Protoieria Moinesti Webmail    

 
PROTOIERIA CUVÂNTUL IERARHULUI PAROHII MĂNĂSTIRI CULTURĂ ŞI
MISIUNE
ASISTENŢĂ
SOCIALĂ
ŞTIRI ADMINISTRAŢIE RESURSE CONTACT
 
 

Lunaticul şi Iisus
Când Hristos era pe munte pentru actul teofanic, A ajuns întru mulţime un bătrân c-un fiu lunatic. Obosiţi păreau, sărmanii, după lungul drum parcurs, Dar voiau, cu toată graba, ca să vadă pe Iisus. Un apostol din cei nouă îl întrebă deosebi: „Ce vrei de la El, bătrâne, ce-ai dori ca să-L întrebi?” „Nu vreau nimic pentru...

mai multe detalii
FACEBOOK

Teofanie în duh eminescian
✝IOACHIM, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului Creștinii azi își schimbă veșmântul de luminăCă azi Teofania, liturgic, se termină.Dar ea se prelungește în cel plin de credință,Dacă-și îmbracă haina smerit, de pocăință.Sunt azi opt zile-n care tu ai băut aghiazmăȘi-ai devenit icoană pusă-n catapeteasmă.De mâine spală-ți fața...

mai multe detalii
ŞTIRI ŞI EVENIMENTE

Arhiva : 2012 || 2013 || 2014 || 2015 || 2016 || 2017» Ziua IEI serbată în Parohia Asău

 

Cu binecuvântarea  Înaltpreasfințitului IOACHIM , biserica ,,Pogorârea Sfântului Duh” din Asău-sub coordonarea părintelui Paraschiv Banciu- a îmbrăcat în ziua de 24 iunie 2017,straie de sărbătoare.

După o frumoasă slujbă închinată ,,Nașterii Sfântului  Ioan Botezătorul”, părintele a amintit creștinilor adunați ,că tot în această zi este celebrată de români sărbătoarea de ,,Sânziene” și Ziua IEI.

,,Simbol al identității și creativității spațiului românesc-cămașa tradițională românească este încărcată de istorie, presărată de lacrimile și migala bunicilor și străbunicelor fiecăruia dintre noi”-spunea cu emoție în glas părintele Paraschiv.

Pentru  a da strălucire acestei sfinte sărbatori și, mai ales bisericii (actualmente într-o fază de reparație) creștini, creștine și un grup de  copii-prieteni ai bisericii- au îmbrăcat cu mare cinste costumul tradițional.

                   ,,Din vremi demult trecute

                      Suntem un neam de frunte,

                      Stăpâni pe-a noastră țară

                     Noi n-am călcat hotară!

                     Acasă-i ROMANIA, acasă-i tricolorul,

                     Suntem una cu țara,că noi suntem poporul.

                     Acasă este glia, pădurea și izvorul

                     E doina și vioara,eroi ce-și află somnul!”

...au cântat cu glasurile de îngerași acești copii minunați. Asemănarea  făcută de părintele,a fetițelor îmbrăcate în costume naționale cu Sfânta Cuvioasă Teodora-a emoționat comunitatea, părinții și copiii implicați în această sărbătoare.


STIRI PE EMAIL


CALENDAR SINAXAR
 
©2016 Protoieria Moineşti - judeţul Bacău. Toate drepturile rezervate.
Web design Bacau si optimizare site - SANNET®.