de Sfântul Patriarh Metodie al...

mai multe detalii


ŞTIRI ŞI EVENIMENTE

» Concursul de șah omologat ”Tinerii și vârstnicii fac echipă împreună” în Protopopiatul Moinești

mai multe detalii

» Şcoala de varǎ “Hristos ȋn mijlocul copiilor”, ȋn Parohia Sfânta Cuvioasǎ Parascheva, din Enǎchești

mai multe detalii

» Școală de vară în Parohia Pietricica

mai multe detalii

» ȘCOALA DE VARĂ în Parohia Boiștea II – Dărmănești

mai multe detalii

» Vacanţa de vară în Biserică

mai multe detalii

» Școala de vară - Parohia Sf. Voievozi - Lucăcești

mai multe detalii

» Școala de vară ”Prietenia , flacăra vie a sufletului” - Dărmănești

mai multe detalii

» A opta ediție a Școlii de Vară în Parohia ,,Sfântul Arhidiacon Ștefan” Comănești

mai multe detalii

» Școala de Vară - Acasă la Sf Nicolae - MOINEȘTI

mai multe detalii

» Școala de Vară „În Casa Sfântului Ioan Botezătorul Prietenul copilăriei mele ” în Parohia Schitu Frumoasa

mai multe detalii

» Școala de vară în Parohia Sf. Gheorghe Moinești

mai multe detalii

» Tabăra de vară ,,Mai bine împreună!” în Parohia Leorda din Comănești

mai multe detalii

» „Copilăria – tărâm de poveste”

mai multe detalii

» Tabăra din satul meu în Parohia Berești-Tazlău

mai multe detalii

» CENTENARUL COPIILOR Oastei Domnului în protoieria Moinești

mai multe detalii

» Binecuvântare de 1 Iunie pentru copiii de la Parohia Cernu

mai multe detalii

» Hramul clasei-sărbătoarea sufletului în Parohia Goioasa

mai multe detalii

» O nouă lucrare catehetică la Parohia Cernu

mai multe detalii

» Activitate catehetică în Parohia Goioasa

mai multe detalii

» Din suflet, pentru mama și bunica

mai multe detalii

» A VIII-a ediție a Procesiunii cu icoane în Duminica Ortodoxiei în Parohia Valea Șoșii

mai multe detalii

» HRISTOS împărtăşit copiilor în zi de mărţişor, la Parohia Poduri

mai multe detalii

» UN MĂRȚIȘOR DUHOVNICESC în Parohiile Bucșești II și Cornet

mai multe detalii

» Concurs de șah „Cupa lui Moș Crăciun” în Parohia Poduri

mai multe detalii

» Viața Sfântului Dimitrie și Festival al bunătății de acasă în Parohia Leorda

Duminică, 16 octombrie,  a XXI-a după Rusalii, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în Parohia Leorda din Comănești, Protopopiatul Moinești, după Sfânta Liturghie, enoriașii au participat activ, cu trup și suflet, la o activitate formată din două momente.

mai multe detalii

» Întâlnire catehetică în Parohia Leorda

Duminică, 9 octombrie 2022, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în Biserica ,,Sfântul Mare Mucenic Dimitrie - Izvorâtorul de Mir” a Parohiei Leorda din Comănești, s-a desfășurat o nouă întâlnire catehetică a enoriașilor de toate vârstele.

mai multe detalii

» Comuniune și program catehetic în Parohia Leorda

Duminică, 25 septembrie 2022, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în continuarea Sfintei Liturghii, enoriașii parohiei Leorda din Comănești, Protopopiatul Moinești, au participat la un moment de formare, Cateheza cu tema ,,Colaborarea în Biserică și prietenia sinceră premize ale Rugăciunii curate”.

mai multe detalii

» Proiectul ,,Lăsați copiii să vină la Mine” – ediția a IV-a în Parohia ,,Sfântul Spiridon” din Comănești

Ziua de 5 septembrie 2022, zi ce a marcat începutul noului An Școlar 2022-2023,  a reprezentat un moment de bucurie și de emoție pentru toți elevii din țară, care au așteptat cu nerăbdare începerea școlii, dar și pentru părinții acestora care le-au fost alături în această zi deosebită. 

mai multe detalii

» Întâlnirea familiilor la Parohia Leorda

Duminică, 04.09.2022, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului,  enoriașii Parohiei Leorda din Comănești, Protopopiatul Moinești, s-au reunit în Comuniune la Sfânta Liturghie pentru a fi împreună în rugăciune în ziua ce a precedat începutul de an școlar.

mai multe detalii

» Școala de vară la Parohia Sfântul Gheorghe Moineşti

Cu ajutorul lui Dumnezeu şi cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Ioachim, în parohia Sfântul Gheorghe Moineşti s-a desfăşurat în perioada 22-26 august, a VII-a ediţie a şcolii de vară Episcop Dionisie Climescu - întemeietorul şcolii moineştene.

mai multe detalii

» Școala de vară în Parohia Măgirești

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, la Parohia Măgirești, Protopopiatul Moinești, au avut loc cursurile Școlii de vară - ,,Din pridvorul Cerului în mijlocul naturii!”, în săptămâna 22-26 august 2022.

mai multe detalii

» Școala de vară „Vestitorii Ortodoxiei la poalele Nemirei” – Parohia Boiștea II

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în perioada 22-26 august 2022 s-a desfășurat a V-a ediție a Școlii de vară „Vestitorii Ortodoxiei la poalele Nemirei”, activitate organizată de Parohia Boiștea II – coordonator, preot paroh Ghinet Sebastian și Școala Gimnazială Nr. 2 Dărmănești – coordonator, director Cengher Ionela, în parteneriat cu Primăria Orașului Dărmănești, Cabinetul medical individual și ONG Școală Performantă Dărmănești.

mai multe detalii

» Școala de vară în Parohia Agăș

Cu binecuvantarea Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacaului, în perioada 14-21 august 2022 în Parohia Agăș, Protopopiatul Moinești, s-a desfășurat cea de-a șaptea ediție a Școlii de Vară ,,Util, placut, frumos în lumina lui Hristos” sub coordonarea preotului paroh Gheorghe Pascu.

mai multe detalii

» Școala de vară în Parohia Solonț

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, la Parohia Solonț, Protopopiatul Moinești, au continuat cursurile Școlii de vară, în săptămâna 15-18 august 2022.

mai multe detalii

» Școala de vară în Parohia Petricica

A doua ediție a Școlii de vară „Din pridvorul bisericii în pridvorul sufletului” s-a desfășurat în perioada 17 – 21 august în Parohia Petricica sub coordonarea părintelui paroh Carare Bogdan Dumitru.

mai multe detalii

» Școala de vară „Acasă la Rățeni” în Parohia Rățeni

Cea de-a treia ediție a Școlii de vară în Parohia Rățeni, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, a debutat  marți, 16 august 2022.

mai multe detalii

» Școala de vară „Ucenicii Sfântului Grigorie Palama” în Parohia Ludași

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în perioada 9-15 august s-au desfășurat în Parohia Ludași, Protopopiatul Moinești, cursurile școlii de vară „Ucenicii Sfântului Grigorie Palama”. 

mai multe detalii

» Scoala de vara în Parohia Sfântul Nicolae Moinești

Școala de vara  Acasă la Sfântul Nicolae, ediția a VII-a, s-a desfășurat în perioada 1 august – 12 august 2022, în intervalul orar 9 – 12, pentru un număr de peste 70 de copii, cu participarea a 20 de voluntari.

mai multe detalii

» Școala de vară - Prietenia, flacăra vie a sufletului

Peste 100 de copii, școlari și preșcolari, din orașul Dărmănești au participat în perioada 1 - 9 august 2022 la activitățile Școlii de vară ,,Prietenia, flacăra vie a sufletului”, ediția a 4-a.

mai multe detalii

» Împreună pentru pace

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în perioada 25 – 29 iulie 2022, la Parohia Lucăcești, Protopopiatul Moinești, s-a desfasurat a  VI – a ediție a Școlii de vară „Școala dinainte de școală”, intitulată în acest an „Împreună pentru pace”.

mai multe detalii

» Şcoala de varǎ „Cǎlǎtorie ȋn lumea copilǎriei” ȋn Parohiile Tescani, Prisaca și Enǎchești

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Pǎrinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacǎului, ȋn perioada 25– 29 iulie 2022, de la ora 9  la ora 13, pentru un număr de peste 250 copii s-a desfǎșurat Şcoala de varǎ „Cǎlǎtorie ȋn lumea copilariei”, ediţia a VI-a,  ȋn Parohiile Tescani, Prisaca, Enǎchești, ȋn colaborare cu Şcoala Gimnazialǎ Berești- Tazlǎu.

mai multe detalii

» Tabăra de vară în Parohia Poduri

Parohia Poduri, din Propopopiatul Moinești a organizat cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, în parteneriat cu Asociația „Suroti - Mănăstirea Cașin” din Protopopiatul Onești, în perioada 25-27 iulie 2022 , Tabăra de vară „Știința confirmă religia” la care au participat 96 de  tineri și copii din ciclul gimnazial, liceal și universitar.

mai multe detalii

» Școala de vară Mai bine împreună! în Parohia Leorda

În săptămâna 18-24 iulie 2022, dar și în săptămâna ce a precedat-o, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în Parohia Leorda din Comănești, Protopopiatul Moinești, comunitatea s-a unit în scopul amenajării spațiului ce avea să devină ,,Grădina prieteniei”,  un loc de socializare pentru toate vârstele, un loc în care copiii și adulții să își dea întâlnire în scopul creșterii unei comunități cu preocupări sănătoase, în spiritul învățăturilor creștine.

