Protoieria Moinesti Webmail    

 
PROTOIERIA CUVÂNTUL IERARHULUI PAROHII MĂNĂSTIRI CULTURĂ ŞI
MISIUNE
ASISTENŢĂ
SOCIALĂ
ŞTIRI ADMINISTRAŢIE RESURSE CONTACT
 
   
 
 
FACEBOOK
 
ŞTIRI & EVENIMENTE
 
Abonare stiri (email)


19/01/2021

Prima întâlnire a Consiliului Duhovnicesc în Protopopiatul Moinești

mai multe detalii

16/01/2021

Poetul naţional Mihai Eminescu a fost comemorat în Parohia Rățeni

mai multe detalii

24/12/2020

„BUCURIA DE A FACE ALTORA BUCURII” ÎN ZI DE AJUN, LA PAROHIA PODURI

mai multe detalii

22/12/2020

Campania „Dar din dar se face Rai” în Parohia Rățeni

mai multe detalii

21/12/2020

Campania „Fii Eroul lor Smart și reconectează-i la Educație!” în Parohia Cernu

mai multe detalii

20/12/2020

Părintele CORNEL MATEI de la Parohia Șupan a fost condus spre veșnicie

mai multe detalii

17/12/2020

Părintele CORNEL MATEI de la Parohia Șupan a trecut la Domnul

mai multe detalii

01/12/2020

Slujbă de Te Deum cu prilejul Zilei Naţionale a României la Moinești

mai multe detalii

10/11/2020

Sfântul Nectarie a fost sărbătorit în Parohia Pârjol

mai multe detalii

09/11/2020

Sărbătoarea Sfântului Ierarh Nectarie în parohia Berești-Tazlău, filia Turluianu

mai multe detalii

05/11/2020

Şedinţe administrativ-tematice a preoţilor din Protopopiatul Moineşti

mai multe detalii

19/10/2020

Protopopiatul Moinești a oferit tablete cu acces la internet copiilor cu dificultăți materiale

mai multe detalii

30/09/2020

Întâlnire cu vârstnicii din grupul de cateheză „Sfântul Teodosie de la Brazi” în Parohia Petricica

mai multe detalii

13/09/2020

Sfințire de așezământ social-filantropic la Parohia Pietricica, Protopopiatul Moinești

mai multe detalii

13/09/2020

Catedrala Nașterii Maicii Domnului și-a cinstit ocrotitoarea

mai multe detalii

07/09/2020

Împreuna ridicăm o casă!

mai multe detalii

06/09/2020

Monument ridicat în cinstea eroilor în cartierul moineștean Hangani a primit haina sfințirii

mai multe detalii

02/09/2020

Casa mortuară din Parohia Coșnea a primit haina sfințirii

mai multe detalii

23/07/2020

Inaugurarea Centrului de Ambulantă Comănești

mai multe detalii

20/07/2020

Premiere elevi merituoși în Parohia Rățeni

mai multe detalii
 
 
ŞTIRI ŞI EVENIMENTE

Arhiva : 2012 || 2013 || 2014 || 2015 || 2016 || 2017 || 2018 || 2019 || 2020 || 2021 ||» Concursul de șah online „Părinții...prima ta icoană”

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului părinte Ioachim, Arhiepiscopul  Romanului și Bacăului,  sâmbătă 11 iulie 2020,  a avut loc, online,  Concursul de Șah „Părinții...prima ta icoană”cu ocazia  Anului omagial al pastorației părinților și copiilor și Anului  comemorativ al filantropilor ortodocși româniîn Parohia Poduri.

Pentru a preveni și limita efectele răspândirii epidemiei, această competiție sportivă, aflată la a XII-a ediție, s-a desfășurat online, pe  platforma de șah playchess.com pusă la dispoziție în colaborare cu Asociația Club Sportiv „Elisabeta Polihroniade” București, copiii participanți utilizând de acasă telefonul, tableta sau calculatorul, conectate la rețeaua de internet.

  Concursul de șah rapid s-a desfășurat în sistem „open elvețian”, cu cinci runde de joc, la care au evoluat  20 de sportivila două categorii de vârstă: ciclul primar si ciclul gimnazial, fiecare sportiv având la dispoziție 10 minute pentru fiecare partidă. Copiii au avut parte de o experiență unică, instructivă, interesantă uneori buclucașă, datorită unor mici probleme de rețea și conexiune, însă, până la urmă, au reușit să aibă o prestație foarte frumoasă, bucurându-se de acest joc minunat, acest sport al minții care este considerat un test de inteligență, o poezie a  luptei, o gimnastică intelectuală,un univers comprimat, un  joc inepuizabil  asemănător vieții,  o artă ce dezvoltă memoria, gândirea logică,  creativitatea, capacitatea de luare a deciziilor, răbdarea, respectul față de semeni și alte aptitudini , atitudini și abilități.

Duminică, 12 iulie, după Sfânta Liturghie, în curtea bisericii cu hramul „Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul” Poduri, a avut loc, respectând măsurile de prevenție, premierea participanților la concurs în prezența autorităților locale, reprezentate de doamna primar, Diana Narcisa Miclăuș, și a membrilor Consiliului parohial, întruniți pentru ședința anuală.

Preotul paroh, Popa Vasile a înmânat câștigătorilor 12 icoane reprezentând pe Sfinții Părinți  Ioachim și Ana și diplome personalizate, iar pentru toți  șahiștii podureni, icoane, diplome și dulciuri oferite de Parohia Poduri. 

Cu această ocazie părintele Parfene Dumitru, arbitru și instructor de șah, a rostit o alocuțiune despre importanta educației creștine in familie, i-a felicitat pe toți participanții la această activitate și a adus mulțumiri celor implicați în proiect:

„Mulțumim  Înaltpreasfințitului părinte  Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului pentru arhiereasca binecuvântare,  părintelui  protopop Costel Mareș care se implică cu dăruire în buna desfășurare  a tuturor programelor educative desfășurate cu tinerii  în parohia noastră și în Protoieria Moinești. Multumim domnului Gabăr Iulian din București care a asigurat arbitrajul și asistenta tehnică de specialitate necesară defășurării competiției. Multumesc părinților care au înțeles rolul important al acestor activități educative  in viața copiilor lor. In mod deosebit adresez mulțumiri și aprecieri copiilor care s-au adaptat repede la noile condiții impuse în perioada pandemiei participând cu entuziasm la acest concurs și la alte activități șahiste organizate online în această vară. In felul acesta menținem comuniunea și solidaritatea  între noi, atât de importante in contextul actual, sprijinim părinții in relația cu copiii lor,  ne bucurăm de realizările si implinirile fiecăruia, ne încurajăm reciproc în această perioadă grea și încercăm, cu ajutorul lui Dumnezeu, să păstrăm vie flacăra credinței, a nădejdei și a dragostei creștine”


   
©2013 Protoieria Moineşti - judeţul Bacău. Toate drepturile rezervate.
Web design Bacau si optimizare site - SANNET.