Protoieria Moinesti Webmail    

 
PROTOIERIA CUVÂNTUL IERARHULUI PAROHII MĂNĂSTIRI CULTURĂ ŞI
MISIUNE
ASISTENŢĂ
SOCIALĂ
ŞTIRI ADMINISTRAŢIE RESURSE CONTACT
 
 

Un astfel de arhiereu se cuvenea să aveţi!*
Ca Episcop-Vicar, dar şi ca Arhiepiscop, Înaltpreasfinţia Sa a fost şi este un exemplu de bună chivernisire a patrimoniului spiritual şi material al Bisericii, coordonând, totodată, ca un adevărat păstor, viaţa liturgică, pastoral-misionară, culturală, edilitară, socială şi duhovnicească a parohiilor, schiturilor şi mănăstirilor din cuprinsul Arhiepiscopiei....

mai multe detalii
FACEBOOK

Teofanie în duh eminescian
✝IOACHIM, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului Creștinii azi își schimbă veșmântul de luminăCă azi Teofania, liturgic, se termină.Dar ea se prelungește în cel plin de credință,Dacă-și îmbracă haina smerit, de pocăință.Sunt azi opt zile-n care tu ai băut aghiazmăȘi-ai devenit icoană pusă-n catapeteasmă.De mâine spală-ți fața...

mai multe detalii
ŞTIRI ŞI EVENIMENTE

Arhiva : 2012 || 2013 || 2014 || 2015 || 2016 || 2017 || 2018 || 2019» Scriitorul Mihail Neamțu a conferențiat la Moinești

Cea de a IX-a ediție a conferințelor organizate cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, în perioada Postului Mare în Protopopiatul Moinești, a debutat duminică 24 martie 2019, cu prezența la Moinești a scriitorului Mihail Neamțu.


Introducerea în atmosfera temei propuse pentru prima seară, „Vârstele iubirii”, a fost îndeplinită de Corul Resurrectio al Liceului Teoretic „Spiru Haret” din Moinești, coordonat de doamna profesoară Gabriela Biea, cor ce este compus de adolescenți joviali, și care de fapt erau și o parte din receptorii mesajului conferinței propuse.


Plecând de la o reflecție asupra istoriei noastre naționale, scriitorul Mihail Neamțu a vorbit depre o dublă identitate a noastră: românească și creștină.


Seara s-a dovedit a fi una interactivă, publicul prezent având posibilitatea, la cererea domnului Neamțu, de a interveni de multe ori.


Așa cum au fost obișnuiți, evenimentul a fost structurat pe două părți. Una de susținere a conferinței din partea invitatului, iar în partea a doua, cei prezenți au putut adresa întrebări invitatului.


În pauza dintre cele două părți, profesorul moineștean, de limba si literatura română, Constantin Lovin a adresat un cuvânt de apreciere față de invitat și activitatea lui.


Scriitorul Mihail Neamțu a formulat și concluzia serii: „Iubirea este mai tare decât moartea.”


În încheiere părintele protopop Costel Mareș a mulțumit invitatului pentru seara deosebită, și a anunțat următoarea întâlnire duhovnicească ce va avea loc pe 7 aprilie, în Duminica a patra din Postul Mare, și care îl va avea ca invitat pe părintele profesor Constantin Coman de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București.


Moineștenii au avut posibilitatea totodată să își procure câteva din aparițiile editoriale scrise de Mihail Neamțu, și să și ia câte un autograf de la scriitor.


Evenimentul face parte din seria întâlnirilor duhovnicești pe care Protopopiatul Moinești le organizează în perioada Postului Mare, sub genericul „Trepte spre Înviere” și din cadrul activităților desfășurate cu prilejul anului 2019 - Anul omagial al satului românesc (al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari) și Anul comemorativ al Patriarhilor Nicodim Munteanu și Iustin Moisescu și al traducătorilor de cărți bisericești”.

 

 

 (Pr. Cristian-Ioan Balaban)
STIRI PE EMAIL


CALENDAR SINAXAR
 
©2016 Protoieria Moineşti - judeţul Bacău. Toate drepturile rezervate.
Web design Bacau si optimizare site - SANNET®.