mai multe detalii

» Tabăra din satul meu în Parohia Berești-Tazlău

            În Parohia Berești-Tazlău s-a desfășurat cea de a VI-a ediție a școlii de vară.

mai multe detalii

» Şcoala de vară în Parohia Solonț

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, la Parohia Solonț, Protopopiatul Moinești, au debutat cursurile școlii de vară.

mai multe detalii

» 40 de seri în rugăciune în Parohia Poiana II, Protopopiatul Moinești

Duminică, 17 iulie 2022, copiii din Parohia Poiana II au primit dulciuri și câte o carte cu Mica Biblie. Evenimentul a fost prilejuit de încheierea celor „40 de seri în rugăciune”.

mai multe detalii

» Concursul de șah anual din Parohia Poduri a ajuns la a XIV -a ediție

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, sâmbătă 16 iulie 2022, la Așezământul social-filantropic „Sfântul Nicolae”  Parohia Poduri, Protopopiatul Moinesti,  a avut loc Concursul  de șah „Gândeste, roaga-te si crede” în contextul Anului omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului.

mai multe detalii

» Şcoala de vară „Suflet creștin în vatra satului românesc” în Parohia Goioasa

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi al Bacăului, în perioada 11 iulie-15 iulie 2022, în Parohia Goioasa, Protopopiatul Moineşti, s-a desfăşurat cea de-a patra ediție a Şcolii de vară „Suflet creștin în vatra satului românesc”, sub coordonarea pr. paroh Constantin Motoca și la care au participat 50 de copii.

mai multe detalii

» Școala de Vară În Pridvorul Bisericii la Parohia Cernu

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în data de 5 Iulie a avut loc deschiderea Școlii de Vară „În Pridvorul Bisericii” în Parohia Cernu.

mai multe detalii

» Sărbătoarea iei în Parohia Lăloaia

La 24 iunie, în fiecare an, este sărbătorită în ţara noastră, dar şi în comunităţile româneşti din întreaga lume, Ziua Universală a Iei. Cu această ocazie, Parohia Lăloaia în parteneriat cu Școala Gimnazială „Costache Ciocan” Comănești au organizat o serbare pentru a marca acest eveniment.

mai multe detalii

» Purtăm cu bucurie o ie

Din încredințarea și binecuvântarea arhierească a Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepisop Ioachim, în Protopopiatul Moinești, pe 24 Iunie 2022 am sărbătorit pe Valea Muntelui, odată cu Ziua Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul și  Ziua Iei într-un cadru cu totul deosebit.

mai multe detalii

» Ziua Internațională a Iei în Parohia Leorda

Vineri, 24 iunie 2022, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în Parohia Leorda-Comănești, Protopopiatul Moinești, în ziua Nașterii Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul, în continuarea Sfintei Liturghii, tinerii de la 3 la 93 de ani, au participat la o activitate dedicată Zilei Internaționale a Iei.

mai multe detalii

» Trepte din cer la Parohia Scorțeni

Vineri, 24 iunie 2022, Parohia Scorțeni din Protopopiatul Moinești a fost gazda întrunirii Cercului Pastoral Valea Tazlăului.

mai multe detalii

» Activitate social-filantropică în Parohia Berești-Tazlău

Pentru  copiii din parohia Berești-Tazlău  începutul de vară a fost unul al bucuriei.

mai multe detalii

» Duminica Părinților și Copiilor în Parohia Leorda

În anul 2009, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât ca prima duminică după data de 1 Iunie să fie dedicată Părinților și Copiilor, pentru a răspunde nevoilor spirituale ale familiei creștine din zilele noastre.

mai multe detalii

» Activități de Ziua Copilului la Parohia Cernu

Ziua Copilului a fost marcată în Parohia Cernu printr-o serie de activități.

mai multe detalii

» Întâlnirea studenților de la Universitarea Vasile Alecsandri din Bacău cu tinerii din Parohia Leorda

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în Parohia Leorda din orașul Comănești, duminică, 8 mai 2022, s-a desfășurat evenimentul ,,Întâlnirea studenților cu tinerii din Leorda”.

mai multe detalii

» FAPTe pentru VIITOR în Parohia Leorda, Protopopiatul Moinești

Duminică, 1 mai 2022, a avut loc O nouă întâlnire o tinerilor din Parohia Leorda.

mai multe detalii

» O nouă întâlnire în parteneriatul Biserică și Școală în Parohia Asău

Proiectul „Școala din naosul Bisericii” desfășurat în Parohia Asău a atins în Săptămâna Mare un nou punct important, de data aceasta copiii au avut ocazia de a-și manifesta iscusința dar și latura creativă printr-un atelier de încondeiat ouă.

mai multe detalii

» Atelier creativ, comuniune și rugăciune în Parohia Leorda

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în Parohia Leorda din Protopopiatul Moinești, după pregătiri continue pe toate planurile, cu hotărâre și colaborare, comuniunea întărește comunitatea, iar cu fiecare nouă întâlnire, echipa se mărește.

mai multe detalii

» Prietenie, natură, fapte pentru suflet și planuri pentru Intrarea Domnului în Ierusalim

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în Parohia Leorda din Protopopiatul Moinești, continuă întâlnirile săptămânale ale tinerilor enoriași. 

mai multe detalii

» Final de proiect catehetic în Parohia Berești-Tazlău

mai multe detalii

» Seară catehetică în Parohia Schitu Frumoasa

În Parohia Schitu Frumoasa a avut loc o primă întâlnire catehetică cu tinerii din parohie.

mai multe detalii

» Rugăciunea, componentă a prieteniei, în Parohia Leorda

Duminică, 27 martie 2022, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în Parohia Leorda din Protopopiatul Moinești, a avut loc a doua ediție a întâlnirilor cu tinerii și copiii, sub numele de ,,FAPTe pentru viitor”.

mai multe detalii

» Marșul pentru Viață în Protopopiatul Moinești

Sâmbătă 26 martie, în orașul Comănești a avut loc „Marșul pentru viață” organizat de Protopopiatul Moinești, pe traseul Biserica „Sfântul Spiridon” - Biserica „Sfântul Ștefan” din Comănești.

mai multe detalii

» Întâlnirea tinerilor din Parohia Leorda FAPTe pentru VIITOR

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, duminică, 20 martie 2022, a avut loc prima întâlnire a tinerilor din Parohia Leorda, sub genericul ,,FAPTe pentru viitor”.

mai multe detalii

» Copiii urmează calea rugăciunii în Parohia Pietrosu

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacaului, în Parohia Pietrosu a fost derulată, în parteneriat cu  Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” Zemeș, activitatea catehetică „Copiii urmează calea rugăciunii”, în cadrul Proiectului Național Catehetic „Rugăciunea în viața mea”.

mai multe detalii

» Fii bun și dăruiește în Parohia Cernu

În Duminica Ortodoxiei în Parohia Cernu, din Protopopiatul Moinești, s-a desfășurat proiectul „Fii bun și dăruiește”.

mai multe detalii

» Mărturisirea Ortodoxiei prin procesiunea cu Sfintele Icoane la Valea Șoșii

„Ieșiți astăzi din casă, veniți, iubiți creștini,

 Purtând în mâni icoane, în minte rugăciunea,

 În inimi având pacea. Cu toată-nțelepciunea

 Să mulțumim Treimii că ne-am născut români.”

mai multe detalii

» Procesiune cu sfintele icoane în Parohia Câmpeni

Duminica ortodoxiei a prilejuit și în sânul comunității din Câmpeni, procesiunea cu sfintele icoane în jurul Bisericii.

mai multe detalii

» Activitate cu tinerii în Parohia Asău

Cu binecuvântare Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacaului, elevii Școlii Gimnaziale Asău au început seria activităților catehetice și culturale din cadrul Proiectului „Școala din Naosul Bisericii” inițiat de prof. Teriș Răzvan Cosmin în parteneriat cu Parohia Asău, sub găzduirea părintelui paroh Paraschiv Banciu.

mai multe detalii

» Ziua Internațională a Femeii sărbătorită în Parohia Bucșești II

Ziua internațională a Femeii a fost sărbătorită în Parohia Bucșești II într-un cadru de sărbătoare autentic românesc.

mai multe detalii

» Activități catehetice în Parohia Valea Șoșii

Odată cu începutul Triodului, în Parohia Valea Șoșii a început seria de întâlniri catehetice despre rugăciune. Întâlnirile se desfășoară în biserica parohială sau în casa praznicală și se adresează atât copiilor cât și adulților.

mai multe detalii

» Premierea elevilor moineșteni participanți la proiectul „Împreună cu Hristos prin lume în mileniul III”

Elevii de la Școala Gimnazială „George Enescu” care au participat la prima etapă a Proiectul Internațional „Împreună cu Hristos prin lume în mileniul III” au fost premiați la biserica  „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Moinești.

mai multe detalii

» Elevii comăneșteni premiați pentru participarea la proiectul „Împreună cu Hristos prin lume în mileniul III”

mai multe detalii

» „Bucuria Craciunului - Bucuria Copiilor”, la Parohia Sulța

În anul omagial al pastorației românilor din afara României și anul comemorativ al celor adormiți în Domnul, Parohia Sulța a organizat cea de a treia ediție a programului social-filantropic: „Bucuria Craciunului - bucuria copiilor”.

