Protoieria Moinesti Webmail    

 
PROTOIERIA CUVÂNTUL IERARHULUI PAROHII MĂNĂSTIRI CULTURĂ ŞI
MISIUNE
ASISTENŢĂ
SOCIALĂ
ŞTIRI ADMINISTRAŢIE RESURSE CONTACT
 
 

Să spunem DA familiei binecuvântate de Dumnezeu! – Apelul Adunării Naţionale Bisericeşti pentru participarea la referendum în 6-7 octombrie 2018
Adunarea Națională Bisericească întrunită în şedinţa din 29 septembrie 2018 a lansat un apel către toţi cetăţenii ortodocși români pentru participarea la Referendumul din 6-7 octombrie 2018 în scopul afirmării, apărării și promovării familiei ca instituție binecuvântată de Dumnezeu. Apelul Adunării Naţionale...

mai multe detalii
FACEBOOK

Teofanie în duh eminescian
✝IOACHIM, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului Creștinii azi își schimbă veșmântul de luminăCă azi Teofania, liturgic, se termină.Dar ea se prelungește în cel plin de credință,Dacă-și îmbracă haina smerit, de pocăință.Sunt azi opt zile-n care tu ai băut aghiazmăȘi-ai devenit icoană pusă-n catapeteasmă.De mâine spală-ți fața...

mai multe detalii
ŞTIRI ŞI EVENIMENTE

Arhiva : 2012 || 2013 || 2014 || 2015 || 2016 || 2017 || 2018» Slujbă de sfinţire a unei troiţei în Parohia Petricica

 

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, duminică 6 August 2017, a fost oficiată slujba de sfinţire a troiţei din Parohia Ortodoxă Petricica. Evenimentul a debutat începând de la ora 17.00 cu slujba de priveghere în cinstea Sfintei Cuvioase Teodora de la Sihla oficiată în Biserica parohială cu hramul ,,Adormirea Maicii Domnului”.

            Apoi, începând cu ora 18.00 sub protia Preacucernicului Părinte Protoiereu Costel Mareş, alături de un sobor de preoţi, credincioşii s-au deplasat în faţa curţii parohiale, acolo unde a fost pregătit postamentul din beton şi noua troiţă din lemn pentru sfiţirea acesteia.

            După oficierea slujbei de sfinţire, părintele protoiereu, în cuvântul de învăţătură, a transmis binecuvântarea şi purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Ioachim, şi a felicitat obştea credincioşilor din Parohia Petricica împreună cu păstorul lor sufletesc pentru finalizarea acestui obiectiv de înălţare a acestei sfinte cruci. La rândul său, părinte paroh, Bogdan-Dumitru Cărare, a explicat celor prezenţi rolul liturgic, dogmatic dar şi practic al noii troiţe care s-a zidit, arătând că aceasta va fi un prilej de binecuvântare a enoriaşilor, dar va oferi şi locul potrivit pentru  oficierea slujbelor cu ocazia sfinţirii apei celei mari, ziua sărbătorii Izvorul Tămăduirii, a pomenirii eroilor patriei noastre etc.

            De faţă au fost prezente la acest popas duhovnicesc autorităţi locale şi mulţime de credincioşi din parohie şi din împrejurimi, care apoi s-au închinat cu evlavie la noua sfântă cruce din parohia Petricica.

            Un moment cu deosebită încărcătură sufletească a fost oferirea cu această ocazie a unei distincţii de vrednicie, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, familiei Gavrilă Costel, Mihaela cu fiul lor Adrian-Constantin, care prin râvnă şi dragoste faţă de Dumnezeu, dar şi cu ajutor financiar substanţial a contribuit la ridicarea acestei troiţe.

            Acum la ceas de sărbătoare, se cuvine sa-I aducem slavă lui Dumnezeu pentru toate şi să grăim într-un cuget : CRUCII TALE NE ÎNCHINĂM HRISTOASE ŞI SFÂNTĂ ÎNVIEREA TA O LĂUDĂM ŞI O MĂRIM în veci de veci, Amin !


STIRI PE EMAIL


CALENDAR SINAXAR
 
©2016 Protoieria Moineşti - judeţul Bacău. Toate drepturile rezervate.
Web design Bacau si optimizare site - SANNET®.