Protoieria Moinesti Webmail    

 
PROTOIERIA CUVÂNTUL IERARHULUI PAROHII MĂNĂSTIRI CULTURĂ ŞI
MISIUNE
ASISTENŢĂ
SOCIALĂ
ŞTIRI ADMINISTRAŢIE RESURSE CONTACT
 
 

Un astfel de arhiereu se cuvenea să aveţi!*
Ca Episcop-Vicar, dar şi ca Arhiepiscop, Înaltpreasfinţia Sa a fost şi este un exemplu de bună chivernisire a patrimoniului spiritual şi material al Bisericii, coordonând, totodată, ca un adevărat păstor, viaţa liturgică, pastoral-misionară, culturală, edilitară, socială şi duhovnicească a parohiilor, schiturilor şi mănăstirilor din cuprinsul Arhiepiscopiei....

mai multe detalii
FACEBOOK

Teofanie în duh eminescian
✝IOACHIM, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului Creștinii azi își schimbă veșmântul de luminăCă azi Teofania, liturgic, se termină.Dar ea se prelungește în cel plin de credință,Dacă-și îmbracă haina smerit, de pocăință.Sunt azi opt zile-n care tu ai băut aghiazmăȘi-ai devenit icoană pusă-n catapeteasmă.De mâine spală-ți fața...

mai multe detalii
ŞTIRI ŞI EVENIMENTE

Arhiva : 2012 || 2013 || 2014 || 2015 || 2016 || 2017 || 2018 || 2019» Daruri pentru copii și bătrânii nevoiași la serbarea zilei de naștere

Alături de copiii din cadrul Fundației ”Episcop Melchisedec” și cei 50 de beneficiari ai Centrului Social Multifuncțional, acolo a ales să petreacă ziua de nașterea IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului.

Aproape cinci decenii de viață monahală și două decenii de slujire arhierească se înscriu în cartea vieții IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului. De la comunicarea și împărtășirea experienței spirituale cu părinții duhovnicești ai țării, la dialogul cu personalități ale vieții eclesiastice din spațiul european și nu numai, până la implicarea în proiecte social-filantropice și cultural-misionare apreciate în cuprinsul Patriarhiei Române, toate acestea definesc personalitatea ierarhului care reprezintă o punte de legătură dintre tradiția și înnoirea Bisericii noastre la începutul mileniului III.

Astăzi, 29 martie, la ceas aniversar, IPS Ioachim a participat la Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte sfințite săvârșită în Catedrala ”Sf. Cuv. Parascheva” din Roman. Alături de Înaltpreasfinția Sa, în spațiul sacru al lăcașului de cult mușatin s-au aflat reprezentanți ai autorităților centrale, județene și locale din Neamț și Bacău, preoții consilieri, inspectori și protopopi, credincioși, elevi ai Liceului Teologic ”Episcop Melchisedec”, micuții de la școlile ”Alexandru Ioan Cuza” și ”Mihai Eminescu” din Roman, dar și copilași din cadrul Asociației ”Ștefan cel Mare și Sfânt” de la Hârja. Cuvântul părintelui arhimandrit Pimen Costea, vicar-administrativ al Eparhiei Romanului și Bacăului, rostit la finalul slujbei, a evidențiat că nimic din ceea ce se petrece în viața Bisericii nu este întâmplător, totul fiind o lucrare a Providenței, care a făcut ca, pe scaunul vlădicesc de la Roman, să fie astăzi, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, copilul Ilie al familiei Neculai și Anica Giosanu, un arhipăstor model de milostenie, îngăduință și iertare pentru toți ieromonahii și preoții.

Cuvinte de apreciere și admirație, la adresa ierarhului care coordonează una dintre cele mai vechi și statornice eparhii din cuprinsul țării, au fost rostite și de reprezentanții autorităților din Neamț și Bacău, cu toții evidențiind dinamismul și implicare activă a Bisericii din această zonă a țării pentru promovarea educației prin proiecte dedicate tinerilor merituoși, dar și prin bursele acordate celor fără posibilități materiale și financiare, prin programele social-filantropice de susținere a persoanelor defavorizate, dar și prin organizarea unor manifestări menite să readucă în atenția opiniei publice importanța promovării și susținerii culturii și spiritualității românești în spațiul public.

De la Catedrala Arhiepiscopală, ierarhul și-a îndreptat pașii spre Fundația ”Episcop Melchisedec”, situată în imediata apropiere a Centrului Eparhial, care constituie actualmente un model de educație a tinerei generații, prin Grădinița aflată sub patronajul înaltului ierarh de la Roman, dar și un punct de sprijin material și financiar pentru romașcanii aflați în situații dificile, prin intermediul Centrului Social Multifuncțional.

Aici, IPS Arhiepiscop Ioachim a împărțit alimente celor 50 de beneficiari Centrului, oameni fără venituri, cu pensii mici sau familii numeroase, aflați în imposibilitatea de a-și câștiga pâinea sau persoane cu dizabilități. Bucuria acestora a fost cu atât mai mare cu cât acum, în apropierea Sfintelor Sărbători de Paște, sprijinul acordat vine să aducă o rază de speranță în familiile lor, adăugându-se ajutorului oferit zi de zi prinintermediul serviciilor oferite de către Centrul social multifuncțional. O bucurie aparte a fost și pentru cei 30 de copii de la Grădinița ”Episcop Melchisedec”, care au primit și ei daruri din partea chiriarhului și care, alături de cadrele didactice, au oferit felicitări și cadouri realizate de ei înșiși. (pr. Constantin Gherasim)

sursa www.epr.ro


STIRI PE EMAIL


CALENDAR SINAXAR
 
©2016 Protoieria Moineşti - judeţul Bacău. Toate drepturile rezervate.
Web design Bacau si optimizare site - SANNET®.