mai multe detalii

» Campania „Dar din dar se face Rai” în Parohia Rățeni

Parohia Rățeni a derulat pe parcursul lunilor noiembrie și decembrie, în parteneriat cu Asociația Inițiative pentru o Comunitate Responsabilă din Moinești, cea de a doua ediție a proiectului social-filantropic „Dar din dar se face Rai”.

mai multe detalii

» Proiectul social filantropic „Bucuria de a face și altora bucurie” în Parohia Poduri

În Ajunul Crăciunului, în Parohia Poduri, s-a desfasurat proiectul  „Bucuria de a face și altora bucurie”  în cadrul căruia  s-au desfășurat diverse activități social-filantropice.

mai multe detalii

» Proiectul Social Eparhial „Vrei să fii bun de Crăciun” în Parohia Bereşti-Tazlău

Cu binecuvântarea Înaltpresfințitului Arhiepiscop Ioachim în luna decembrie a acestui s-a desfăşurat a doua ediție a Proiectului Social Eparhial  „Vrei să fii bun de Crăciun" având ca parteneri Şcoala Gimnazială "Ion Creangă" Bacău şi Parohia Bereşti-Tazlău.

mai multe detalii

» Proiectul social-filantropic „De Crăciun fii mai bun” în Parohia Schitu Frumoasa

În duminica premergătoare Sărbătorii Nașterii Domnului, 19 decembrie 2021, credincioșii Parohiei Schitu Frumoasa, Protopopiatul Moinești au fost colindați de interpretă de muzică populară, doamna Madalina Hîlborea împreună cu copii ce formează ansamblul Frumoasele Bălcanarițe și Flăcăii. 

mai multe detalii

» Proiect cultural-filantropic desfășurat în Parohia Berești-Tazlău, filia Turluianu

               Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului în Parohia Berești-Tazlău, Filia Turluianu, s-a desfășurat proiectul ,,Vine, vine, Moș Crăciun” în cadrul căruia au fost organizate mai multe activități atât culturale cât și filantropice.

mai multe detalii

» Proiectul eparhial Papuci pentru cei mici

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului,în Parohia Pietrosu a fost derulatproiectul eparhial “Papuci pentru cei mici”, în parteneriat cu Sectorul Social-Filantropic al Arhiepiscopieiși Protopopiatul Moinești.

mai multe detalii

» Daruri şi colinde la Parohia Sfânta Cuvioasă Parascheva Văsâieşti

În duminica premergătoare Sărbătorii Nașterii Domnului, 19 decembrie 2021, credincioșii Parohiei „Sfânta Cuvioasă Parascheva” Văsâești – Protopopiatul Moinești au fost colindați de membrii corului „Resurrectio” al Liceului Teoretic „Spiru Haret” Moinești, coordonat de doamna profesoară Gabriela Biea. 

mai multe detalii

» Proiectul „Bucuria Nașterii Domnului” derulat in Parohia Sfânta Cuvioasă Parascheva-Sărata

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacului, în perioada 18-25 decembrie, Parohia Sfanta Cuvioasă Parascheva – Sărata, Protopopiatul Moinești, derulează proiectul „Bucuria Nașterii Domnului”.

mai multe detalii

» Rugăciune și comuniune în Parohia Schitu Frumoasa

Marți, 30 noiembrie, la biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din satul Schitu Frumoasa preoți și credincioși s-au aflat în comuniune de rugăciune.

mai multe detalii

» Proiect filantropic desfășurat la Parohia ,,Sfântul Spiridon” din Comănești

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului și cu purtarea de grijă a părintelui paroh Daniel Prepeliță, în cadrul Parohiei ,,Sfântul Spiridon” din Comănești, Protopopiatul Moinești, în perioada 5-14 septembrie 2021, s-a desfășurat  proiectul filantropic ,,Lăsați copiii să vină la Mine”.

mai multe detalii

» Slujbă de Te Deum la început de an școlar

Luni, 13 septembrie, au avut loc festivitatea de deschidere a anului școlar 2021-2022. 

mai multe detalii

» Proiect eparhial desfășurat în Parohia Berești-Tazlău, filia Turluianu

Proiectul eparhial ,,Lasați copiii să vină la Mine” s-a desfășurat în Parohia Berești-Tazlău, filia Turluianu.

mai multe detalii

» Şcoala de vară „Cǎlǎtorie ȋn lumea copilǎriei” ȋn Parohiile Tescani, Prisaca și Enǎchești

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Pǎrinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacǎului, ȋn perioada 23- 27 august 2021 s-a desfǎșurat cea de a V-a ediție a Școlii de varǎ „Cǎlǎtorie ȋn lumea copilariei”, ȋn Parohiile Tescani, Prisaca, Enǎchești, ȋn colaborare cu Şcoala Gimnazialǎ Berești- Tazlǎu.

mai multe detalii

» Sfântul Cuvios Simeon Stâlpnicul prăznuit în Parohia Coșnea

La început de an bisericesc, Parohia Coșnea și-a cinstit ocrotitorul, pe Sfântul Cuvios Simeon Stâlpnicul, prin săvârșirea Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii sub protia Părintelui Protopop Costel Mareș alături de un sobor de preoți și diaconi!

mai multe detalii

» Școala de vară ”Prietenia - flacăra vie a sufletului”

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în perioada 23 – 27 august 2021, Parohiile IZVORUL TĂMĂDUIRII și BOIȘTEA I din orașul Dărmănești, protopopiatul Moinești, în parteneriat cu Liceul Tehnologic Dărmănești, au organizat  Școala de vară ”Prietenia - flacăra vie a sufletului”  pentru aproximativ 50  de participanți.

mai multe detalii

» Școala de vară „Acasă la Rățeni” în Parohia Rățeni

Cea de a doua ediție a Școlii de vară în Parohia Rățeni, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, a debutat  vineri, 27 august 2021.

mai multe detalii

» Școala de vară organizată la Parohia Sfinții Voievozi Lucăcești

În perioada 16-20 August 2021, la Parohia Sfintii Voievozi Lucacesti, cu binecuvantarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Ioachim al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, s-a desfășurat a V-a ediție a Școlii de vară ,,Școala dinainte de școală" intitulată ,,HRISTOS - bucuria noastra".

mai multe detalii

» Tabăra copiilor din Cernu „FAPTe pentru zâmbetele lor”

Începând cu primele ore ale dimineții de 23 august, cu binecuvântarea Părintelui Arhiepiscop Ioachim, 55 de copii, preșcolari, școlari, elevi și studenți din Parohia Cernu, Protopopiatul Moinești, împreună cu preotul Codrin Laslău, au plecat într-o călătorie către locuri încărcate de credință, istorie și povești, în nordul Moldovei.

mai multe detalii

» Concursul de șah „Biserica – casa sufletului romanesc” Poduri

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, sâmbătă 21 august 2021, a avut loc la Așezământul social filantropic „Sfântul Nicolae”  Poduri,  Concursul  de Șah „Biserica – casa sufletului romanesc” organizat anual de Protoieria Moinești. 

mai multe detalii

» Școala de Vară, „Școala din Tinda Bisericii ”, ediția a III-a, Parohia Goioasa

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în perioada 16-20 august 2021, Parohia Goioasa a organizat cea de-a III-a ediție a Școlii de vară.

mai multe detalii

» Bucurie şi credinţă în lumea satului

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Ioachim în Parohia Bereşti-Tazlău s-a desfăşurat în perioada 16-20 august a.c. ediţia a IV-a a taberei de vară  "Bucurie şi credinţă în lumea satului". 

mai multe detalii

» Şcoala de varǎ „Hristos ȋn mijlocul copiilor”, ȋn Parohia Enǎchești din Protopopiatul Moinești

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Pǎrinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacǎului, ȋn Parohia Enǎchești, la Biserica “Sfânta Cuvioasǎ Parascheva” s-a desfǎșurat sub ȋndrumarea directǎ a pǎrintelui paroh Nicolae Cernat și a doamnei preotese Ancuţa Cernat, cursurile Şcolii de varǎ cu titlul „Hristos ȋn mijlocul copiilor”, ȋn perioada 9 -15 august 2021, la care au participat un numǎr de 25 de copii.

mai multe detalii

» Școala de vara „Acasă la Sfântul Nicolae”, ediția a VI-a

Cea de a VI-a ediție a Școlii de vară „Acasă la Sfântul Nicolae”, organizată la „Catedrala Nașterea Maicii Domnului și Sfântul Ierarh Nicolae” din Protopopiatul Moinești, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, s-a desfășurat pe parcursul a două săptămâni, în perioada  2 - 13 august 2021.

mai multe detalii

» Școala de vară „Episcop Dionisie Climescu – Întemeietorul Școlii Moineștene” derulată de Parohia Sf. Gheorghe Moinești la a șasea ediție

În perioada 2 -8 august 2021, Parohia Sf. Gheorghe Moinești a organizat cea de a VI-a ediție a Școlii de vară „Episcop Dionisie Climescu – Întemeietorul Școlii Moineștene”, activitate ce a avut binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului și a fost coordontă de părinții: Sorin Bârzu – paroh, Ștefan Sardeni – slujitor și Dragoș Nistor – slujitor la această parohie.

mai multe detalii

» Prima ediție a școlii de vară în Parohia Asău din Protopopiatul Moinești

În Parohia Asău din Protopopiatul Moinești s-a desfășurat prima ediție a școlii de vară.

mai multe detalii

» Protopopiatul Moinești și-a premiat câștigătorii concursului „Cuvânt şi culoare din suflet de copil”

Vineri, 11 iunie 2021 la Sediul Protopopiatului Moinești a avut loc festivitatea de premiere a concursului de creaţie literar-religioasă şi plastică  „Cuvânt şi culoare din suflet de copil”, ajuns anul acesta la cea de a 10-a ediție.

