Protoieria Moinesti Webmail    

 
PROTOIERIA CUVÂNTUL IERARHULUI PAROHII MĂNĂSTIRI CULTURĂ ŞI
MISIUNE
ASISTENŢĂ
SOCIALĂ
ŞTIRI ADMINISTRAŢIE RESURSE CONTACT
 
 

Împreună ridicăm Catedrala Națională!
Mulțumim colaboratorilor, preoților și credincioșilor din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului pentru jertfa pe care fiecare a adus-o, după puterea sa, pentru a contribui la zidirea Catedralei Mântuirii Neamului și aducerea proiectului până în stadiul în care a fost posibilă târnosirea Sfântului Altar. De asemenea, îi binecuvântăm și...

mai multe detalii
FACEBOOK

Teofanie în duh eminescian
✝IOACHIM, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului Creștinii azi își schimbă veșmântul de luminăCă azi Teofania, liturgic, se termină.Dar ea se prelungește în cel plin de credință,Dacă-și îmbracă haina smerit, de pocăință.Sunt azi opt zile-n care tu ai băut aghiazmăȘi-ai devenit icoană pusă-n catapeteasmă.De mâine spală-ți fața...

mai multe detalii
ŞTIRI ŞI EVENIMENTE

Arhiva : 2012 || 2013 || 2014 || 2015 || 2016 || 2017 || 2018» Proiectul educațional „Elevii, Lumina Vie a Bisericii de Azi” din Parohia Solonț a ajuns la final

Proiectul Educațional Elevii, Lumina Vie a Bisericii de Azi, de la Biserica Ortodoxă Adormirea Maicii Domnului din  Solonț, Protopopiatul Moinești, a ajuns la final.

Stimularea creativității și a abilităților artistice s-a realizat sub îndrumarea cadrelor didactice implicate, care, împreună cu elevii, pe lângă multe activități, au realizat și minunate icoane pe sticlă, iar cultivarea comportamentului moral – religios s-a urmărit prin vizitele la Căminul de Îngrijire Bătrâni din Valea Arinilor, unde elevii au dăruit din rodul muncii lor, icoanele pe sticlă, și au purtat discuții cu bătrânii, cu personalul și cu administratorul căminului, aflând cum decurge o zi din viața unui bătrân.

De praznicul Bunei Vestiri, elevii din grupul de cateheză au finalizat pictarea icoanelor pe sticlă, și împreună cu Părintele Paroh, Matei Victor și cu părintele slujitor, Moței Constantin, au mers la Căminul de Îngrijire Bătrâni.

În sala de festivități a căminului a avut loc slujba de sfințire a icoanelor, în vederea donării acestora bătrânilor și personalului căminului, după care a urmat un program artistic în care elevii au interpretat câteva pricesne, acompaniați la orgă de către eleva Chira Diana Narcisa, de la Școala Gimnazială Măgirești. La finalul programului, Părintele Matei Victor a vorbit despre importanța și rolul icoanei în viața noastră.

Drept răsplată, elevii au fost invitați de către domnul primar, Ing. Câdă Ionică, la Muzeul Răzeșilor Găzari de pe Valea Tazlăului Sărat, unde au aflat despre munca depusă de către întreaga echipă la acest muzeu, au aflat istoria răzeșilor găzari prin intermediul obiectelor și materialelor expuse în vitrine și au conștientizat importanța cinstirii urmașilor!

Activitățile desfășurate în acest proiect educațional, fac parte din programul catehetic al Protopopiatului Moinești în 2016 - Anul omagial al educației religioase a tineretului creștin ortodox în Patriarhia Română.


STIRI PE EMAIL


CALENDAR SINAXAR
 
©2016 Protoieria Moineşti - judeţul Bacău. Toate drepturile rezervate.
Web design Bacau si optimizare site - SANNET®.