Protoieria Moinesti Webmail    

 
PROTOIERIA CUVÂNTUL IERARHULUI PAROHII MĂNĂSTIRI CULTURĂ ŞI
MISIUNE
ASISTENŢĂ
SOCIALĂ
ŞTIRI ADMINISTRAŢIE RESURSE CONTACT
 
 

Împreună ridicăm Catedrala Națională!
Mulțumim colaboratorilor, preoților și credincioșilor din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului pentru jertfa pe care fiecare a adus-o, după puterea sa, pentru a contribui la zidirea Catedralei Mântuirii Neamului și aducerea proiectului până în stadiul în care a fost posibilă târnosirea Sfântului Altar. De asemenea, îi binecuvântăm și...

mai multe detalii
FACEBOOK

Teofanie în duh eminescian
✝IOACHIM, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului Creștinii azi își schimbă veșmântul de luminăCă azi Teofania, liturgic, se termină.Dar ea se prelungește în cel plin de credință,Dacă-și îmbracă haina smerit, de pocăință.Sunt azi opt zile-n care tu ai băut aghiazmăȘi-ai devenit icoană pusă-n catapeteasmă.De mâine spală-ți fața...

mai multe detalii


ŞTIRI ŞI EVENIMENTE

» Parteneriat Biserică – Școală în Protopopiatul Moinești

Începutul unui nou an școlar reprezintă de fiecare dată un bun prilej ca principalii actori educaționali, familia, școala și Biserica, să fie împreună implicați în susținerea copiilor pe parcursul anilor de studiu.

mai multe detalii

» Cea de a VI-a ediție a „Zilelor cultural-duhovniceşti ale Protopopiatului Moineşti”

Cea de a VI-a ediție a „Zilelor cultural-duhovniceşti ale Protopopiatului Moineşti”, organizate cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, şi sub directa coordonare a părintelui Costel Mareş, protopop de Moineşti, s-au desfășurat anul acesta în perioada 7 – 10 septembrie 2018.

mai multe detalii

» Procesiunea „Calea Sfinţilor - Maica Domnului Ocrotitoarea Noastră” în Protopopiatul Moinești

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, vineri, 7 septembrie au debutat „Zilele cultural-duhovnicești ale Protopopiatului Moinești‟.

mai multe detalii

» Eveniment unic în Protopopiatul Moinești

Vineri, 7 septembrie, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, vor debuta „Zilele cultural-duhovnicești ale Protopopiatului Moinești‟.

mai multe detalii

» Ediția a IV-a Școlii de vară „Episcop Dionisie Climescu” a ajuns la final

Vineri, 27 iulie 2018, cea de a IV-a ediție a Școlii de vară „Episcop Dionisie Climescu – Întemeietorul Școlii Moineștene”, organizată cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în Parohia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Moinești, sub coordonarea părintelui Nistor Mihai Dragoș, a ajuns la final.

mai multe detalii

» Școala de Vară -„Cu Hristos în vacanţă” în Parohia Berești Tazlău

mai multe detalii

» Școala de vară „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” în Parohia Cetățuia

În perioada 24 – 26 iulie 2018, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, s-a desfăşurat prima ediție a Şcolii de Vară „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” în Parohia Cetățuia, din Protopopiatul Moinești.

mai multe detalii

» Școala de vară „Episcop Dionisie Climescu” – ediția a IV-a

Școala de vară „Episcop Dionisie Climescu – Întemeietorul Școlii Moineștene”, ajunsă anul acesta la cea de a IV-a ediție, și organizată în Parohia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Protopopiatul Moinești, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte IoachimArhiepiscopul Romanului şi Bacăului, a debutat luni 16 iulie 2018.

mai multe detalii

» Școala de vara „Acasă la Sfântul Nicolae”, ediția a IV-a

Cea de a IV-a ediție a Școlii de vară „Acasă la Sfântul Nicolae”, organizată la „Catedrala Nașterea Maicii Domnului și Sfântul Ierarh Nicolae” din Protopopiatul Moinești, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, a debutat astăzi 2 iulie 2018, în ziua prăznuirii Sfântului Voievod Ștefan cel Mare și se va desfășura pe parcursul a două săptămâni.

mai multe detalii

» Școala de vară în Parohia Prohozești I

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în perioada 25 – 29 iunie 2018, în Parohia Prohozești I „Cuvioasa Parascheva” din Protopopiatul Moinești, s-au desfășurat activitățile Școlii de vară, sub genericul „Cu credință și cu dragoste devenim mai buni”, și în parteneriat cu Primăria Poduri și UNICEF România.