mai multe detalii

» Ziua Copilului marcată în Parohia Pietricica

Ziua internațională a copilului a fost sărbătorită și în Parohia Pietricica din Protopopiatul Moinești.

mai multe detalii

» Sfântul Ioan cel Nou - ocrotitorul copiilor

Miercuri, 2 iunie,  membrii Cercului Pastoral „Sf. Ioan cel Nou”, respectiv preoții din comunele Bereşti-Tazlău, Scorțeni şi Strugari şi-au cinstit ocrotitorul.

mai multe detalii

» Educație prin teatru și atelier de creație pentru copiii din Parohia Cernu

Marți, 20 aprilie, copiii din Parohia Cernu, comuna Poduri, Protoieria Moinești, au participat la activitatea ,,Atelierul lui Pogany”, un program bazat pe dialogul artelor și interdisciplinarității, în care au descoperit arta însuflețirii păpușilor.

mai multe detalii

» Debutul Proiectului educațional- catehetic ”Biserica – casa sufletului românesc” în Parohia Poduri

În perioada  27 februarie - 30 iunie 2021, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului,  se vor desfășura la Parohia Poduri , în parteneriat cu Parohia Ortodoxa ”Sfintii Cosma și Damian” din Mulhouse- Franta, activități educaționale ,  catehetice, social- filantropice cultural-artistice și recreative din cadrul proiectului educational-catehetic ”Biserica – casa sufletului românesc ”.

mai multe detalii

» Proiectul „Primăvara bucuriei” al Parohiei Sărata a ajuns la final

Proiectul „Primăvara bucuriei” al Parohiei Sărata a ajuns la final. 

mai multe detalii

» Un Mărțișor pentru fiecare în Parohia Bereşti-Tazlău

Cu prilejul zilei de 1 Martie în Parohia Bereşti-Tazlău sub coordonarea preotilor Daniel Popa si Baciu Bogdan s-au desfăşurat două proiecte educationale ce au implicat  tinerii parohiei.

mai multe detalii

» Programul Școală după Școală în Parohia Cernu

Programul "Școală după școală" a fost reluat în Parohia Cernu.

mai multe detalii

» Te Deum de ziua Unirii Principatelor la Parohia Poduri

Duminică, 24 ianuarie 2021, la biserica Sfântul Nicolae din  Poduri, cu ocazia împlinirii  celor 162 de ani de la Unirea Principatelor Romane, s-a savarsit Slujba de Te Deum.

mai multe detalii

» „BUCURIA DE A FACE ALTORA BUCURII” ÎN ZI DE AJUN, LA PAROHIA PODURI

Și anul acesta greu încercat de boala ce a cuprins lumea întreagă, în ziua de ajun la Parohia Poduri, câţiva mici colindători, împreună cu părintele Vasile Popa şi părintele Dumitru Parfene, au mers să ducă în dar „colindul vechi şi bun”, precum şi un pachet cu alimente necesare pentru masa de sărbători, celor care duc greu povara bolii, a bătrâneţii şi a singurătăţii.

mai multe detalii

» Campania „Fii Eroul lor Smart și reconectează-i la Educație!” în Parohia Cernu

Oameni Mari și-au unit Inimile pentru Fapte, Bucurie și Emoție transmise în dar copiilor din satul Cernu.

mai multe detalii

» Protopopiatul Moinești a oferit tablete cu acces la internet copiilor cu dificultăți materiale

Protopopiatul Moinești a oferit tablete unor elevi de pe cuprinsul Protoieriei.

mai multe detalii

» Premiere elevi merituoși în Parohia Rățeni

Luni, 20 iulie 2020, în biserica „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” a Parohiei Rățeni, după sfânta liturghie au fost premiaţi elevii de clasa a VIII-a și clasa a XII-a din satul Rățeni care au obţinut rezultate deosebite la Evaluarea Naţională și Bacalaureat.

mai multe detalii

» Concursul de șah online „Părinții...prima ta icoană”

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului părinte Ioachim, Arhiepiscopul  Romanului și Bacăului,  sâmbătă 11 iulie 2020,  a avut loc, online,  Concursul de Șah „Părinții...prima ta icoană”cu ocazia  Anului omagial al pastorației părinților și copiilor și Anului  comemorativ al filantropilor ortodocși români, în Parohia Poduri.

mai multe detalii

» Sărbătorim Ziua Iei, să păstrăm tradiția vie!

Ziua Internațională a Iei Românești a fost sărbătorită la Parohia Cotumba.

mai multe detalii

» Mulțumiri aduse voluntarilor Parohiei Sfântul Spiridon Comănești

În Duminica Tuturor Sfinților, Parohia ,,Sfântul Spiridon” din Comănești a mulțumit echipei de voluntari ai Crucii Roșii - Subfiliala Comănești,  care în perioada stării de urgență și a Sărbătorilor Pascale, pe bază de voluntariat, au menținut legătura dintre Biserică și enoriași.

mai multe detalii

» Proiect catehetic „Familia creștinǎ izvor de sfinţire, iubire și dǎruire” ȋn Parohia Enǎchești

mai multe detalii

» Proiect „Hristos în sânul familiei” în Parohia Palanca

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în ziua de duminica, 8 martie, după oficierea Sfintei Liturghii, copiii din comunitatea noastră au susținut un program artistic dedicat mamei.

mai multe detalii

» Program cultural, filantropic și duhovnicesc în Parohia Camenca

În Parohia Camenca a avut loc un program cultural, filantropic și duhovnicesc cu ocazia Zilei Internationale a femeii.

mai multe detalii

» Copiii cu icoane, mărturisesc Ortodoxia în Parohia Valea Șoșii

În Duminica Ortodoxiei, copiii împreună cu familiile lor, au mărturisit credința ortodoxă în Parohia Valea Șoșii.

mai multe detalii

» Proiectul catehetic HRISTOS-DRAGOSTEA ȘI ÎMPLIREA FAMILIEI derulat în Parohia Ghimeș Făget

mai multe detalii

» Concert dedicat mamei în Parohia Frumoasa

Duminică, 8 martie, cu ajutorul Bunului Dumnezeu și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în Parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” Frumoasa, a avut loc un concert dedicat mamei.

mai multe detalii

» Hristos Domnul și Mama, sărbătoriți în Parohia Cernu

În anul închinat Familiei, ziua de 8 Martie și Duminica, au adunat în Biserică la Sfânta Liturghie copii, mame, bunici, tătici și profesori, adică o mare familie. 

mai multe detalii

» Ziua internațională a femeii sărbătorită în Parohia Bucșești II

În Parohia Bucșești II după Sfânta Liturghie, a avut loc un program cultural-filantropic dedicat mamei.

mai multe detalii

» Activitate cultural-filantropică în Parohia Rățeni

Duminică, 8 martie, în Duminica Ortodoxiei, dupa Sfânta Liturghie, copiii din grupul catehetic al parohiei, au omagiat „icoana vie din sufletul fiecărui copil, și anume - mama”, printr-un spectacol pregătit special pentru mamele și bunicile prezente în sfânta biserică. Copiii au recitat poezii și au intonat cântece specifice zilei de 8 Martie.

mai multe detalii

» Activitate dedicată pastorației părinților și copiilor în Parohia Berești-Tazlău

Cu ajutorul lui Dumnezeu, duminică 8 Martie în Parohia Berești-Tazlău s-a desfășurat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim o activitate dedicată pastorației părinților și copiilor. 

mai multe detalii

» Ziua de 8 Martie sărbătorită în Parohia Solonț

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părintelui nostru, Arhiepiscop Ioachim, în Parohia Ortodoxă „Adormirea Maicii Domnului”, Solonț, s-au finalizat activitățile din cadrul proiectului catehetic „Împarte Bucurii!” în cadrul Concursului Național Catehetic ,,Iubirea lui Hristos în familia mea”.

mai multe detalii

» O nouă întâlnire în Proiectul „Biserica și Școala – o familie fericită” din Parohia Rățeni

Vineri, 6 martie, grupul catehetic al parohiei Rățeni, coordonat de părintele paroh Balaban Cristian-Ioan, s-a întrunit din nou la biserica ocrotită de Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, pentru o altă activitate din cadrul proiectului „Biserica și Școala – o familie fericită”.

mai multe detalii

» Marțișor desprins din inimă

Luni, 2 martie 2020, cei 28 de copii, beneficiari ai programului School After School desfășurat în Parohia Cernu, din Protoieria Moinești, cu sprijinul Asociației F.A.P.T- Mai bine împreună!, s-au hotărât să viziteze cadrele didactice voluntare.

mai multe detalii

» Proiect „Biserica și Școala – o familie fericită” în Parohia Rățeni

Vineri, 28 februarie, grupul catehitic al parohiei Rățeni s-a întrunit la biserica ocrotită de Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, pentru o primă activitate din cadrul proiectului „Biserica și Școala – o familie fericită” în Parohia Rățeni.

mai multe detalii

» Proiectul catehetic „Mama, izvorul vieții” derulat în Parohia „Sfinții Voievozi” Lucăcești

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, Parohia „Sfinții Voievozi” din Lucăcești, organizează în perioada 1 februarie - 15 martie 2020, în cadrul Concursului Național Catehetic „Iubirea lui Hristos în familia mea”, Proiectul cultural-filantropic „Mama, izvorul vieții”.

mai multe detalii

» Proiectul „Împreună formăm o familie fericită - Biserică, Școală, părinți” în Parohia Frumoasa

