Protoieria Moinesti Webmail    

 
PROTOIERIA CUVÂNTUL IERARHULUI PAROHII MĂNĂSTIRI CULTURĂ ŞI
MISIUNE
ASISTENŢĂ
SOCIALĂ
ŞTIRI ADMINISTRAŢIE RESURSE CONTACT
 
 

Aproapele, pedagogul mântuirii mele
✝IOACHIM, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului   Prin expunerea parabolei Bunului samarinenan, scopul lui Iisus nu este deloc acela de a opune lipsa de umanitate a preotului și a levitului bunătății samarineanului, care se gândește să îl ducă pe evreul rănit într-un loc în care să poată fi îngrijit. După cum Iisus nu a vrut nici să...

mai multe detalii
FACEBOOK

Teofanie în duh eminescian
✝IOACHIM, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului Creștinii azi își schimbă veșmântul de luminăCă azi Teofania, liturgic, se termină.Dar ea se prelungește în cel plin de credință,Dacă-și îmbracă haina smerit, de pocăință.Sunt azi opt zile-n care tu ai băut aghiazmăȘi-ai devenit icoană pusă-n catapeteasmă.De mâine spală-ți fața...

mai multe detalii
ŞTIRI ŞI EVENIMENTE

Arhiva : 2012 || 2013 || 2014 || 2015 || 2016 || 2017 || 2018



» Proiectul catehetic „Mintea înțeleaptă naște dragostea” în parohia Cotumba

         În cadrul programului liturgic și catehetic al copiilor și tinerilor de la  Biserica „Sfânta Parascheva” - Cotumba, din Protopopiatului Moinești, s-a demarat  Proiectul Educațional Mintea înțeleaptă naște dragostea, ce va participa la Concursul Național de Creație -  „Biserica și Școala din sufletul meu”- faza pe protopopiat, concurs organizat în contextul „Anului omagial al educației religioase a tineretului creștin ortodox”.

         În acest proiect  activează 30 de elevi  de la clasele I-VIII și liceu, care vor participa  la o serie de activități duhovnicești, literare, artistice și creative în urma cărora vor alcătui un portofoliu potrivit concursului creativ implementat.

        Obiectivele activităților propuse sunt:

-         înțelegerea valorilor copilăriei ca etapă esențială în formarea personalităților copiilor;

-         utilizarea corectă şi adecvată a limbii române prin cuvântul scris;

-         socializarea și culturalizarea elevilor și a comunității;

-         cultivarea comportamentului moral – religios;

-         stimularea creativității, a abilităților artistice;

-         dezvoltarea relațiilor comunitare.

             Echipa de implementare a proiectului este formată din:

      Coordonatori: preot paroh Vasile Avasilcăi; prof. de Religie, Claudiu Bobeică; prof. Director, Violeta Papară a Școlii Gimnaziale Agăș - Cotumba; prof. Mihaela Franț, prof. de Limba Română, Ababei Ionela și Palade Adina.

         Colaboratori: Mănăstirea Cotumba, Mănăstirea Diaconești, Biserica „Sfântul Dimitrie” – Goioasa, Primăria Agăș, primar Doru Merlușcă, profesori și învâțători ai Școlii Gimnaziale Agăș – Cotumba, prof. de desen și pictură bisericească-preoteasa Maria Țuglea, Biblioteca Comunală Agăș, Centrul Social „Sfântul Stelian” – Brusturoasa.

 

 Credem că toate activitățile spirituale – educaționale pe care le desfășurăm pe această cale să ajute copiii la conștientizarea importanței participării lor în viața Bisericii și a programului educațional școlar, definitorii pentru o armonioasă creștere și dezvoltare a tuturor aptitudinilor ființei lor.


STIRI PE EMAIL


CALENDAR SINAXAR
 
©2016 Protoieria Moineşti - judeţul Bacău. Toate drepturile rezervate.
Web design Bacau si optimizare site - SANNET®.