mai multe detalii

» Cursuri de șah în Parohia Poduri!

mai multe detalii

» Proiectul „Școala de Vară – Hristos, bucuria copiilor” în Protopopiatul Moinești

mai multe detalii

» Duminica Sfinților Români în Parohia Pietrosu

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, în Duminica Sfinților Români, 10 iunie 2018, după săvârşirea Sfintei Liturghii, în Parohia Pietrosu au fost felicitate mai multe familii tinere.

mai multe detalii

» Festivitatea de premiere a concursului „Cuvânt şi culoare din suflet de copil“

 Cea de a VII-a ediție a Concursului de creație plastică și literar-religioasă  „Cuvânt și culoare din suflet de copil”, organizat în Protopopiatul Moinești cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte IOACHIM, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a ajuns la final. Astfel, vineri, 8 iunie 2018, ora 14ºº, în Sala de conferințe a Protopopiatului Moinești, a avut loc festivitatea de premiere.

 

mai multe detalii

» Proiect educațional-catehetic în Parohia Berești-Tazlău

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim, la Parohia "Adormirea Maicii Domnului" Bereşti - Tazlău s-a desfăşurat în perioada 1 mai - 1 iunie 2018 Proiectul Educaţional - Catehetic: "O Copilărie ca-n Rai".

mai multe detalii

» Veselie și culoare alături de copiii din Parohia Cernu

Duminică, 3 iunie, am petrecut alături de copiii din satul nostru, Cernu, clipe de veselie şi culoare. Am dorit să prelungim sărbătoarea lor, astfel încȃt a treia zi să o petreacă în Biserică şi în liturghia de după Liturghie, la casa parohială.

mai multe detalii

» Patriarhul României i-a premiat pe câştigătorii concursului „Unirea: libertate şi unitate”

 

Patruzeci şi doi de copii şi coordonatorii lor au fost premiaţi luni, 21 mai, de Părintele Patriarh Daniel la hramul Catedralei Patriarhale. Ei sunt câştigătorii concursului Naţional Cultural-Artistic Unirea: libertate şi unitate organizat de Biroul de catehizare a tineretului din cadrul Sectorului teologic-educaţional al Administraţiei Patriarhale. 

mai multe detalii

» Liturghie la paraclisul Facultății de Teologie „Dumitru Stăniloae

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Ioachim, miercuri, 25 aprilie 2018, părintele protopop Costel Mareş a făcut parte din  delegaţia Eparhiei Romanului şi Bacăului ce a săvârșit Sfânta Liturghie în paraclisul Facultății de Teologie „Dumitru Stăniloae" din Iași, închinat Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil și Sfântului Grigorie Teologul, la slujbă fiind prezenți studenții acestei instituții de învățământ universitar.

mai multe detalii

» Proiectul Parohiei Valea Șoşii din Protopopiatul Moineşti a obţinut premiul I la faza eparhială a Concursului Patriarhiei Române

Proiectul cultural-filantropic „Străbunii noștri au făcut Unirea!”, desfășurat în Parohia Valea Șoșii, Protopopiatul Moinești, a obținut Premiul I în urma jurizării proiectelor parohiale din fiecare protopopiat, calificându-se la faza națională a Concursului „Unirea: libertate și unitate”, ce va avea loc la Catedrala Patriarhală din București pe 21 mai 2018

mai multe detalii

» Proiectului eparhial „Prețuiește viață, prețuiește natura” în Protopopiatul Moinești

Vineri, 20 aprilie 2018, a demarat a treia ediție a proiectului eparhial "Prețuiește viață, prețuiește natura", o campanie ce se desfășoară și la  nivelul Protopopiatului Moinești cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacaului, prin intermediul Sectorului silvic al eparhiei, coordonat de părintele arhimandrit Serafim Huzdup și în parteneriat cu Regia Națională a Pădurilor, Direcția Silvică Bacău.

mai multe detalii

» Basarabia – pământ românesc

Marți, 17 aprilie 2018, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, și în contextul anului 2018 – Anul Omagial al unității de credință și de neam și Anul comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918, la Catedrala Nașterea Maicii Domnului și Sfântul Ierarh Nicolae din Moinești s-a desfășurat o activitate intitulată „Basarabia - pământ românesc”, organizată de către Corul „Resurrectio”, coordonat de d-na prof. Gabriela Biea, al Liceului „Spiru Haret” din localitate, în parteneriat cu Protopopiatul Moinești.