Joi, 27 februarie 2020, cu ajutorul Bunului Dumnezeu și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în Parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” Frumoasa, a avut loc implementarea Proiectului „Împreună formăm o familie fericită - Biserică, Școală, părinți”.

mai multe detalii

» Proiect „Familia creștină – binecuvântare a iubirii lui Dumnezeu pentru umanitate” în Parohia Bucșești II

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Parohia „Sfântul Ierarh Nicolae” Bucșești II,  Protopopiatul Moinești, organizează în perioada 7 februarie – 8 martie 2020, în cadrul Concursului Național Catehetic „Iubirea lui Hristos în familia mea, Proiectul cu tema: „Familia creștină – binecuvântare a iubirii lui Dumnezeu pentru umanitate”.

mai multe detalii

» Proiect catehetic „Împarte Bucurii” în Parohia Solonț

Parohia Solonț din Protopopiatul Moinești a demarat proiectul catehetic „Împarte Bucurii”, proiect înscris în Concursul Național Catehetic ,,Iubirea lui Hristos în familia mea”.

mai multe detalii

» Târg caritabil de mărțișor ,,Copiii meșteșugăresc, Oamenii MARI dăruiesc... la Cernu”

Duminică, 23 februarie 2020, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului parinte Ioachim, comunitatea parohiei ,,Adormirea Maicii Domnului” din satul Cernu, comuna Poduri, protoieria Moinești a găzduit și s-a bucurat de prima ediție din acest an a Târgului caritabil de mărțișor: ,,Copiii meșteșugăresc, Oamenii MARI dăruiesc... la Cernu”.

mai multe detalii

» Concursului Național Catehetic „Iubirea lui Hristos în familia mea” implementat în Parohia Rățeni

Vineri, 21 februarie, la Biserica „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” a avut loc implementarea Concursului Național Catehetic „Iubirea lui Hristos în familia mea”, printr-un parteneriat dintre Parohia Rățeni și Școala Gimnazială Nr.1 Balcani și Primăria Comunei Balcani.

mai multe detalii

» Proiectul cultural-catehetic eparhial: „Școala de iarnă – Colindele: sărbătoarea bucuriei satului românesc” în Parohia Balcani-Marginea

În Parohia Balcani-Marginea a fost implementat proiectul cultural-catehetic eparhial: „Școala de iarnă – Colindele: sărbătoarea bucuriei satului românesc”.

mai multe detalii

» Bucuria‎ Crăciunului‎ la‎ Parohia‎ Sulța

Cu‎ prilejul‎ ‎ sărbătorii‎ Nașterii‎ Domnului,‎ ‎ credincioșii‎ s-au‎ bucurat,‎ pe‎ lângă‎ prezența‎ la‎ Sfânta‎ Liturghie,‎ și‎ de‎ grupul‎ coral‎ de‎ colindători‎ „Țărăncuțele”,‎ precum‎ și‎ de‎ primirea cadourilor‎ de‎ Crăciun‎ din‎ partea‎ parohiei‎ noastre.

mai multe detalii

» Școala de iarnă ,,Mai bine împreună!” în Parohia Cernu

În contextul anului omagial al satului românesc, al preoţilor, al învăţătorilor şi al primarilor gospodari, pe 1 Decembrie 2019 a debutat în parohia Cernu, comuna Poduri, Protopopiatul Moinești, proiectul eparhial Școala de iarnă- ,,Mai bine împreună”.

mai multe detalii

» Proiectul eparhial Școala de iarnă ,,Colindele – sărbătoarea bucuriei satului românesc!” în Parohia Rățeni

Cu prilejul Anului 2019, anul omagial al satului românesc, al preoţilor, al învăţătorilor şi al primarilor gospodari, în luna decembrie a cestui an, în Parohia Rățeni din Protopopiatul Moinești, s-au desfăşurat mai multe activităţi ce au vizat păstrarea și transmiterea credinţei şi a tradiţiei populare româneşti în mediul rural.

mai multe detalii

» Proiectul eparhial „Fă Rai din ce ai!” derulat de Parohia „Sfântul Nicolae” Moinești

În cadrul proiectului „Fă Rai din ce ai!”, doamnele profesoare Elena Chelaru și Viorela-Corina Parfene, au demarat alături de elevii din Liceul Teoretic „Spiru Haret” din Moinești, campania de colectare de haine, alimente și dulciuri, daruri prin care să vină în sprijinul unor familii nevoiașe.

mai multe detalii

» Proiectul eparhial „Fă Rai din ce ai!” implementat și în Cercul Pastoral „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Protopopiatul Moinești

Elevii Școlii „Ion Creangă” din Bacău, coordonați de pr. Prof. Popa Daniel au colectat daruri pentru familii nevoiașe de pe cuprinsul localităților ce fac parte din Cercul Pastoral „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Protopopiatul Moinești.

mai multe detalii

» Raiul Crăciunului trăit la Dărmănești

Elevii Liceului Tehnologic Dărmănești coordonați de doamna profesor Cristina Gorbănescu, în colaborare cu Parohia ,,Izvorul Tămăduirii din Dărmănești – Pr. Paroh Toader Alixandrescu și pr. Iustin Alixandrescu,  Parohia ,,Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul”(Ciobănuș-Straja) – Pr. Paroh Corneliu Gorbănescu și Parohia ,,Sfântul GheorghePoiana -  Pr. Paroh Andrei Alixandrescu, au efectuat o colectă a bucuriei pentru semenii aflați în nevoi. 

mai multe detalii

» Proiectul eparhial Școala de iarnă ”Colindele-sărbătoarea bucuriei satului românesc!” derulat în Parohia Poduri

Sâmbătă, 14 decembrie 2019,  s-a desfășurat în Parohia Poduri,  Protopopiatul Moinesti , prima etapă a Proiectului eparhial ”Colindele–sărbătoarea bucuriei satului românesc” , organizat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în perioada  1 decembrie 2019 -  12 ianuarie 2020 de către Sectorul Cultural, prin Biroul de catehizare și activități cu tineretul .

mai multe detalii

» „FĂ RAI DIN CE AI” LA PODURI

În parohiile Poduri şi Bucşeşti 2 din Cercul Pastoral „Stefan cel Mare şi Sfânt”, s-a derulat proiectul eparhial „Fă rai din ce ai !”.

mai multe detalii

» Spectacol cu „Profesorul de joacă” Leon Magdan în Parohia Cernu

Joi, 14.11.2019, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Ioachim, la Așezământul social-filantropic din Parohia Cernu, îndrăgitul ,,Profesor de joacă” Leon Magdan, a susținut un spectacol (teatru de umbre, concursuri, surprize, curiozități, glume) pentru copii și părinți.

mai multe detalii

» Ziua Bibliei marcată în Parohia „Sfântul Ierarh Spiridon” din Comănești

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, miercuri, 13 noiembrie 2019,  în ziua de prăznuire a Sfântului Ierarh Ioan Gură de Aur, cel mai mare exeget al Sfintelor Scripturi din toate timpurile, în orașul Comănești, la biserica cu hramul „Sfântul Ierarh Spiridon” a avut loc activitatea dedicată Zilei Bibliei.

mai multe detalii

» Programul Școală după Școală sub genericul F.A.P.T.- Mai bine împreună! în Parohia Cernu

Luni, 16 septembrie, a demarat în Parohia Cernu programul destinat elevilor claselor I-IV, de tip ”Școală după Școală”,  sub genericul ,,F.A.P.T.- Mai bine împreună!”

mai multe detalii

» Procesiunea „Calea Sfinţilor - Maica Domnului Ocrotitoarea Noastră” în Protopopiatul Moinești

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, vineri, 6 septembrie a avut loc Procesiunea Calea sfintilor – Maica Domnului Ocrotitoarea Noastră, eveniment ce face parte din cea de a VII-a ediție a „Zilelor cultural-duhovnicești ale Protopopiatului Moinești‟.

mai multe detalii

» Comunitatea din Dărmănești sub ocrotirea Sfinților Nectarie și Pantelimon

În perioada 4-5 septembrie 2019, credincioșii din cuprinsul cercului pastoral ”Sfântul Teodosie de la Brazi” Dărmănești, și nu numai, au avut marea bucurie de a primi în mijlocul lor racla cu Sfintele Moaște ale Sfântului Ierarh Nectarie și Sfântul Pantelimon, aduse cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului IoachimArhiepiscopul Romanului și Bacăului și la inițiativa părintelui protopop Costel Mareș.

mai multe detalii

» Concursul de șah „Tinerii în inima satului” Poduri

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, arhiepiscopul  Romanului și Bacăului,  sâmbătă 31 august 2019,  a avut loc la  Așezământul social filantropic „Sfântul Nicolae”  Poduri, Concursul  de Șah „Tinerii în inima satului” organizat de Protoieria Moinești cu ocazia celei de a VII-a ediție a „Zilelor cultural-duhovnicești ale Protopopiatului Moinești‟ și în contextul Anului omagial dedicat satului românesc.

mai multe detalii

» Culoare, zambete și bucurie în Parohia Berești-Tazlău, filia Turluianu

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacaului, sub coordonarea părintelui slujitor Bogdan Baciu și cu ajutorul voluntarilor Asociației Joycamps Romania, în Parohia Berești-Tazlău, filia Turluianu în perioada 26-30 august s-a desfășurat cea de a II-a ediție a Taberei de vară „Tabăra din satul meu”.

mai multe detalii

» Deschiderea Proiectului ,,Școală după școală în satul Cernu”

