Protoieria Moinesti Webmail    

 
PROTOIERIA CUVÂNTUL IERARHULUI PAROHII MĂNĂSTIRI CULTURĂ ŞI
MISIUNE
ASISTENŢĂ
SOCIALĂ
ŞTIRI ADMINISTRAŢIE RESURSE CONTACT
 
 

„Un român autentic își asumă istoria neamului său și gândește cu recunoștință la cei ce au făurit-o”*
✝IOACHIM, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului   Putem spune cu certitudine că actul istoric de la 1859  nu este doar împlinirea unui ideal sau consecința firească a unei stări de fapt, ci este forma politică a unei unități deja existente și în egală măsură pasul decisiv în perspectiva desăvârșirii Marii Uniri de la 1918, este...

mai multe detalii
FACEBOOK

Seri de priveghere la căpătâiul Teodorei
  Duminica 29 septembrie, după o perioadă îndelungată de suferință, Dumnezeu a chemat-o la ceruri pe Teodora, fiica cea mai mare a părintelui Florin Stamate de la Parohia Șesuri, Protopopiatul Moinești. Astfel trupul plăpând al Teodorei a fost depus în biserica parohiei. Din acel moment, au urmat rugăciuni neîncetate la căpătâiul ei, iar în...

mai multe detalii
ŞTIRI ŞI EVENIMENTE

Arhiva : 2012 || 2013 || 2014 || 2015 || 2016 || 2017 || 2018 || 2019 || 2020» Unirea Principatelor Române sărbătorită în Protopopiatul Moinești

Vineri 24 ianuarie 2020, la Biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Moinești, a avut loc prima ședinţă administrativă a preoţilor din Protopopiatul Moineşti, iar la această întrunire, ca delegat din partea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Ioachim, a fost părintele consilier eparhial Alexandru Zamfir, de la Sectorul administrativ – bisericesc al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

 

În prima parte a întrunirii, a fost săvârșită de către părintele consilier eparhial Alexandru Zamfir și părintele protopop Costel Mareș, alături de responsabilii celor 8 cercuri pastorale de pe cuprinsul Protoieriei Moinești, Slujba de Te Deum, comemorând pe făuritorii Unirii Principatelor Moldova și Țara Românească de acum 161 de ani, și aducând mulțumire Bunului Dumnezeu pentru binefacerile revărsate asupra poporului român. Răspunsurile la strană au fost date de Corala Theotokos, a preoților din Protoieria Moinești.

 

În partea a doua, părintele consilier Alexandru Zamfira a transmis, din partea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, arhiereasca binecuvântare, precum și urărie de pace, sănătate, și spor în misiunea desfășurată în parohiile încredințate spre păstorire.

 

Părintele Paraschiv Banciude la Parohia Asău, a marcat trecerea de la partea liturgică la cea administrativă a zilei, printr-o incursiune istorică a neamului nostru românesc, evidențiind  implicarea celor care au dus la făurirea Unirii Principatelor Române.

 

Părintele protopop Costel Mareș, a salutat prezența părintelui consilier eparhial în mijlocul preoților din Protopopiatul Moinești, a adresat mulțumiri Înalpreasfințitului Părinte Ioachim pentru binecuvântarea și gândurile frumoase transmise, și a mulțumit părintelui Paraschiv Banciu pentru „lecția de istorie” oferită tuturor.

 

În ultima parte a întâlnirii, părintele protopop Costel Mareș a prezentat un raport, în format PowerPoint, al tuturor activităților și proiectelor economice, pastoral-misionare și cultural-filantropice desfășurate în anul 2019 în Protopopiatul Moinești.

 

La finalul acestei expuneri, părintele protopop a prezentat planificarea activităților ce vor fi desfășurate în anul 2020, precum și tematica conferințelor pastoral-misionare și a celor administrativ-economice propuse de către Sfântul Sinod spre a fi derulate în Protopopiatul Moinești, în 2020 – Anul omagial al pastorației părinților și copiilor și Anul comemorativ al filantropilor ortodocși români, dar și stabilirea datelor când vor fi susținute referatele.

 

Părintele Hereș Ovidiu, coordonatorul Centrului Catehetic „Sf Nicolae” Poduri și responsabilul activităților catehetice din Protopopiatul Moinești, a informat preoții prezenți despre Concursul Național Catehetic „Iubirea lui Hristos în familia mea”, concurs desfășurat în Patriarhia Română cu prilejul anului omagial 2020.

 

La finalul întâlnirii, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Arhiepscop Ioachim, părinții slujitori au primit din partea Protoieriei câte un dar simbolic.

 

 

Pr. Cristian-Ioan Balaban


STIRI PE EMAIL


CALENDAR SINAXAR
 
©2016 Protoieria Moineşti - judeţul Bacău. Toate drepturile rezervate.
Web design Bacau si optimizare site - SANNET®.