mai multe detalii

» Tineri băcăuani, la cea de-a X-a ediție a Olimpiadei Naționale de Religie

La cea de-a X-a ediție a fazei naționale a Olimpiadei de Religie, reprezentanții Eparhiei Romanului și Bacăului au reușit să obțină trei premii. Astfel, eleva Hereș Andreea, Liceul Teoretic „Spiru Haret” Moinești – clasa a X-a, a obținut premiul al II-lea, eleva Pavelescu Maria de la Școala Gimnazială “Alexandru Ioan Cuza” Bacău, clasa a VIII-a, Premiul Special, iar tânăra Andronic Denisa Elena, Colegiul Național “Grigore Moisil” Onești, clasa a IX-a – Mențiunea I. 

mai multe detalii

» Adunarea pe țară a tinerilor Oastei Domnului la Comănești

Cu prilejul împlinirii a 130 de ani de la naștere și a 80 de ani de la trecerea la Domnul a părintelui Iosif Trifa, și sub deviza „Aduceți-vă aminte de mai marii voștri, care v-au grăit vouă Cuvântul lui Dumnezeu.” (Evrei 13, 7), sâmbătă 14 aprilie, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a avut loc Adunarea pe țară a tineretului Oastei Domnului la Comănești.

mai multe detalii

» Prietenia pentru virtute o prietenie de durată

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Ioachim, Arhiepiscop al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, pe 1 aprilie, în Duminica Floriilor, începând cu ora 18ºº, s-a desfășurat la Sala Mare a Primăriei Moinești, cea de a doua întâlnire din seria convorbirilor duhovnicești „Trepte spre Înviere” organizate de Protopopiatul Moinești în perioada Postului Mare.

Pentru prima data la Moinești, publicul, destul de numeros, s-a bucurat de prezența domnului profesor Theodor Paleologu, eseist, fost ambasador și ministru al culturii, care a susținut conferința „Despre prietenie - reflecții la Sâmbăta lui Lazăr”.

mai multe detalii

» Proiectul educațional-filantropic „Gândim, trăim și simțim românește” derulat în Parohia Poduri a ajuns la final

mai multe detalii

» Proiect cultural-filantropic „Străbunii noștri au făcut Unirea”

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în Protopopiatul Moinești, au debutat manifestările culturale ce marchează Anul Omagial al unității de credință și de neam și Anul comemorativ al Făuritorilor Marii Uniri din 1918.

mai multe detalii

» Apel umanitar

Venim din nou cu un apel către toți de a ne uni forțele să o ajutăm pe Teodora. Orice ajutor, cât de mic, poate fi de folos.

mai multe detalii

» Seară sublimă la Comănești

”Zilele cultural-duhovnicești ale Protopopiatului Moinești”, organizate cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte IoachimArhiepiscopul Romanului și Bacăului și sub directa coordonare a părintelui protopop Costel Mareș, au ajuns la final.

mai multe detalii

» Finalul ”Zilelor cultural-duhovnicești ale Protopopiatului Moinești”

”Zilele cultural-duhovnicești ale Protopopiatului Moinești”, organizate cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului și sub directa coordonare a părintelui protopop Costel Mareș vor avea parte de un final pe măsură, un eveniment muzical de această dată, ce va avea loc duminica 24 septembrie 2017, ora 18ºº, la Centrul de Agrement Trotuș din  Comănești, și care o va avea ca invitată pe îndrăgita interpretă, Paula Seling, iar ca prezentator pe cunoscutul om de radio, Daniel Buzdugan.

mai multe detalii

» Sfinte odoare aduse spre cinstire la Moinești

Racla cu Sfintele Moaște și icoana Maicii Domnului Pantanassa de la Catedrala Arhiepiscopală, au ajuns și în cercul pastoral ”Episcop Dionisie Climescu” Moinești, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului și la inițiativa părintelui protopop Costel Mareș, și cu prilejul ”Zilelor cultural-duhovnicești ale Protopopiatului Moinești”.

mai multe detalii

» Seară culturală la Moinești

O seară culturală de excepție, ce a avut loc sâmbătă, 16 septembrie, la Centrul Cultural Lira din Moinești, a continuat seria evenimentelor desfășurate cu prilejul ”Zilelor cultural-duhovnicești ale Protopopiatului Moinești”, organizate cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului și sub directa coordonare a părintelui protopop Costel Mareș.

