Protoieria Moinesti Webmail    

 
PROTOIERIA CUVÂNTUL IERARHULUI PAROHII MĂNĂSTIRI CULTURĂ ŞI
MISIUNE
ASISTENŢĂ
SOCIALĂ
ŞTIRI ADMINISTRAŢIE RESURSE CONTACT
 
 

Aproapele, pedagogul mântuirii mele
✝IOACHIM, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului   Prin expunerea parabolei Bunului samarinenan, scopul lui Iisus nu este deloc acela de a opune lipsa de umanitate a preotului și a levitului bunătății samarineanului, care se gândește să îl ducă pe evreul rănit într-un loc în care să poată fi îngrijit. După cum Iisus nu a vrut nici să...

mai multe detalii
FACEBOOK

Seri de priveghere la căpătâiul Teodorei
  Duminica 29 septembrie, după o perioadă îndelungată de suferință, Dumnezeu a chemat-o la ceruri pe Teodora, fiica cea mai mare a părintelui Florin Stamate de la Parohia Șesuri, Protopopiatul Moinești. Astfel trupul plăpând al Teodorei a fost depus în biserica parohiei. Din acel moment, au urmat rugăciuni neîncetate la căpătâiul ei, iar în...

mai multe detalii
ŞTIRI ŞI EVENIMENTE

Arhiva : 2012 || 2013 || 2014 || 2015 || 2016 || 2017 || 2018 || 2019» Părintele profesor Constantin Necula a conferențiat la Poduri

Duminică, 17 noiembrie 2019, prima din Postul Naşterii Domnului, părintele profesor Constantin Necula, de la Facultatea de Teologie „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu a susținut în sala de festivităţi a Primăriei Poduri o conferință prilejuită de sărbătorirea a 600 de ani de atestare documentară a localităţii.

Cu binecuvântarea Înaltpeasfinţitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, cunoscutul şi apreciatul părinte profesor a fost prezent pentru prima dată în Cercul Pastoral “Ştefan cel Mare şi Sfânt”-Poduri, la invitaţia doamnei primar Narcisa Albu şi prin implicarea Părintelui Protopop  Costel Mareş.

În Sala de festivităţi, care s-a dovedit a fi neâncăpătoare, timp de mai bine de două ore, preoții și credincioșii din comuna Poduri şi din împrejurimi s-au bucurat de învățăturile și cuvintele pline de duh ale îndrăgitului părinte.

Conferinţa a fost prefaţată de un frumos colaj de pricesne şi cântece patriotice, interpretate de corul “Resurrecţio” al Liceului Spiru Haret din Moineşti, sub bagheta doamnei profesoare Gabriela Biea.

Mesajul părintelui profesor a fost unul tonic şi încurajator, în perspectiva Naşterii Pruncului Sfânt în peştera din Betleem, îndemnând pe fiecare la intensificarea efortului personal pentru a urca duhovniceşte spre mântuire,  renunţând la egoism şi zgârcenie, mai ales în această perioadă a postului Crăciunului.  Partea a doua a întâlnirii a fost un  dialog cu publicul, podurenii adresând întrebări interesante la care invitatul a răspuns cu multă înţelepciune şi uneori cu umor. Au fost atinse și subiecte cât se poate de actuale şi dureroase precum autismul, infidelitatea,  sau consumul de alcool şi droguri.

La final, părintele protopop a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim pentru binecuvântare și părintelui profesor pentru faptul că a dat curs invitației de a fi în mijlocul credincioșilor podureni, dar și pentru seara plină de învățături.

Din partea doamnei primar , părintele Necula, precum şi părintele Protopop au primit în semn de prețuire câte o plachetă a Comunei Poduri, iar preoţii Cercului pastoral “Ştefan cel Mare şi Sfânt” au primit Distincţii de vrednicie pentru implicarea în proiectele derulate în acest an special pentru comunitatea podureană.

Pr. Popa Vasile


STIRI PE EMAIL


CALENDAR SINAXAR
 
©2016 Protoieria Moineşti - judeţul Bacău. Toate drepturile rezervate.
Web design Bacau si optimizare site - SANNET®.