Protoieria Moinesti Webmail    

 
PROTOIERIA CUVÂNTUL IERARHULUI PAROHII MĂNĂSTIRI CULTURĂ ŞI
MISIUNE
ASISTENŢĂ
SOCIALĂ
ŞTIRI ADMINISTRAŢIE RESURSE CONTACT
 
 

Împreună ridicăm Catedrala Națională!
Mulțumim colaboratorilor, preoților și credincioșilor din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului pentru jertfa pe care fiecare a adus-o, după puterea sa, pentru a contribui la zidirea Catedralei Mântuirii Neamului și aducerea proiectului până în stadiul în care a fost posibilă târnosirea Sfântului Altar. De asemenea, îi binecuvântăm și...

mai multe detalii
FACEBOOK

Teofanie în duh eminescian
✝IOACHIM, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului Creștinii azi își schimbă veșmântul de luminăCă azi Teofania, liturgic, se termină.Dar ea se prelungește în cel plin de credință,Dacă-și îmbracă haina smerit, de pocăință.Sunt azi opt zile-n care tu ai băut aghiazmăȘi-ai devenit icoană pusă-n catapeteasmă.De mâine spală-ți fața...

mai multe detalii
ŞTIRI ŞI EVENIMENTE

Arhiva : 2012 || 2013 || 2014 || 2015 || 2016 || 2017 || 2018 || 2019» Ediţia a treia a Şcolii de vară „ACASĂ LA SFÂNTUL NICOLAE”

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte IoachimArhiepiscopul Romanului şi Bacăului, luni 19.06.2017 au debutat cursurile celei de a treia ediţii a Şcolii de vară „ACASĂ LA SFÂNTUL NICOLAE”, organizate la Catedrala Naşterea Maicii Domnului şi Sfântul Ierarh Nicolae din Moineşti.


La aceste cursuri, ce se vor desfăşura pe parcursul a două săptămâni, s-au înscris un număr de 65 de elevi, cu vârste cuprinse între 7 şi 14 ani, grupaţi pe 4 ateliere:

1. CÂNTEC, JOC ȘI VOIE BUNĂ

2. CREAȚIE PENTRU RECREAȚIE

3. JOC, MIȘCARE ȘI COMUNICARE

4. ENGLEZĂ ȘI GERMANĂ DISTRACTIVĂ


Deschiderea cursurilor a avut loc în prezenţa părinţilor slujitori de la Catedrala Naşterea Maicii Domnului şi Sfântul Ierarh Nicolae, Pr. Nelu CIOBANU, Pr. Gheorghe ANICULOAIE, Pr. Daniel ENEA, şi a părintelui secretar Pr. Sorin BÂRZU, delegat din partea Protoieriei Moineşti.


Ca în orice lucru bun, s-a început cu o rugăciune de binecuvântare, urmat de un cuvânt de felicitare pentru organizare, dar şi un îndemn pentru beneficiarii acestor cursuri de a-și dezvolta creativitatea, inteligența şi spiritul de echipă, cuvânt adresat de către părintele secretar tuturor celor prezenţi. După acest moment de început, fiecare copilaş s-a prezentat la atelierul pentru care a optat.


Momentul central al zilei l-a constituit prezenţa în mijlocul tuturor, elevi şi profesori coordonatori, a măcuţelor de la Mănăstirea Diaconeşti, Maica Parascheva şi Maica Ambrozia, care cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Ioachim, a maicii stareţe Evloghia şi a părintelui protosinghel Amfilohie, duhovnicul mănăstirii, au pregătit o scurtă lecţie despre copiii ce au suferit, nu doar un an, ci mai mulţi ani, în închisorile comuniste, aceste poveşti de viaţă fiind în concordanţă cu Anul Comemorativ Justinian Patriarhul şi al Apărătorilor Ortodoxiei în Timpul Comunismului în Patriarhia Română. La final a fost săvârşită şi o slubă de pomenire a mărturisitorilor din închisorile comuniste.

 

 

Coordonatorul proiectului este Părintele Profesor Daniel Enea, ajutat de profesorii coordonatori: Ciobancă Genoveva, Dascălu Ioana, Hușanu Stratenia Simona, Gabriela Biea, Mîrț Carmen Lidia, Florina Raluca Neicu, Felicia Caloian, Anca Mares, Motei Ramona, Pralia Doru, Dascălu Ioana Patricia, Mihaela Jescu şi Popa Alina, precum şi de un grup de voluntari Simion Alexandru, Emanuel Purcaru, Botez Georgiana, Nistoreanu Alice, Ene Andra şi Spanache Eliza, elevi ai Liceului Teoretic Spiru Haret din Moineşti.


STIRI PE EMAIL


CALENDAR SINAXAR
 
©2016 Protoieria Moineşti - judeţul Bacău. Toate drepturile rezervate.
Web design Bacau si optimizare site - SANNET®.