mai multe detalii

» Clipe culturale și de înduhovnicire pentru credincioșii Comunei Poduri

mai multe detalii

» Comunitatea din Dărmănești sub ocrotirea Maicii Domnului și a sfinților lui Dumnezeu

mai multe detalii

» Școala de vară ,,Bucuria copilăriei în sânul ortodoxiei’’ ediția a-II-a la Parohia Poiana II

mai multe detalii

» Zilele cultural-duhovnicești ale Protopopiatului Moinești

mai multe detalii

» Tinerii moineșteni au participat la deschiderea ITO 2017 la Iași

mai multe detalii

» Școala de Vară „Bucuria copilărieiˮ la Parohia Enăchești

mai multe detalii

» Ediţia a treia a Şcolii de vară „ACASĂ LA SFÂNTUL NICOLAE”

mai multe detalii

» Proiectul „Icoana și Școala mărturisirii” derulat în Parohia Prisaca

mai multe detalii

» Proiectul „Icoana din sufletul copiluluiˮ derulat la Parohia Sfântul Gheorghe - Moinești

mai multe detalii

» Icoana și Școala mărturisirii, proiect cultural derulat în Parohia Cornet

mai multe detalii

» Icoane pictate de copii în Parohia Valea Șoșii

mai multe detalii

» „Șahul - sportul minții”, activitate pastoral-catehetică în parohia Poduri având partener UNICEF România

mai multe detalii

» Concertul anual de colinde al Parohiei Valea Șoșii

mai multe detalii

» Mâna milostivă și ocrotitoare a Sfântului Ierarh Nicolae binecuvintează ținutul moineștean

mai multe detalii

» Școala de vara ,,Bucuria copilariei, în sânul Ortodoxiei’’ - Parohia Poiana II

mai multe detalii

» Formare duhovnicească și bucuria comuniunii la Școala de Vară Valea Șoșii

mai multe detalii

» Şcoala de Vară ,,Dăruind vei dobândi” în Parohia Boiştea I

mai multe detalii

» Arhiepiscopia Romanului și Bacăului va fi reprezentată la „Întâlnirea Internațională a Tineretului Ortodox”

mai multe detalii

» Scoala de Vară -Din pridvorul bisericii în mijlocul naturii – ediţia a II-a – în Parohia Stăneşti

mai multe detalii

» Concursul de sah „Cupa Tinerilor Creștini” în Protopopiatul Moinești

mai multe detalii

» Drumeţie, veselie prin frumoasa Românie – pelerinaj pentru copiii parohiei Poduri

mai multe detalii

» CONCURS DE SAH în Protopopiatul Moineşti

mai multe detalii

» Școala de Vară „Episcop Dionisie Climescu - întemeietorul școlii moineștene“ organizată de Parohia Sfântul Gheorghe –Moinești la a doua ediție

mai multe detalii

» Școala de vară Sfântul Prooroc Ilie în Parohia Prisaca

mai multe detalii

» Tineri credincioși la școala de vară în Parohia Ghimeș-Făget

mai multe detalii

» Tabăra de Vară „Slujind Lui Dumnezeu slujim oamenilor” în parohia Agăș

mai multe detalii

» Şcoala de Vară Sfinţii-prietenii şi ocrotitorii copiilor în Parohia Pietrosu

mai multe detalii

» Festivitate de premiere la încheierea Școlii De Vară „Acasă la Sfântul Nicolae” organizată de parohia Sfântul Nicolae din Moinești

mai multe detalii

» Prima Şcoală de Vară din Protopopiatul Moineşti şi-a primit „elevii”

mai multe detalii

» BUCURIA COPIILOR - UN COLȚ DE RAI - Moinești ediția I

mai multe detalii

» Ziua Internaţională a copilului „necăjit”—în parohia Poduri

mai multe detalii

» Premierea concursului „Cuvânt și Culoare din suflet de copil” în cadrul Spectacolului „Bucuria copiilor -un colț de rai”

mai multe detalii

» Corala „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului - Concert extraordinar de folclor la Comănești

mai multe detalii

» Festivalul Folcloric „Nedeia de la Pădurăreni-Solonț” ediția a-IXa -29 mai 2016

mai multe detalii

» 1 iunie -în tinda bisericii la parohia Poduri

mai multe detalii

» Eveniment cultural-filantropic în Protopopiatul Moinești

mai multe detalii

» Festivalul Folcloric „Nedeia de la Pădurăreni Solonț” ediția a-IXa -29 mai 2016

