Protoieria Moinesti Webmail    

 
PROTOIERIA CUVÂNTUL IERARHULUI PAROHII MĂNĂSTIRI CULTURĂ ŞI
MISIUNE
ASISTENŢĂ
SOCIALĂ
ŞTIRI ADMINISTRAŢIE RESURSE CONTACT
 
 

Scrisoare pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului nostru Iisus Hristos 2020
  Iubitului nostru cler, cinului monahalşi tuturor dreptmăritorilor creştini din aceastăde Dumnezeu păzită şi binecuvântată eparhie,har, milă şi pace de la Îndurătorul Dumnezeu,iar de la noi părintească dragoste!             Iubiţii mei, fii și fiice duhovniceşti, Hristos a...

mai multe detalii
FACEBOOK

Hristos, Paștele nostru!
Slăvitul Praznic împărătesc al Învierii Domnului, ne găsește anul acesta, pe mulți dintre noi, cu inimile îndurerate, cu lacrimi în ochi și cu multă tristețe în suflete. Am fi dorit să fim împreuna cu cei dragi, în comuniune liturgică cu cei din comunitate, cuminecandu-ne cu Sfântul Trup și Sânge al Domnului Hristos în cadrul...

mai multe detalii
ŞTIRI ŞI EVENIMENTE

Arhiva : 2012 || 2013 || 2014 || 2015 || 2016 || 2017 || 2018 || 2019 || 2020» Oferta Bisericii pentru lumea de astăzi

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului IoachimArhiepiscop al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului și în contextul  ”Anului comemorativ Justinian Patriarhul și al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului”,  în Protoieria Moinești, a șaptea ediție a întâlnirilor duhovnicești organizate în perioada Postului Mare sub genericul „Trepte spre Înviere”, a continuat miercuri, 5 aprilie, în ”Catedrala Nașterea Maicii Domnului și Sfântul Ierarh Nicolae” din localitate, de această dată cu conferința „Oferta Bisericii pentru lumea de astăzi”, susținută de părintele Răzvan Andrei Ionescu, preot paroh al parohiei ortodoxe române „Sfânta Parascheva - Sfânta Genoveva” din Paris și responsabil al direcției „Teologie și Științăˮ în cadrul Centrului Ortodox de Studii și de Cercetări „Dumitru Stăniloaeˮ din Paris.

 

În deschiderea evenimentului, părintele protopop Costel Mareș a subliniat importanța temei alese pentru dezbatere, ”ea fiind una inedită, cel puțin în ceea ce privește titlul ei, <<Oferta Bisericii pentru lumea de astăzi>> , deoarece cuvântul ”ofertă” poate fi ușor interpretat în alt fel decât în limbajul teologic, însă într-o societate mercantilă cum este cea în care trăim noi astăzi, bazată pe cerere și ofertă, putem aborda această temă, a cererii și ofertei, și din punct de vedere teologic.”


După o scurtă trecere în revistă de către părintele protopop a activității invitatului, părintele Răzvan Ionescu și-a început discursul mai întâi prin a-și motiva alegerea titlului conferinței, ”acesta fiind unul foarte onest cu ceea ce se întâmplă în realitatea contemporană. Noi toți în lumea de azi avem exercițiul acesta: vedem lumea ca pe o ofertă multiplă de tot felul de culturi, de religii,  de mărturii, de  ideologii, iar noi ca și ortodocși ar trebui să ne gândim la ora actuală cum ne prezentăm, cum suntem vizibili, astfel încât lumea să ne vadă și să ne aleagă, dar nu pe noi, ci Biserica lui Hristos.”

Oferta Bisericii este să iasă în căutarea omului, rostul preoților fiind să hrănească poporul lui Dumnezeu, iar toată misiunea preoților pleacă de la sfânta liturghie. Arhimandritul Sofronie Saharov spune: ”Ca să faci misiune ortodoxă îți trebuie două aspecte să le ai, să le împlinești: să ai pe Duhul Sfant și să vorbești limba culturilor în înteriorul cărora îl mărturisești pe Hristos.”


Așa cum e formatul acestor conferințe, după expunerea părintelui Razvan Ionescu a urmat și o sesiune de întrebări și răspunsuri. De această dată, până ce din sală au fost strânse întrebările scrise din partea auditoriului, Corala THEOTOKOS a preoților din Protopopiatul Moinești a prezentat un scurt moment de cântece din Postul Mare, fiind un dar pentru cei prezenți, dar mai ales pentru părintele Răzvan Ionescu.


În încheiere părintele protopop a mulțumit invitatului pentru seara minunată cu folos duhovnicesc, dar și celor prezenți, preoți și credincioși.


 

Seria acestor intâlniri va continua la inceputul lunii mai, la o data ce va fi comunicată ulterior, avându-l ca invitat pe domnul George Grigoriu moderatorul emisiunii Realitatea Spirituala de la postul de televiziune Realitatea TV.


STIRI PE EMAIL


CALENDAR SINAXAR
 
©2016 Protoieria Moineşti - judeţul Bacău. Toate drepturile rezervate.
Web design Bacau si optimizare site - SANNET®.