Protoieria Moinesti Webmail    

 
PROTOIERIA CUVÂNTUL IERARHULUI PAROHII MĂNĂSTIRI CULTURĂ ŞI
MISIUNE
ASISTENŢĂ
SOCIALĂ
ŞTIRI ADMINISTRAŢIE RESURSE CONTACT
 
 

Împreună ridicăm Catedrala Națională!
Mulțumim colaboratorilor, preoților și credincioșilor din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului pentru jertfa pe care fiecare a adus-o, după puterea sa, pentru a contribui la zidirea Catedralei Mântuirii Neamului și aducerea proiectului până în stadiul în care a fost posibilă târnosirea Sfântului Altar. De asemenea, îi binecuvântăm și...

mai multe detalii
FACEBOOK

Teofanie în duh eminescian
✝IOACHIM, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului Creștinii azi își schimbă veșmântul de luminăCă azi Teofania, liturgic, se termină.Dar ea se prelungește în cel plin de credință,Dacă-și îmbracă haina smerit, de pocăință.Sunt azi opt zile-n care tu ai băut aghiazmăȘi-ai devenit icoană pusă-n catapeteasmă.De mâine spală-ți fața...

mai multe detalii
ŞTIRI ŞI EVENIMENTE

Arhiva : 2012 || 2013 || 2014 || 2015 || 2016 || 2017 || 2018 || 2019» Profilul duhovnicesc al preotului mărturisitor Arsenie Papacioc

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Ioachim, Arhiepiscop al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului și în contextul  ”Anului comemorativ Justinian Patriarhul și al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului”,  în Protoieria Moinești, a șaptea ediție a întâlnirilor duhovnicești organizate în perioada Postului Mare sub genericul „Trepte spre Înviere”, a debutat joi, 30 martie, în ”Catedrala Nașterea Maicii Domnului și Sfântul Ierarh Nicolae” din Moinești.


Pentru prima întâlnire a serilor duhovnicești, l-am avut ca invitat pe părintele profesor Daniel Benga de la Facultatea de Teologie „Justinian Patriarhul” din București, care a încercat să reliefeze „Profilul duhovnicesc al preotului mărturisitor - Arsenie Papacioc”, dar și să ne împărtășească din experiența sa, cât și mai ales din întâlnirea cu acest mare duhovnic al Bisericii Ortodoxe, un mărturisitor al dreptei credințe din temnițele comuniste și nu numai.


Îndemnuri ale părintelui Arsenie Papacioc:

"Să ne iubim cu adevărat unii pe alții. Să incercăm să iubim pe toată lumea, și pe acea lume despre care se zice că este rea. Să iubim și să iubim mult, să iubim frumos, să iubim rana și să-l iubim pe cel care ne-a făcut rana. Să învățăm cu toții să fim buni și iubitori."

"Ca să fii eficient în lupta cu păcatul este important să vrei, să te rogi, să ocolești împrejurările care dau prilej păcatului, să nu primim momelile celui rău."


În partea a doua a întâlnirii, invitatul moineștenilor  a răspuns întrebărilor adresate de cei prezenţi.


În încheiere, părintele protopop Costel Mareș a mulţumit invitatului serii subliniind faptul că ”întâlnirea din această seară și-a atins scopul, pentru că dragostea, așa cum spune Sfântul Ioan Gură de Aur, este bucuria de a face altora bucurii, iar prin această prezență în mijlocul moineștenilor, părintele profesor ne-a făcut o mare bucurie”.

 

Totodată, părintele protopop a anunțat și programul celorlalte seri duhovnicești, urmând ca miercuri 5 aprilie să fie organizată o altă conferință, susținută de părintele Răzvan Ionescu, preot paroh al parohiei ortodoxe române „Sfânta Parascheva - Sfânta Genoveva” din Paris și responsabil al direcţiei „Teologie şi ştiinţă” în cadrul Centrului Ortodox de Studii şi de Cercetări „Dumitru Stăniloae” din Paris.


STIRI PE EMAIL


CALENDAR SINAXAR
 
©2016 Protoieria Moineşti - judeţul Bacău. Toate drepturile rezervate.
Web design Bacau si optimizare site - SANNET®.