mai multe detalii

» Concurs de creație literar-religioasă și plastică „Cuvânt şi culoare din suflet de copil” în Protoieria Moinești

mai multe detalii

» A XIII-a ediție a Concursului „UN COPIL BUN PENTRU O LUME MAI BUNĂ” la Moinești

mai multe detalii

» Pe urmele Episcopului Dionisie Climescu - întemeietorul școlii moineștene

mai multe detalii

» Proiectul educațional „Elevii, Lumina Vie a Bisericii de Azi” din Parohia Solonț a ajuns la final

mai multe detalii

» Proiectul Catehetic „Mintea înțeleaptă naște dragostea” ajuns la final în Parohiei Cotumba

mai multe detalii

» Proiectul „Elevii, Lumina Vie a Bisericii de Azi” în Parohia Solonț

mai multe detalii

» Copii din Parohia Petricica pelerini la Centrul Eparhial

mai multe detalii

» Proiectul catehetic „Mintea înțeleaptă naște dragostea” în parohia Cotumba

mai multe detalii

» Proiectul catehetic „Elevii, Lumina Vie a Bisericii de Azi” în parohia Solonț

mai multe detalii

» Proiectul educațional „Micii creștini în lumea cuvintelor” în Parohia Poduri

mai multe detalii

» Tinerețea și provocările ei

mai multe detalii

» ATELIER DE ŢESĂTORIE LA CENTRUL EDUCATIONAL AL PAROHIEI „Sf. Mare Mucenic Gheorghe” MOINEŞTI

mai multe detalii

» ,,Prietenia – calea spre mântuire” - workshop în parohia Cernu

mai multe detalii

» "Lăsați copiii să vină la Mine..." - "un dar făcut din inimă, în numele lui Dumnezeu"

mai multe detalii

» Din pridvorul bisericii în mijlocul naturii – Parohia Stăneşti

mai multe detalii

» „Hai în Rai” – serbare la încheierea Școlii de Vară „Sfântul Nectarie” Valea Șoșii, Protopopiatul Moinești

mai multe detalii

» „Cupa de Șah a Parohiilor” în Protopopiatul Moinești

mai multe detalii

» Protopopiatul Moinești organizează concursul de șah „CUPA DE SAH A PAROHIILOR”

mai multe detalii

» Festivitatea de închidere a Școlii de Vară Băsești

mai multe detalii

» S-a încheiat tabăra de vară creativă „ O rază de soare în suflet de copil” organizată de Parohia Cotumba

mai multe detalii

» Școala de Vară „Pr. Înv. David Climescu – Întemeietorul Școlii Moineștene” în Parohia Sf. Gheorghe din Moinești

mai multe detalii

» ŞCOALĂ DE VARĂ ÎN PAROHIA PODURI - PROTOPOPIATUL MOINEŞTI

mai multe detalii

» Școala de Vară O RAZĂ DE SOARE ÎN SUFLET DE COPIL în parohia Cotumba

mai multe detalii

» Tinerii din Ghimeș-Făget sunt așteptați la Școala de Vară

mai multe detalii

» Marea Maestră Internațională Elisabeta Polihroniade în vizită la Școala de vară Băsești

mai multe detalii

» Şcoala de Vară „Icoana din mâinile copiilor” în Parohia Cornet

mai multe detalii

» Sfântul Voievod Ștefan cel Mare cinstit la Școala de Vară Cotumba

mai multe detalii

» „Suflet curat în trup sănătos, bucuria copiilor” , proiect derulat în parohiile Protopopiatului Moinești

mai multe detalii

» Călătorind spre cer

mai multe detalii

» Alese bucurii duhovnicești izvorâte din minunatul praznic al sărbătorii Nașterii Domnului

Nașterea Domnului ca Om, pe Pământ, stă sub semnul unui mister ce depășește orice gând și orice rațiune omenească. În fiecare an, evenimentul mântuitor ne amintește de restaurarea ontologică a omului creat după chipul lui Dumnezeu.

mai multe detalii

» Sfântul Nicolae, ierarhul cel darnic

mai multe detalii
STIRI PE EMAIL


CALENDAR SINAXAR
 
©2016 Protoieria Moineşti - judeţul Bacău. Toate drepturile rezervate.
Web design Bacau si optimizare site - SANNET®.