Protoieria Moinesti Webmail    

 
PROTOIERIA CUVÂNTUL IERARHULUI PAROHII MĂNĂSTIRI CULTURĂ ŞI
MISIUNE
ASISTENŢĂ
SOCIALĂ
ŞTIRI ADMINISTRAŢIE RESURSE CONTACT
 
   
 
 
FACEBOOK
 
ŞTIRI & EVENIMENTE
 
Abonare stiri (email)


13/05/2020

Rugăciune la căpătâiul lui Constantin Bobeică

mai multe detalii

21/04/2020

Procesiune cu sfinții bineplăcuți lui Dumnezeu în Protopopiatul Moinești

mai multe detalii

18/04/2020

Hristos, Paștele nostru!

mai multe detalii

18/04/2020

Scrisoare pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului nostru Iisus Hristos 2020

mai multe detalii

17/04/2020

Proiectul eparhial „Cei din Catedrale ajută Spitale” derulat de Protopopiatul Moinești

mai multe detalii

04/04/2020

Proiectul eparhial „Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți” - derulat în Protopopiatul Moinești

mai multe detalii

18/03/2020

Licitație pentru realizarea picturii la Parohia „Sf Nicolae” din Moinești

mai multe detalii

12/03/2020

Îndrumări către parohii și mănăstiri pentru respectarea unor măsuri de prevenire a îmbolnăvirii cu noul Coronavirus (Covid-19)

mai multe detalii

12/03/2020

Şedinţă administrativ-tematică a preoţilor din Protopopiatul Moineşti

mai multe detalii

12/03/2020

Rugăciune specială pentru încetarea noii epidemii

mai multe detalii

11/03/2020

Proiect „Hristos în sânul familiei” în Parohia Palanca

mai multe detalii

11/03/2020

Program cultural, filantropic și duhovnicesc în Parohia Camenca

mai multe detalii

11/03/2020

Proiect catehetic „Familia creștinǎ izvor de sfinţire, iubire și dǎruire” ȋn Parohia Enǎchești

mai multe detalii

11/03/2020

Proiect catehetic BUCURIA DE A DĂRUI derulat în Parohia Dărmănești

mai multe detalii

10/03/2020

Proiectul catehetic HRISTOS-DRAGOSTEA ȘI ÎMPLIREA FAMILIEI derulat în Parohia Ghimeș Făget

mai multe detalii

10/03/2020

Copiii cu icoane, mărturisesc Ortodoxia în Parohia Valea Șoșii

mai multe detalii

09/03/2020

Concert dedicat mamei în Parohia Frumoasa

mai multe detalii

09/03/2020

Ziua internațională a femeii sărbătorită în Parohia Bucșești II

mai multe detalii

09/03/2020

Hristos Domnul și Mama, sărbătoriți în Parohia Cernu

mai multe detalii

09/03/2020

Îndemn pastoral

mai multe detalii
 
 
ŞTIRI ŞI EVENIMENTE

Arhiva : 2012 || 2013 || 2014 || 2015 || 2016 || 2017 || 2018 || 2019 || 2020 ||» Deschiderea Proiectului ,,Școală după școală în satul Cernu”

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Ioachim, miercuri 28 august 2019, începând cu ora 10, a avut loc prezentarea și deschiderea Proiectului ,,Școală după școală în satul Cernu”, ce va funcționa, în mod gratuit, în sala special amenajată în cadrul Așezământului social-filantropic din Parohia Cernu, care de curând, în data de 21 iulie 2019 a îmbrăcat „haina sfințirii”.


Acest proiect este destinat elevilor claselor I-IV, după orele de curs, în intervalul orar 12-16, începând din data de 16 septembrie 2019. Copiii vor lua masa, apoi, alături de cadrele didactice ca voluntari, vor efectua temele și vor participa la activități creative, recreative și educative.


Proiectul este susținut de Asociația F.A.P.T.- Mai bine împreună! și Parohia Cernu, în colaborare cu cadrele didactice, cu Primăria Poduri și cu oamenii care doresc să se implice în mod concret în educația copiilor și a generațiilor viitoare.


La acest eveniment, alături de părintele coordonator Laslău Codrin, preotul paroh al Parohiei Cernu, au mai fost prezenti, părintele Eugen Ciprian Ciuche, consilier eparhial în cadrul Sectorului social-filantropic şi misionar, ca delegat din partea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Ioachim, părintele protopop Costel Mareș, autoritățile locale, prin prezența doamnei primar Albu Narcisa Diana și a personalului de la sectorul social al UAT Poduri, precum și cadre didactice ca și voluntari în acest proiect, părinți și copii, ca și benefiaciari ai acestui program.


Deschiderea eevenimentului a avut loc în sala special amenajată în cadrul Așezământului social-filantropic printr-o slujbă oficiată de preoții prezenți, după care copiii au avut parte de câteva activități, jocuri și surprize pregătite de niște animatori de la Grupul ,,Hapciu” din Bacău.


În tot acest timp, preoții, invitații, cadrele didactice și părinții copiilor s-au retras într-o altă sală unde părintele coordonator Laslău Codrin le-a prezentat tuturor un program cadru, încercând să evidențieze care sunt beneficiile acestui proiect.


Părintele consilier Eugen Ciprian Ciuche, a transmis binecuvântarea din partea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Ioachim, asigurându-l pe părintele coordonator, dar și pe beneficiarii acestui proiect de toată susținerea și dragostea părintească a Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim. Totodată, părintele consilier a apreciat implicarea tuturor factorilor în implementarea acestui proiect,  a împărtășit celor prezenți din experiența sa în astfel de proiecte oferind câteva sfaturi ce le vor fi de folos, și s-a angajat ca să-l sprijine pe părintele Codrin Laslău în tot acest demers.


Părintele protopop Costel Mareș a apreciat și a felicitat pe părintele coordonator pentru acest proiect ambițios, cu un program foarte bine structurat și în același timp destul de complex, și care este și dovada clară că acolo unde există voință, Dumnezeu îți dă putere. Părintele protoiereu a felicitat comunitatea și pe toți responsabilii și cei care se vor implica de acum înainte, și s-a oferit la rândul său ca să se implice pentru ca acest proiect să fie unul longeviv.


Doamna primar Albu Narcisa Diana, primarul Comunei Poduri a felicitat pe părintele Codrin pentru inițiativă și l-a asigurat de tot sprijinul.


În continuare s-a trecut la un dialog deschis cu toți cei prezenți, și care sunt și factori decizionali pentru acest proiect, pentru a pregăti în amânunt organizarea și susținerea acestui program ,,Școală după școală”.

 

Pr. Cristian-Ioan Balaban
   
©2013 Protoieria Moineşti - judeţul Bacău. Toate drepturile rezervate.
Web design Bacau si optimizare site - SANNET.