Protoieria Moinesti Webmail    

 
PROTOIERIA CUVÂNTUL IERARHULUI PAROHII MĂNĂSTIRI CULTURĂ ŞI
MISIUNE
ASISTENŢĂ
SOCIALĂ
ŞTIRI ADMINISTRAŢIE RESURSE CONTACT
 
 

Împreună ridicăm Catedrala Națională!
Mulțumim colaboratorilor, preoților și credincioșilor din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului pentru jertfa pe care fiecare a adus-o, după puterea sa, pentru a contribui la zidirea Catedralei Mântuirii Neamului și aducerea proiectului până în stadiul în care a fost posibilă târnosirea Sfântului Altar. De asemenea, îi binecuvântăm și...

mai multe detalii
FACEBOOK

Teofanie în duh eminescian
✝IOACHIM, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului Creștinii azi își schimbă veșmântul de luminăCă azi Teofania, liturgic, se termină.Dar ea se prelungește în cel plin de credință,Dacă-și îmbracă haina smerit, de pocăință.Sunt azi opt zile-n care tu ai băut aghiazmăȘi-ai devenit icoană pusă-n catapeteasmă.De mâine spală-ți fața...

mai multe detalii
ŞTIRI ŞI EVENIMENTE

Arhiva : 2012 || 2013 || 2014 || 2015 || 2016 || 2017 || 2018 || 2019» Credincioşii Parohiilor Stăneşti şi Enăcheşti pelerini la mănăstirile din judeţele Botoşani, Suceava și Neamț

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscop al Romanului şi Bacăului, un grup de 58 de credincioşi (copii, tineri, vârstnici) din Parohiile „Adormirea Maicii Domnului” Stăneşti, comuna Măgireşti şi „Sfânta Cuvioasă Parascheva” Enăcheşti, comuna Bereşti-Tazlău au mers în ziua de 31 august 2017 într-un pelerinaj la Mănăstirile din judeţele Botoşani, Suceava și Neamț, transportul fiind asigurat de Agenția de pelerinaje Meteora Tour a Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Aceştia au fost călăuziţi  în dorinţa lor de înnoire a vieţii spirituale de preoţii Constantin Florariu şi Nicolae Cernat care au asigurat buna desfăşurare şi s-au preocupat ca fiecare credincios să se întoarcă acasă cu mai multă bucurie sufletească, iubire faţă de aproapele şi binecuvântare.

Pentru că în pelerinaj Dumnezeu şi omul se caută reciproc şi se întâlnesc spontan şi misterios, grupul de pelerini a vizitat Mănăstirile: Zosin, Vorona, Sihăstria Voronei, Cămârzani, Agapia, precum şi Casa Memorială a marelui poet român, Mihai Eminescu, de la Ipoteşti.

Primul popas  a fost la Mănăstirea Zosin unde credincioşii au fost impresionaţi de frumuseţea, curăţenia şi oaza de linişte ce înconjoară mănăstirea. Aceeaşi linişte sufletească au simţit-o la toate mănăstirile vizitate, astfel că au intensificat rugăciunea, au adus slavă şi mulțumire Bunului Dumnzeu şi s-au închinat la Moaştele Sfinţilor, printre care Moaştele Sfântului Mucenic Onufrie de la Mănăstirea Sihăstria Voronei.

La Ipoteşti au fost vizitate casa memorială a poetului Mihai Eminescu precum şi Bisericuţa familiei Eminovici construită înainte de anul 1800, putând vedea şi mormintele părinţilor poetului şi ale fraţilor Nicu şi Iorgu Eminovici.

La toate Mănăstirile s-a făcut cateheză cu prilejul pelerinajului privind viaţa sfinţilor ocrotitori, dar şi a lucrării lui Dumnezeu în viaţa oamenilor care s-au nevoit pentru a ridica Biserici lui Dumnezeu în vremuri de grea încercare a credinţei creştine.

Pelerinajul a mai cuprins cântări și rugăciuni în drum spre locurile sfinte şi spre casă, îmbinându-se astfel dragostea lui Dumnezeu faţă de oameni şi a oamenilor faţă de Dumnezeu.

Creştinii participanţi la pelerinaj devenind misionari au luat mici suveniruri – cărţi, icoane, pliante pe care le-au dus celor de acasă împărtăşind cu aceştia bucuria sufletească, credinţa tare şi rugăciunea stăruitoare pe care au înalţat-o în urcușul lor duhovnicesc.


(Pr. Nicolae Cernat)


STIRI PE EMAIL


CALENDAR SINAXAR
 
©2016 Protoieria Moineşti - judeţul Bacău. Toate drepturile rezervate.
Web design Bacau si optimizare site - SANNET®.