Protoieria Moinesti Webmail    

 
PROTOIERIA CUVÂNTUL IERARHULUI PAROHII MĂNĂSTIRI CULTURĂ ŞI
MISIUNE
ASISTENŢĂ
SOCIALĂ
ŞTIRI ADMINISTRAŢIE RESURSE CONTACT
 
 

Credința – condiția primordială pentru împlinirea unei minuni*
✝IOACHIM, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului   Cei doi orbi, deși nu-L puteau vedea pe Hristos, au auzit că unul dintre ai lor face mari minuni, așa că au hotărât să plece în căutarea Lui, pentru a-L întâlni și a-și încerca astfel ultima șansă. Poate că au rugat pe cineva să îi ducă la El, când au auzit că...

mai multe detalii
FACEBOOK

Capernaum și Calcedon
✝IOACHIM, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului   În arşiţa verii, în luna lui Cuptor,Iisus Mântuitorul, eternul călător,Trecea cu ucenicii prin Capernaum.Doi orbi Îl întâlniră, rugându-L chiar în drum: „Miluieşte-ne, Doamne, fiul lui David,Redă-ne vederea, te rugăm fervid”.Iisus nu-i ascultă, şi-n casă...

mai multe detalii
ŞTIRI ŞI EVENIMENTE

Arhiva : 2012 || 2013 || 2014 || 2015 || 2016 || 2017 || 2018 || 2019» Programul cultural-catehetic „Să ne cunoaștem Eparhia-pe urme de sfinți”, derulat de parohiile din comuna Berești-Tazlău

         Cu binecuvantarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscop al Romanului şi Bacăului, joi 11 iulie 2019 un grup de 58 de credincioşi (copii, tineri, vârstnici) din Parohiile „Sfânta Cuvioasă Parascheva”-Enăcheşti, „Sfântul Prooroc Ilie Tezviteanul”- Prisaca și „Sfinţii Arhangheli Mihail și Gavriil”- Românești, comuna Bereşti-Tazlău au mers într-un pelerinaj „pe urmele sfinților” din Eparhia Romanului și Bacăului.  Pelerinii au pornit la drum cu autocarul pus la dispoziție de către Agenția „Meteora Tour”.

         Aceştia au fost călăuziţi  în dorinţa lor de  înnoire a vieţii spirituale de preoţii Nicolae Cernat, Ioan Muntean si Claudiu Neculcea care au asigurat buna desfăşurare şi s-au preocupat ca fiecare credincios să se întoarcă acasă cu mai multă bucurie sufletească, iubire faţă de aproapele şi binecuvantare.

           Încă de la primele ore, credincioșii au ajuns la Catedrala Arhiepiscopală din Roman, unde s-au închinat la racla cu sfintele moaște, aflată în sfântul lăcaș. Aici, părintele arhimandrit Andrei Ioniță a făcut o incursiune în istoria frumoasei Catedrale Arhiepiscopale, credincioșii aflând informații noi și unice despre acest lăcaș.

          Un alt obiectiv al vizitei din cadrul Centrului Eparhial a fost Fabrica de lumânări „Sfânta Fotini”, unde pelerinilor li s-a explicat tehnologia confecționării lumânărilor și importanța achiziționării lor doar de la pangarele bisericilor și mănăstirilor, precum și Brutăria „Betleem” unde se fabrică prescurile folosite la Sfânta Liturghie în lăcașurile de cult din Eparhie.

          Un moment deosebit al zilei l-a constituit întâlnirea cu Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, care i-a binecuvântat pe credincioșii pelerini și le-a oferit câteva sfaturi duhovnicești, aceștia continuând pelerinajul lor mai încărcați duhovnicește.

          Cu bucurie în suflet s-a mers apoi la Biserica „Sfântul Nicolae”  din parohia Trifești unde se află icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului. Aici pelerinii au fost întâmpinați de către părintele Miron Gheorghe care, a expus celor prezenți istoricul acestei sfinte icoane deosebit de valoroase pentru spiritualitatea românească.

          Următoarea oprire a fost Mănăstirea „Nașterea Maicii Domnului” de la  Giurgeni, județul Neamț, pentru închinare la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, iar în ultima parte a zilei, pelerinii au vizitat Mănăstirea „Buna Vestire” din localitatea băcăuană Tisa Silvestri. 

          Credincioșii participanţi la pelerinaj au deveninți misionari au luat mici suveniruri-cărţi, icoane, pliante pe care le-au dus celor de acasă împărtăşind cu aceştia bucuria sufletească, credinţa tare şi rugăciunea stăruitoare pe care au înălţat-o în urcușul lor duhovnicesc.

 

Pr.Nicolae Cernat


STIRI PE EMAIL


CALENDAR SINAXAR
 
©2016 Protoieria Moineşti - judeţul Bacău. Toate drepturile rezervate.
Web design Bacau si optimizare site - SANNET®.