Protoieria Moinesti Webmail    

 
PROTOIERIA CUVÂNTUL IERARHULUI PAROHII MĂNĂSTIRI CULTURĂ ŞI
MISIUNE
ASISTENŢĂ
SOCIALĂ
ŞTIRI ADMINISTRAŢIE RESURSE CONTACT
 
 

Scrisoare pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului nostru Iisus Hristos 2020
  Iubitului nostru cler, cinului monahalşi tuturor dreptmăritorilor creştini din aceastăde Dumnezeu păzită şi binecuvântată eparhie,har, milă şi pace de la Îndurătorul Dumnezeu,iar de la noi părintească dragoste!             Iubiţii mei, fii și fiice duhovniceşti, Hristos a...

mai multe detalii
FACEBOOK

Hristos, Paștele nostru!
Slăvitul Praznic împărătesc al Învierii Domnului, ne găsește anul acesta, pe mulți dintre noi, cu inimile îndurerate, cu lacrimi în ochi și cu multă tristețe în suflete. Am fi dorit să fim împreuna cu cei dragi, în comuniune liturgică cu cei din comunitate, cuminecandu-ne cu Sfântul Trup și Sânge al Domnului Hristos în cadrul...

mai multe detalii
ŞTIRI ŞI EVENIMENTE

Arhiva : 2012 || 2013 || 2014 || 2015 || 2016 || 2017 || 2018 || 2019 || 2020» Proiectul eparhial „Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți” - derulat în Protopopiatul Moinești

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, în contextul epidemiei de COVID-19, zilele acestea, în Protopopiatul Moinești prin Cercurile Pastorale s-a implementat și se derulează proiectul eparhial Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți, proiect social –filantropic, prin care oferim ajutorare celor nevoiași.

Pe lângă înmulțirea rugăciunii către Părintele Ceresc, să se ridice greutatea acestor zile de la poporul ce se află în suferință, preoții protopopiatului Moinești, coordonați de părintele protopop Costel Mareș, prin implicarea unor fii ai bisericii, iubitori de semeni și milostivi, s-au făcut mîini întinse spre ajutorarea fraților noștri cei mai vulnerabili din pricina noilor reguli ce se impun a fi respectate pentru a opri răspândirea virusului ucigaș.

Astfel, în Cercul Pastoral „Sf. Ap. si Ev. Luca, ce cuprinde parohiile din Dărmănești, prin bunăvoința firmei Davio Pan din localitate, condusă de Răzvan și Mădălina Fertu și a preoților slujitori de aici, au fost distribuite un număr de 300 de pachete (ulei, mălai, făină albă, drojdie, orez, zahăr, pâine, cozonac) familiilor cu mulți copii, mamelor singure cu copii, persoanelor vârstnice și persoanelor aflate în autoizolare.

Mângâiere duhovnicească, încurajare dar și cele necesare traiului de zi cu zi au primit și credincioșii din Cercul Pastoral „Sf. Ștefan cel Mare -Poduri prin implicarea tuturor preoților din comună.

Programul Școală după Școală  derulat de Parohia Cernu a continuat în acestă perioadă în mediul on-line prin activități creative zilnice, fișe de lucru și exerciții de gramatică și matematică interactive. Tot aici, la Cernu, sub coordonarea părintelui paroh Codrin Laslău, s-au oferit haine și scutece pentru bebeluși, medicamente și 20 de pachete cu îmbrăcăminte și încălțăminte pentru copiii.

           În Cercul Pastoral din orașul Comănești, ce îl are ca ocrotitor pe Sf. Ioan Gură de Aur, preoții parohiilor Sf. Ștefan și Sf.Spiridon s-au deplasat la domiciliile beneficiarilor identificați în prealabil oferindu-le alimente.

Cu acest prilej, părinții i-au încurajat, le-au transmis că nu sunt singuri și le-au reamintit măsurile de protecție necesare pentru a trece cu toții cu bine peste această perioadă.

             Îndemnul Înaltpreasfințitului Ioachim de a fi receptivi atât la nevoile spirituale cât și la cele ce țin de traiul biologic de zi cu zi, mai ales a celor sărmani, în aceste zile, a avut ecoul faptei plinite și în Cercul Pastoral Sf. Ioan Evanghelistul ce cuprinde arealul geographic al municipiului Moinești. La parohia Pietrosu părintele Nelu Aneculoaie însoțit de doi voluntari din parohie au vizitat patru persoane vârstnice și singure și o familie cu patru copii cărora le-au fost oferite pachete cu alimente de bază, constând din zahăr, ulei, orez, dulciuri și pâine.

            Precizăm că toate acțiunile derulate de Protopopiatul Moinești prin reprezentanții lui, în aceste zile, s-au făcut cu respectarea tuturor normelor legale impuse în perioada de stare de urgență și în condiții igienico-sanitare riguros respectate.


STIRI PE EMAIL


CALENDAR SINAXAR
 
©2016 Protoieria Moineşti - judeţul Bacău. Toate drepturile rezervate.
Web design Bacau si optimizare site - SANNET®.