Protoieria Moinesti Webmail    

 
PROTOIERIA CUVÂNTUL IERARHULUI PAROHII MĂNĂSTIRI CULTURĂ ŞI
MISIUNE
ASISTENŢĂ
SOCIALĂ
ŞTIRI ADMINISTRAŢIE RESURSE CONTACT
 
 

Sobor de ierarhi, în rugăciune, la mormântul Arhiepiscopului Eftimie Luca
Joi, 4 noiembrie 2021, cinci ierarhi, membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, s-au reunit în comuniune de rugăciune la mormântul vrednicului de pomenire Arhiepiscop Eftimie Luca, cu prilejul împlinirii a șapte ani de la nașterea sa în Cer. Ziua de 4 noiembrie are o rezonanță aparte în calendarul evenimentelor care...

mai multe detalii
FACEBOOK

Hristos, Paștele nostru!
Slăvitul Praznic împărătesc al Învierii Domnului, ne găsește anul acesta, pe mulți dintre noi, cu inimile îndurerate, cu lacrimi în ochi și cu multă tristețe în suflete. Am fi dorit să fim împreuna cu cei dragi, în comuniune liturgică cu cei din comunitate, cuminecandu-ne cu Sfântul Trup și Sânge al Domnului Hristos în cadrul...

mai multe detalii
ŞTIRI ŞI EVENIMENTE

Arhiva : 2012 || 2013 || 2014 || 2015 || 2016 || 2017 || 2018 || 2019 || 2020 || 2021 || 2022» Prilej de bucurie sfântă - Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Secu şi racla cu sfinte moaşte de la Catedrala Arhiepiscopală din Roman au poposit la Moineşti

Vineri, 11 septembrie, Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Secu a fost întâmpinată la Catedrala Arhiepiscopală de către Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, de soborul  preoților din protopopiatul Moinești și de credincioșii romașcani.

Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea nemțeană Secu a fost adusă în Eparhia Romanului și Bacăului vineri, 11 septembrie, în contextul declarării anului 2015 ca „An Omagial al Parohiei și Mănăstirii” și cu prilejul derulării proiectului eparhiel „Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți!”, ajuns anul acesta la a treia ediție.

Astfel, după ce icoana a fost așezată în Catedrala Arhiepiscopală într-un iconostas special, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim a rostit, alternativ, icoase și condace din Acatistul Maicii Domnului și Acatistul Sfintei Parascheva înaintea acestei icoane și a raclei cu sfinte moaște, ca mulțumire pentru binefacerile revărsate de Dumnezeu prin sfinții Săi asupra credincioșilor din eparhie. Tot cu acest prilej, Înaltpreasfinția Sa a rostit un cuvânt de învățătură în care a vorbit despre rolul de mijlocitoare al Maicii Domnului și despre importanța ajutorului pe care îl oferă mamelor și pruncilor.

Preoții moineșteni au purtat în procesiune icoana Maicii Domnului și racla cu sfinte moaște care au fost aduse în Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Moinești” unde au fost aşteptate cu evlavie de preoţii Protopopiatului Moineşti şi numeroşii pelerini prezenţi la acest înalt moment duhovnicesc.

Punctul central al manifestărilor va fi duminică 13 septembrie 2015, începând cu orele 1600, la procesiunea „CALEA SFINŢILOR -SFÂNTA CRUCE - Izvor de binecuvântare pentru viața creștină” , când Sfintele Odoare vor fi purtate în procesiune, ajunsă anul acesta la a treia ediție, pe traseul dintre bisericile Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel - Găzărie şi Sfântul  Nicolae -Moinești.

Prezența Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Secu, cunoscută și cinstită de credincioșii din întreaga țară, în Protopopiatul Moineşti în contextul desfășurării proiectului eparhial ”Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți!” este o formă de binecuvântare și ajutor pe care biserica o oferă  tinerilor elevi, profesorilor și tuturor ostenitorilor din învățământul românesc de toate gradele și nivelurile, bine știind că această icoană, ce are reprezentată pe Maica Domnului cu Pruncul, este imaginea cea mai sugestivă care vorbește despre regăsirea în comuniune de rugăciune, acum la început de an școlar, a elevilor, profesorilor și părinților în pridvorul primitor al Bisericii. 

Proiectul ”Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți!” se va desfăşura în Protopopiatul Moineşti după următorul program:

Vineri – 11 septembrie

          16.00     – Vecernie

          17.00    – Întâmpinarea raclei cu o părticică din lemnul Sfintei Cruci și a Icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Secu

        17.15 – Acatistul Sfintei Cruci și al Maicii Domnului

          18.00 -  Taina Sfântului Maslu

Sâmbătă, 12 septembrie - Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”

          08.00 – Slujba utreniei și Acatistul Sfintei Parascheva

          09.30 – Sfânta și Dumnezeasca Liturghie

          17.00 – Slujba Vacerniei

          18.00 – Slujba Privegherii

 

Duminică, 13 septembrie - Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”

          08.00 – Slujba Utreniei

          09.00 – Acatistul Mântuitorului Iisus Hristos

          09.30 – Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie

          16.00 – Slujba Vecerniei

          17.00 – Procesiunea „Calea Sfinților – SFÂNTA CRUCE - Izvor de binecuvântare pentru viața creștină” , pelerinaj cu Icoana Maicii Domnului, de la Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” la Catedrala "Nașterea Maicii Domnului și Sfântul Ierarh Nicolae"

         18.00 – Acatistul Sfintei Cruci și Rugăciuni de binecuvântare pentru elevi la început de an școlar, oficiate de Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim

          20.00 – Slujba Privegherii și Taina Sfântului Maslu

 

Luni, 14 septembrie - Catedrala „Sfântul Ierarh Niclae”

          08.00 – Slujba Utreniei

          09.00 – Acatistul Sfintei Cruci

          09.30 – Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie

          16.00 – Slujba Vecerniei

          17.00 – Taina Sfântului Maslu

                       -  Plecarea Icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Secu


STIRI PE EMAIL


CALENDAR SINAXAR
 
©2016 Protoieria Moineşti - judeţul Bacău. Toate drepturile rezervate.
Web design Bacau si optimizare site - SANNET®.