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Ioachim, miercuri 28 august 2019, începând cu ora 10, a avut loc prezentarea și deschiderea Proiectului ,,Școală după școală în satul Cernu”, ce va funcționa, în mod gratuit, în sala special amenajată în cadrul Așezământului social-filantropic din Parohia Cernu, care de curând, în data de 21 iulie 2019 a îmbrăcat „haina sfințirii”.

mai multe detalii

» Școala de vară „Vestitorii ortodoxiei la poalele Nemirei” - Parohia Boiștea II - Dărmănești

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în Parohia Boiștea II din orașul Dărmănești, în perioada 14-20 august s-a desfășurat Școala de vară – Vestitorii ortodoxiei la poalele Nemirei – ediția a IV-a. Acest proiect cultural-educativ s-a desfășurat la inițiativa preotului paroh Sebastian Ghineț în parteneriat cu Școala Gimnazială Nr. 2 Dărmănești și sub atenta îndrumare a părintelui protopop Costel Mareș.

mai multe detalii

» Școala de Vară „Prietenia flacăra vie a sufletului”

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în perioada 19 – 23 august 2019, la Parohiile „Izvorul Tămăduirii” Dărmănești și „Sfântul Prooroc Ilie” Ciobănuș-Straja s-a desfășurat a III-a ediție a Școlii de Vară „Prietenia flacăra vie a sufletului”.

mai multe detalii

» „Ziua fiilor satului” în Parohia Cernu

În duminica a 8-a după Rusalii, 11 august 2019, cu binecuvântarea Înalpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, s-a desfășurat a III-a ediție a sărbătorii ,,Ziua fiilor satului” în Parohia Cernu din Protoieria Moinești.

mai multe detalii

» Școala de vară „Spiridonia” la Comănești

Cu binecuvântarea IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului și sub atenta supraveghere părintelui Daniel Marius Prepeliță, parohul Parohiei ,,Sfântul Spiridon’’ din orașul Comănești, în perioada 5-7 august 2019 a fost organizată ediția I a Școlii de Vară „Spiridonia”.

mai multe detalii

» „Scoala de Vara Episcop Dionisie Climescu-Intemeietorul Școlii Moineștene” în parohia Sf. Gheorghe din Moinești

mai multe detalii

» „Profesorul de Joacă” Leon Magdan invitat la Școala de Vară în Parohia Valea Șoșii

mai multe detalii

» Tabără de vară „Bucurie și credință în lumea satului”

În perioada 22-26 iulie 2019, cu binecuvântarea Inaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului,  preoții parohiilor Berești-Tazlău, Românești, Enăchești și Prisaca au susținut organizarea unei tabere de vară cu 153 de copii ai comunei Berești-Tazlău.

mai multe detalii

» Şcoala de vară „Suflet creștin în satul românesc” în Parohia Goioasa

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, în cadrul manifestărilor dedicate Anului omagial al satului românesc, în Parohia Goioasa, Protopopiatul Moineşti, s-a desfăşurat cea de-a doua ediție a Şcolii de vară „Suflet creștin în satul românesc”, sub coordonarea părintelui Constantin Motoca.

mai multe detalii

» Școala de vară „Satul românesc, basm al copilăriei” în Parohia Stănești

În perioada 15 – 20 iulie 2019, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Ioachim și în contextul Anului omagialal satului românesc, s-a desfășurat în Parohia Stănești din Protopopiatul Moinești, Școala de vară „Satul românesc, basm al copilăriei”.

mai multe detalii

» Școala de vară în Parohiile Pietricica și Cetățuia

Cursurile școlii de vară desfățurate în Parohiile Pietricica și Cetățuia și în parteneriat cu Fundația „Episcop Melchisedec” filiala Bacău,  au ajuns la final.

mai multe detalii

» Școala de vară „Acasă la Rățeni” a ajuns la final

Prima ediție a Școlii de vară din Parohia Rățeni, desfășurată în perioada 8 – 13 iulie a ajuns la final.

mai multe detalii

» Prima ediție a Școlii de vară în Parohia Rățeni

Prima ediție a Școlii de vară în Parohia Rățeni, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, a debutat  luni, 8 iulie 2019, în ziua de prăznuire a Sfinților Epictet și Astion și se va desfășura în perioada 8 – 13 iulie.

mai multe detalii

» Școala de vară în Parohia Prohozești I

În contextul “Anului omagial al satului românesc” în Parohia Prohozești I „Cuvioasa Parascheva” s-au desfășurat între 24 și 29 iunie 2019 acțiunile din cadrul „Școlii de vară - ediția a II-a”.

mai multe detalii

» Școala de vară „Mâini lucrătoare, inimi rugătoare” în Parohiile „Sfânta Cuvioasa Parascheva” din Hangani și din Văsâiești

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în perioada 24-28 iunie 2019, în Parohiile „Sfânta Cuvioasa Parascheva” din Hangani și din Văsâiești, s-a desfășurat Școala de vară „Mâini lucrătoare, inimi rugătoare”.

mai multe detalii

» Școala de vara „Acasă la Sfântul Nicolae”, ediția a V-a

Cea de a V-a ediție a Școlii de vară „Acasă la Sfântul Nicolae”, organizată la „Catedrala Nașterea Maicii Domnului și Sfântul Ierarh Nicolae” din Moinești, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, a debutat  luni, 17 iunie 2019, în ziua de prăznuire a Sfintei Treimi și se va desfășura pe parcursul a două săptămâni.

mai multe detalii

» Binecuvântare de 1 iunie pentru copiii din Protopopiatul Moinești

mai multe detalii

» Sinaxa preoților din Protopopiatul Moinești la Catedrala Arhiepiscopală din Roman

Joi, 16 mai 2019, în ziua de prăznuire a Sfinților Cuvioși Sila, Paisie și Natan de la Sihăstria Putnei, preoții din Protopopiatul Moinești, aflați sub coordonarea părintelui protopop Costel Mareș, însoțiți de credincioși de pe cuprinsul Protopopiatului Moinești, îmbrăcați în costume naționale, au venit în Catedrala Arhiepiscopală „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Roman pentru a se întruni în Sinaxa anuală cu Chiriarhul locului, evenimentul desfășurându-se în cadrul celei de-a XIX-a ediție a Zilelor „Episcop Melchisedec Ștefănescu”, la împlinirea a 127 de ani de la nașterea în ceruri a marelui ierarh romașcan..

mai multe detalii

» Parteneriat Biserică - Școală în Parohia Dărmănești

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, a avut loc în ziua de 19 aprilie 2018, in Biserica Izvorul Tămăduirii, Parohia Dărmănești – Protopopiatul Moinești, după săvarșirea Sfintei Liturghii a Darurilor mai înainte Sfințite, impărtașirea a peste 200 de copii de la Grădinița nr. 1, nr. 2, grupelor pregatitoare si claselor 1-4 de la Liceul Tehnologic Dărmănești.

mai multe detalii

» Marșul pentru Viata în Protopopiatul Moinești

Sâmbătă 23 martie, în orașul Comănești a avut loc „Marșul pentru viață” organizat de Protopopiatul Moinești, pe traseul Biserica „Sfântul Spiridon” - Catedrala „Sfinții Împărați Constantin și Elena” - Biserica „Sfântul Ștefan” din Comănești. 

mai multe detalii

» Proiect cultural-artistic „Tinerii și valorile satului românesc” în Parohia Poduri

Sâmbătă, 9 martie 2019, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, s-a desfășurat la Parohia Poduri, proiectul cultural-artistic ”Tinerii și valorile satului românesc”,

mai multe detalii

» Mai bine împreună!

La inițiativa părintelui paroh, Codrin Laslău, în perioada premergătoare Sărbătorii Naşterii Domnului, în satul Cernu, comuna Poduri, protopopiatul Moineşti, s-a desfăşurat o adevărată mobilizare a întregii comunități căreia i s-au alăturat oameni de bine din Bacău şi fii ai satului, acum aflați peste hotare, în scopul de a fi alături de oamenii rămaşi singuri, de a-i asigura de prezența Bisericii în viața lor şi de a le aduce puțină bucurie pe chipuri.

mai multe detalii

» Parteneriat Biserică – Școală în Protopopiatul Moinești

Începutul unui nou an școlar reprezintă de fiecare dată un bun prilej ca principalii actori educaționali, familia, școala și Biserica, să fie împreună implicați în susținerea copiilor pe parcursul anilor de studiu.

mai multe detalii

» Cea de a VI-a ediție a „Zilelor cultural-duhovniceşti ale Protopopiatului Moineşti”

Cea de a VI-a ediție a „Zilelor cultural-duhovniceşti ale Protopopiatului Moineşti”, organizate cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, şi sub directa coordonare a părintelui Costel Mareş, protopop de Moineşti, s-au desfășurat anul acesta în perioada 7 – 10 septembrie 2018.

mai multe detalii

» Procesiunea „Calea Sfinţilor - Maica Domnului Ocrotitoarea Noastră” în Protopopiatul Moinești

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, vineri, 7 septembrie au debutat „Zilele cultural-duhovnicești ale Protopopiatului Moinești‟.

mai multe detalii

» Eveniment unic în Protopopiatul Moinești

Vineri, 7 septembrie, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, vor debuta „Zilele cultural-duhovnicești ale Protopopiatului Moinești‟.

mai multe detalii

» Ediția a IV-a Școlii de vară „Episcop Dionisie Climescu” a ajuns la final

Vineri, 27 iulie 2018, cea de a IV-a ediție a Școlii de vară „Episcop Dionisie Climescu – Întemeietorul Școlii Moineștene”, organizată cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în Parohia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Moinești, sub coordonarea părintelui Nistor Mihai Dragoș, a ajuns la final.

