Protoieria Moinesti Webmail    

 
PROTOIERIA CUVÂNTUL IERARHULUI PAROHII MĂNĂSTIRI CULTURĂ ŞI
MISIUNE
ASISTENŢĂ
SOCIALĂ
ŞTIRI ADMINISTRAŢIE RESURSE CONTACT
 
 

Maica Domnului, mister nepătruns și inepuizabil izvor de daruri duhovnicești
✝IOACHIM, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului   Astăzi cinstim Nașterea Maicii Domnului, în fața căreia depunem toate grijile vieții noastre cotidiene. Intrarea Fecioarei Maria în lume este prilej de a medita la Preasfânta Născătoare de Dumnezeu într-o manieră diferită. Să nu uităm că ea a fost în prealabil angajată ca și Marta,...

mai multe detalii
FACEBOOK

Seri de priveghere la căpătâiul Teodorei
  Duminica 29 septembrie, după o perioadă îndelungată de suferință, Dumnezeu a chemat-o la ceruri pe Teodora, fiica cea mai mare a părintelui Florin Stamate de la Parohia Șesuri, Protopopiatul Moinești. Astfel trupul plăpând al Teodorei a fost depus în biserica parohiei. Din acel moment, au urmat rugăciuni neîncetate la căpătâiul ei, iar în...

mai multe detalii
ŞTIRI ŞI EVENIMENTE

Arhiva : 2012 || 2013 || 2014 || 2015 || 2016 || 2017 || 2018 || 2019» Ediția a IV-a Școlii de vară „Episcop Dionisie Climescu” a ajuns la final

Vineri, 27 iulie 2018, cea de a IV-a ediție a Școlii de vară „Episcop Dionisie Climescu – Întemeietorul Școlii Moineștene”, organizată cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în Parohia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Moinești, sub coordonarea părintelui slujitor Nistor Mihai Dragoș, a ajuns la final.


Partenerii acestui proiect au fost: Protoieria Moinești, Primăria Moinești, UNICEF România, SC MIT IT CENTER SRL și Grădinița „Motanul Încălțat” Moinești.


În cadrul acestei școli de vară au fost desfășurate activități pentru un număr de 140 de copii, dintre care 50 de cazuri sociale. Copiii au fost împărțiți în funcție de vârste în 6 categorii denumite sugestiv: Îngeri, Arhangheli, Domnii, Puteri, Heruvimi și Serafimi.


Pe parcursul celor două săptămâni, în fiecare dimineața, beneficiarii acestor cursuri au participat la Sfânta Liturghie săvârșită în biserica parohiei. Dintre atelierele desfășurate în toată această perioadă amintim: ceramica și olărit, sub coordonarea doamnei profesor artist ceramist Lăcrămioara Boz din Iași, pictură pe sticlă, linguri de lemn și pietre, cântece patriotice și religioase, inițiere în bătut toaca, micii cercetași, activități culinare, activități sportive, „112 -Educație și prevenire”.


Concursul între „cetele îngerești”, numit „Credința, prietenie și entuziasm”, a fost câștigat de ceata Domniilor (clasele 0-IV) și ceata Serafimilor (clasele V-VIII), aceștia primind din partea Grădiniței „Motanul Încălțat” din Moinesti, 40 de seturi de mini – boxe.


Câștigătorii la probele sportive au primit medalii și diplome. Totodată, toți copiii înscriși în acest proiect, au primit diplome de participare, fructe și dulciuri.


La final, s-a organizat o tombolă cu premii. Protopopiatul Moinești a oferit  o bicicleta elevei Toma Laura, cls a VIII-a.


Din partea Parohiei „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” s-au oferit 2 Biblii ilustrate (Panțâru Delia, cls a VII-a și Moroiu Maria, cls a VI-a ) și participarea la ITO Moldova, în perioada 24-26 august elevelor Neagu Eliza, Botezatu Luciana, cls a XI-a și Ciorăscu Andreea, cls a XII-a, de la Liceul „Spiru Haret”, voluntare la școala de vară, iar elevei Nistoreanu Alice, cls a XII-a, de la Liceul „Spiru Haret” participarea la ITO Sibiu, în perioada 6-9 septembrie și studentului Bran Gabriel, anul II ASE, participarea în Tabăra „Tradiție și înnoire în BOR”, organizată de Mitropolia Olteniei în perioada 26-31 august la Craiova.

„Mulțumim Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, pentru susținere și pentru faptul că, în toamna anului trecut a binecuvântat voluntarii noștri ce se aflau într-un stagiu de inițiere în tainele lutului, în localitatea Marginea, județul Suceava, pentru înființarea Atelierului de ceramică și olărit în cadrul Centrului de Activități Educativ - Recreative al parohiei. Mulțumim părintelui protopop Costel Mareș pentru implicarea și susținerea în toate proiectele adresate copiilor și tinerilor pe care le desfășurăm în parohie. Mulțumim domnului primar Valentin Vieru și echipei UAT Moinești care, împreună cu fundația UNICEF ne-au devenit parteneri în reușita proiectelor noastre. De asemenea, mulțumim colaboratorilor, sponsorilor, voluntarilor și tuturor binefăcătorilor noștri”, a declarat părintele Bârzu Sorin, parohul parohiei Sfântul Gheorghe Moinești.

 

Până la următoarea ediție, toți participanții și-au adresat consacratul salut al școlii de vară: „Hristos, bucuria mea!”

 

 

(Cristian Balaban)


STIRI PE EMAIL


CALENDAR SINAXAR
 
©2016 Protoieria Moineşti - judeţul Bacău. Toate drepturile rezervate.
Web design Bacau si optimizare site - SANNET®.