Protoieria Moinesti Webmail    

 
PROTOIERIA CUVÂNTUL IERARHULUI PAROHII MĂNĂSTIRI CULTURĂ ŞI
MISIUNE
ASISTENŢĂ
SOCIALĂ
ŞTIRI ADMINISTRAŢIE RESURSE CONTACT
 
 

Sobor de ierarhi, în rugăciune, la mormântul Arhiepiscopului Eftimie Luca
Joi, 4 noiembrie 2021, cinci ierarhi, membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, s-au reunit în comuniune de rugăciune la mormântul vrednicului de pomenire Arhiepiscop Eftimie Luca, cu prilejul împlinirii a șapte ani de la nașterea sa în Cer. Ziua de 4 noiembrie are o rezonanță aparte în calendarul evenimentelor care...

mai multe detalii
FACEBOOK

Hristos, Paștele nostru!
Slăvitul Praznic împărătesc al Învierii Domnului, ne găsește anul acesta, pe mulți dintre noi, cu inimile îndurerate, cu lacrimi în ochi și cu multă tristețe în suflete. Am fi dorit să fim împreuna cu cei dragi, în comuniune liturgică cu cei din comunitate, cuminecandu-ne cu Sfântul Trup și Sânge al Domnului Hristos în cadrul...

mai multe detalii
ŞTIRI ŞI EVENIMENTE

Arhiva : 2012 || 2013 || 2014 || 2015 || 2016 || 2017 || 2018 || 2019 || 2020 || 2021» CONCURSUL CUVÂNT ŞI CULOARE DIN SUFLET DE COPIL 2021

 

Concursul de creaţie literar-religioasă şi plastică  „Cuvânt şi culoare din suflet de copil” al Protopopiatului Moinești se află la cea de-a X-a ediție şi este organizat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, în cadrul  „Anul omagial al pastorației românilor din afara României” și al „Anului comemorativ al celor adormiți în Domnul; valoarea liturgică și culturală a cimitirelor”.

 

            Desfăşurat în şcolile, liceele și  parohiile din cuprinsul Protopopiatului Moineşti, concursul are anul acesta  tema(una la alegere din cele trei):

 

1.     BISERICA, PUNTEA CARE UNEȘTE PE ROMÂNII DIN ȚARĂ ȘI CEI DIN AFARA ȚĂRII

 

2.     DORUL DE PĂRINȚII PLECAȚI ÎN STRĂINĂTATE

 

3.     BUCURIA PETRECERII SĂRBĂTORILOR ÎMPREUNĂ CU MEMBRII FAMILIILOR PLECAȚI ÎN STRĂINĂTATE” la toate cele trei secţiuni:

 

            Secțiunile concursului:

 

Secţiunea A – PICTURĂ ÎN ACUARELĂ (format A4 sau A3, pe carton sau pânză), pe tema concursului, pe 4 niveluri de vârstă: Nivelul I: clasele III-IV, Nivelul II: clasele V-VI,  

 

Nivelul III : clasele VII-VIII, Nivelul IV: liceu

 

Secţiunea B - ESEU ARGUMENTATIV (de max. 2 pagini), pe tema concursului, pe 2 niveluri de vârstă: Nivelul I:clasele VII-VIII, Nivelul II: liceu.

 

Secţiunea C –MULTIMEDIA (prezentare power point de max. 20 diapozitive sau film de max. 10 minute), pe tema concursului, pentru clasele IX-XII.

 

            Detalii organizatorice pentru participanții la concurs:

 

            Picturile vor avea pe verso lipită o etichetă completată cu următoarele date: numele şi prenumele elevului, clasa, şcoala/parohia, cadrul didactic/preotul coordonator, titlul lucrării, telefonul şi datele de contact

 

            La eseu, datele de identificare ale elevului (numele şi prenumele elevului, clasa, şcoala/parohia, cadrul didactic/preotul coordonator, titlul lucrării, telefonul şi datele de contact) vor fi trecute pe verso, la ultima pagină a lucrării.

 

            La multimedia, datele de identificare ale elevului (numele şi prenumele elevului, clasa, şcoala/parohia, cadrul didactic/preotul coordonator, titlul lucrării, telefonul şi datele de contact) vor fi trecute pe copertă și pe CD la ppt/film.

 

            La evaluarea lucrărilor se vor puncta: concordanța lucrării cu tema concursului, ilustrarea titlului în cuprinsul lucrării, calitatea compoziției artistice/literare/multimedia, complexitatea, claritatea, imaginația, originalitatea.

 

            Lucrările vor fi depuse direct la sediul Protopopiatului Moineşti sau trimise pe adresa:
str. Vasile Alecsandri, nr. 56, municipiul Moineşti, judeţul Bacău
, până pe data de 25 mai 2021.
Lucrările nesemnate, fără titlu, care nu respectă condițiile de mai sus, nu vor intra în concurs.

 

            Festivitatea de premiere va avea loc la începutul lunii iunie 2021.
            Premiile oferite vor fi în bani și obiecte.

 

            Concursul protopopiatului din acest an își propune să scoată în evidență frumusețea vieții familiei creștine,  a solidarității în familie și între familii, Biserica având rolul de a crea punți de legătură, care să vindece rănile provocate de fenomenul migrației și să îmbunătățească viața copiilor afectați.

 

 


STIRI PE EMAIL


CALENDAR SINAXAR
 
©2016 Protoieria Moineşti - judeţul Bacău. Toate drepturile rezervate.
Web design Bacau si optimizare site - SANNET®.