mai multe detalii

» Școala de Vară -„Cu Hristos în vacanţă” în Parohia Berești Tazlău

mai multe detalii

» Școala de vară „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” în Parohia Cetățuia

În perioada 24 – 26 iulie 2018, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, s-a desfăşurat prima ediție a Şcolii de Vară „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” în Parohia Cetățuia, din Protopopiatul Moinești.

mai multe detalii

» Școala de vară „Episcop Dionisie Climescu” – ediția a IV-a

Școala de vară „Episcop Dionisie Climescu – Întemeietorul Școlii Moineștene”, ajunsă anul acesta la cea de a IV-a ediție, și organizată în Parohia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Protopopiatul Moinești, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte IoachimArhiepiscopul Romanului şi Bacăului, a debutat luni 16 iulie 2018.

mai multe detalii

» Școala de vara „Acasă la Sfântul Nicolae”, ediția a IV-a

Cea de a IV-a ediție a Școlii de vară „Acasă la Sfântul Nicolae”, organizată la „Catedrala Nașterea Maicii Domnului și Sfântul Ierarh Nicolae” din Protopopiatul Moinești, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, a debutat astăzi 2 iulie 2018, în ziua prăznuirii Sfântului Voievod Ștefan cel Mare și se va desfășura pe parcursul a două săptămâni.

mai multe detalii

» Școala de vară în Parohia Prohozești I

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în perioada 25 – 29 iunie 2018, în Parohia Prohozești I „Cuvioasa Parascheva” din Protopopiatul Moinești, s-au desfășurat activitățile Școlii de vară, sub genericul „Cu credință și cu dragoste devenim mai buni”, și în parteneriat cu Primăria Poduri și UNICEF România.

mai multe detalii

» Cursuri de șah în Parohia Poduri!

mai multe detalii

» Proiectul „Școala de Vară – Hristos, bucuria copiilor” în Protopopiatul Moinești

mai multe detalii

» Duminica Sfinților Români în Parohia Pietrosu

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, în Duminica Sfinților Români, 10 iunie 2018, după săvârşirea Sfintei Liturghii, în Parohia Pietrosu au fost felicitate mai multe familii tinere.

mai multe detalii

» Festivitatea de premiere a concursului „Cuvânt şi culoare din suflet de copil“

 Cea de a VII-a ediție a Concursului de creație plastică și literar-religioasă  „Cuvânt și culoare din suflet de copil”, organizat în Protopopiatul Moinești cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte IOACHIM, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a ajuns la final. Astfel, vineri, 8 iunie 2018, ora 14ºº, în Sala de conferințe a Protopopiatului Moinești, a avut loc festivitatea de premiere.

 

mai multe detalii

» Proiect educațional-catehetic în Parohia Berești-Tazlău

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim, la Parohia "Adormirea Maicii Domnului" Bereşti - Tazlău s-a desfăşurat în perioada 1 mai - 1 iunie 2018 Proiectul Educaţional - Catehetic: "O Copilărie ca-n Rai".

mai multe detalii

» Veselie și culoare alături de copiii din Parohia Cernu

Duminică, 3 iunie, am petrecut alături de copiii din satul nostru, Cernu, clipe de veselie şi culoare. Am dorit să prelungim sărbătoarea lor, astfel încȃt a treia zi să o petreacă în Biserică şi în liturghia de după Liturghie, la casa parohială.

mai multe detalii

» Patriarhul României i-a premiat pe câştigătorii concursului „Unirea: libertate şi unitate”

 

Patruzeci şi doi de copii şi coordonatorii lor au fost premiaţi luni, 21 mai, de Părintele Patriarh Daniel la hramul Catedralei Patriarhale. Ei sunt câştigătorii concursului Naţional Cultural-Artistic Unirea: libertate şi unitate organizat de Biroul de catehizare a tineretului din cadrul Sectorului teologic-educaţional al Administraţiei Patriarhale. 

mai multe detalii

» Liturghie la paraclisul Facultății de Teologie „Dumitru Stăniloae

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Ioachim, miercuri, 25 aprilie 2018, părintele protopop Costel Mareş a făcut parte din  delegaţia Eparhiei Romanului şi Bacăului ce a săvârșit Sfânta Liturghie în paraclisul Facultății de Teologie „Dumitru Stăniloae" din Iași, închinat Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil și Sfântului Grigorie Teologul, la slujbă fiind prezenți studenții acestei instituții de învățământ universitar.

mai multe detalii

» Proiectul Parohiei Valea Șoşii din Protopopiatul Moineşti a obţinut premiul I la faza eparhială a Concursului Patriarhiei Române

Proiectul cultural-filantropic „Străbunii noștri au făcut Unirea!”, desfășurat în Parohia Valea Șoșii, Protopopiatul Moinești, a obținut Premiul I în urma jurizării proiectelor parohiale din fiecare protopopiat, calificându-se la faza națională a Concursului „Unirea: libertate și unitate”, ce va avea loc la Catedrala Patriarhală din București pe 21 mai 2018

mai multe detalii

» Proiectului eparhial „Prețuiește viață, prețuiește natura” în Protopopiatul Moinești

Vineri, 20 aprilie 2018, a demarat a treia ediție a proiectului eparhial "Prețuiește viață, prețuiește natura", o campanie ce se desfășoară și la  nivelul Protopopiatului Moinești cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacaului, prin intermediul Sectorului silvic al eparhiei, coordonat de părintele arhimandrit Serafim Huzdup și în parteneriat cu Regia Națională a Pădurilor, Direcția Silvică Bacău.

mai multe detalii

» Basarabia – pământ românesc

Marți, 17 aprilie 2018, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, și în contextul anului 2018 – Anul Omagial al unității de credință și de neam și Anul comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918, la Catedrala Nașterea Maicii Domnului și Sfântul Ierarh Nicolae din Moinești s-a desfășurat o activitate intitulată „Basarabia - pământ românesc”, organizată de către Corul „Resurrectio”, coordonat de d-na prof. Gabriela Biea, al Liceului „Spiru Haret” din localitate, în parteneriat cu Protopopiatul Moinești.

mai multe detalii

» Tineri băcăuani, la cea de-a X-a ediție a Olimpiadei Naționale de Religie

La cea de-a X-a ediție a fazei naționale a Olimpiadei de Religie, reprezentanții Eparhiei Romanului și Bacăului au reușit să obțină trei premii. Astfel, eleva Hereș Andreea, Liceul Teoretic „Spiru Haret” Moinești – clasa a X-a, a obținut premiul al II-lea, eleva Pavelescu Maria de la Școala Gimnazială “Alexandru Ioan Cuza” Bacău, clasa a VIII-a, Premiul Special, iar tânăra Andronic Denisa Elena, Colegiul Național “Grigore Moisil” Onești, clasa a IX-a – Mențiunea I. 

mai multe detalii

» Adunarea pe țară a tinerilor Oastei Domnului la Comănești

Cu prilejul împlinirii a 130 de ani de la naștere și a 80 de ani de la trecerea la Domnul a părintelui Iosif Trifa, și sub deviza „Aduceți-vă aminte de mai marii voștri, care v-au grăit vouă Cuvântul lui Dumnezeu.” (Evrei 13, 7), sâmbătă 14 aprilie, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a avut loc Adunarea pe țară a tineretului Oastei Domnului la Comănești.

mai multe detalii

» Prietenia pentru virtute o prietenie de durată

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Ioachim, Arhiepiscop al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, pe 1 aprilie, în Duminica Floriilor, începând cu ora 18ºº, s-a desfășurat la Sala Mare a Primăriei Moinești, cea de a doua întâlnire din seria convorbirilor duhovnicești „Trepte spre Înviere” organizate de Protopopiatul Moinești în perioada Postului Mare.

Pentru prima data la Moinești, publicul, destul de numeros, s-a bucurat de prezența domnului profesor Theodor Paleologu, eseist, fost ambasador și ministru al culturii, care a susținut conferința „Despre prietenie - reflecții la Sâmbăta lui Lazăr”.

mai multe detalii

» Proiectul educațional-filantropic „Gândim, trăim și simțim românește” derulat în Parohia Poduri a ajuns la final

mai multe detalii

» Proiect cultural-filantropic „Străbunii noștri au făcut Unirea”

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în Protopopiatul Moinești, au debutat manifestările culturale ce marchează Anul Omagial al unității de credință și de neam și Anul comemorativ al Făuritorilor Marii Uniri din 1918.

mai multe detalii

» Apel umanitar

Venim din nou cu un apel către toți de a ne uni forțele să o ajutăm pe Teodora. Orice ajutor, cât de mic, poate fi de folos.

mai multe detalii

» Seară sublimă la Comănești

”Zilele cultural-duhovnicești ale Protopopiatului Moinești”, organizate cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte IoachimArhiepiscopul Romanului și Bacăului și sub directa coordonare a părintelui protopop Costel Mareș, au ajuns la final.

mai multe detalii

» Finalul ”Zilelor cultural-duhovnicești ale Protopopiatului Moinești”

”Zilele cultural-duhovnicești ale Protopopiatului Moinești”, organizate cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului și sub directa coordonare a părintelui protopop Costel Mareș vor avea parte de un final pe măsură, un eveniment muzical de această dată, ce va avea loc duminica 24 septembrie 2017, ora 18ºº, la Centrul de Agrement Trotuș din  Comănești, și care o va avea ca invitată pe îndrăgita interpretă, Paula Seling, iar ca prezentator pe cunoscutul om de radio, Daniel Buzdugan.

mai multe detalii

» Sfinte odoare aduse spre cinstire la Moinești

Racla cu Sfintele Moaște și icoana Maicii Domnului Pantanassa de la Catedrala Arhiepiscopală, au ajuns și în cercul pastoral ”Episcop Dionisie Climescu” Moinești, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului și la inițiativa părintelui protopop Costel Mareș, și cu prilejul ”Zilelor cultural-duhovnicești ale Protopopiatului Moinești”.

mai multe detalii

» Seară culturală la Moinești

O seară culturală de excepție, ce a avut loc sâmbătă, 16 septembrie, la Centrul Cultural Lira din Moinești, a continuat seria evenimentelor desfășurate cu prilejul ”Zilelor cultural-duhovnicești ale Protopopiatului Moinești”, organizate cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului și sub directa coordonare a părintelui protopop Costel Mareș.

mai multe detalii

» Clipe culturale și de înduhovnicire pentru credincioșii Comunei Poduri

mai multe detalii

» Comunitatea din Dărmănești sub ocrotirea Maicii Domnului și a sfinților lui Dumnezeu

mai multe detalii

» Școala de vară ,,Bucuria copilăriei în sânul ortodoxiei’’ ediția a-II-a la Parohia Poiana II

mai multe detalii

» Zilele cultural-duhovnicești ale Protopopiatului Moinești

mai multe detalii

» Tinerii moineșteni au participat la deschiderea ITO 2017 la Iași

mai multe detalii

» Școala de Vară „Bucuria copilărieiˮ la Parohia Enăchești

mai multe detalii

» Ediţia a treia a Şcolii de vară „ACASĂ LA SFÂNTUL NICOLAE”

mai multe detalii

» Proiectul „Icoana și Școala mărturisirii” derulat în Parohia Prisaca

mai multe detalii

» Proiectul „Icoana din sufletul copiluluiˮ derulat la Parohia Sfântul Gheorghe - Moinești

mai multe detalii

» Icoana și Școala mărturisirii, proiect cultural derulat în Parohia Cornet

mai multe detalii

» Icoane pictate de copii în Parohia Valea Șoșii

mai multe detalii

» „Șahul - sportul minții”, activitate pastoral-catehetică în parohia Poduri având partener UNICEF România

mai multe detalii

» Concertul anual de colinde al Parohiei Valea Șoșii

mai multe detalii

» Mâna milostivă și ocrotitoare a Sfântului Ierarh Nicolae binecuvintează ținutul moineștean

mai multe detalii

» Școala de vara ,,Bucuria copilariei, în sânul Ortodoxiei’’ - Parohia Poiana II

mai multe detalii

» Formare duhovnicească și bucuria comuniunii la Școala de Vară Valea Șoșii

mai multe detalii

» Şcoala de Vară ,,Dăruind vei dobândi” în Parohia Boiştea I

mai multe detalii

» Arhiepiscopia Romanului și Bacăului va fi reprezentată la „Întâlnirea Internațională a Tineretului Ortodox”

mai multe detalii

» Scoala de Vară -Din pridvorul bisericii în mijlocul naturii – ediţia a II-a – în Parohia Stăneşti

mai multe detalii

» Concursul de sah „Cupa Tinerilor Creștini” în Protopopiatul Moinești

mai multe detalii

» Drumeţie, veselie prin frumoasa Românie – pelerinaj pentru copiii parohiei Poduri

mai multe detalii

» CONCURS DE SAH în Protopopiatul Moineşti

mai multe detalii

» Școala de Vară „Episcop Dionisie Climescu - întemeietorul școlii moineștene“ organizată de Parohia Sfântul Gheorghe –Moinești la a doua ediție

mai multe detalii

» Școala de vară Sfântul Prooroc Ilie în Parohia Prisaca

mai multe detalii

» Tineri credincioși la școala de vară în Parohia Ghimeș-Făget

mai multe detalii

» Tabăra de Vară „Slujind Lui Dumnezeu slujim oamenilor” în parohia Agăș

mai multe detalii

» Şcoala de Vară Sfinţii-prietenii şi ocrotitorii copiilor în Parohia Pietrosu

mai multe detalii

» Festivitate de premiere la încheierea Școlii De Vară „Acasă la Sfântul Nicolae” organizată de parohia Sfântul Nicolae din Moinești

mai multe detalii

» Prima Şcoală de Vară din Protopopiatul Moineşti şi-a primit „elevii”

mai multe detalii

» BUCURIA COPIILOR - UN COLȚ DE RAI - Moinești ediția I

mai multe detalii

» Ziua Internaţională a copilului „necăjit”—în parohia Poduri

mai multe detalii

» Premierea concursului „Cuvânt și Culoare din suflet de copil” în cadrul Spectacolului „Bucuria copiilor -un colț de rai”

mai multe detalii

» Corala „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului - Concert extraordinar de folclor la Comănești

mai multe detalii

» Festivalul Folcloric „Nedeia de la Pădurăreni-Solonț” ediția a-IXa -29 mai 2016

mai multe detalii

» 1 iunie -în tinda bisericii la parohia Poduri

mai multe detalii

» Eveniment cultural-filantropic în Protopopiatul Moinești

mai multe detalii

» Festivalul Folcloric „Nedeia de la Pădurăreni Solonț” ediția a-IXa -29 mai 2016

mai multe detalii

» Concurs de creație literar-religioasă și plastică „Cuvânt şi culoare din suflet de copil” în Protoieria Moinești

mai multe detalii

» A XIII-a ediție a Concursului „UN COPIL BUN PENTRU O LUME MAI BUNĂ” la Moinești

mai multe detalii

» Pe urmele Episcopului Dionisie Climescu - întemeietorul școlii moineștene

mai multe detalii

» Proiectul educațional „Elevii, Lumina Vie a Bisericii de Azi” din Parohia Solonț a ajuns la final

mai multe detalii

» Proiectul Catehetic „Mintea înțeleaptă naște dragostea” ajuns la final în Parohiei Cotumba

mai multe detalii

» Proiectul „Elevii, Lumina Vie a Bisericii de Azi” în Parohia Solonț

mai multe detalii

» Copii din Parohia Petricica pelerini la Centrul Eparhial

mai multe detalii

» Proiectul catehetic „Mintea înțeleaptă naște dragostea” în parohia Cotumba

mai multe detalii

» Proiectul catehetic „Elevii, Lumina Vie a Bisericii de Azi” în parohia Solonț

mai multe detalii

» Proiectul educațional „Micii creștini în lumea cuvintelor” în Parohia Poduri

mai multe detalii

» Tinerețea și provocările ei

mai multe detalii

» ATELIER DE ŢESĂTORIE LA CENTRUL EDUCATIONAL AL PAROHIEI „Sf. Mare Mucenic Gheorghe” MOINEŞTI

mai multe detalii

» ,,Prietenia – calea spre mântuire” - workshop în parohia Cernu

mai multe detalii

» "Lăsați copiii să vină la Mine..." - "un dar făcut din inimă, în numele lui Dumnezeu"

mai multe detalii

» Din pridvorul bisericii în mijlocul naturii – Parohia Stăneşti

mai multe detalii

» „Hai în Rai” – serbare la încheierea Școlii de Vară „Sfântul Nectarie” Valea Șoșii, Protopopiatul Moinești

mai multe detalii

» „Cupa de Șah a Parohiilor” în Protopopiatul Moinești

mai multe detalii

» Protopopiatul Moinești organizează concursul de șah „CUPA DE SAH A PAROHIILOR”

mai multe detalii

» Festivitatea de închidere a Școlii de Vară Băsești

mai multe detalii

» S-a încheiat tabăra de vară creativă „ O rază de soare în suflet de copil” organizată de Parohia Cotumba

mai multe detalii

» Școala de Vară „Pr. Înv. David Climescu – Întemeietorul Școlii Moineștene” în Parohia Sf. Gheorghe din Moinești

mai multe detalii

» ŞCOALĂ DE VARĂ ÎN PAROHIA PODURI - PROTOPOPIATUL MOINEŞTI

mai multe detalii

» Școala de Vară O RAZĂ DE SOARE ÎN SUFLET DE COPIL în parohia Cotumba

mai multe detalii

» Tinerii din Ghimeș-Făget sunt așteptați la Școala de Vară

mai multe detalii

» Marea Maestră Internațională Elisabeta Polihroniade în vizită la Școala de vară Băsești

mai multe detalii

» Şcoala de Vară „Icoana din mâinile copiilor” în Parohia Cornet

mai multe detalii

» Sfântul Voievod Ștefan cel Mare cinstit la Școala de Vară Cotumba

mai multe detalii

» „Suflet curat în trup sănătos, bucuria copiilor” , proiect derulat în parohiile Protopopiatului Moinești

mai multe detalii

» Călătorind spre cer

mai multe detalii

» Alese bucurii duhovnicești izvorâte din minunatul praznic al sărbătorii Nașterii Domnului

Nașterea Domnului ca Om, pe Pământ, stă sub semnul unui mister ce depășește orice gând și orice rațiune omenească. În fiecare an, evenimentul mântuitor ne amintește de restaurarea ontologică a omului creat după chipul lui Dumnezeu.

mai multe detalii

» Sfântul Nicolae, ierarhul cel darnic

mai multe detalii
STIRI PE EMAIL


CALENDAR SINAXAR
 
©2016 Protoieria Moineşti - judeţul Bacău. Toate drepturile rezervate.
Web design Bacau si optimizare site - SANNET®.