Protoieria Moinesti Webmail    

 
PROTOIERIA CUVÂNTUL IERARHULUI PAROHII MĂNĂSTIRI CULTURĂ ŞI
MISIUNE
ASISTENŢĂ
SOCIALĂ
ŞTIRI ADMINISTRAŢIE RESURSE CONTACT
 
 

Împreună ridicăm Catedrala Națională!
Mulțumim colaboratorilor, preoților și credincioșilor din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului pentru jertfa pe care fiecare a adus-o, după puterea sa, pentru a contribui la zidirea Catedralei Mântuirii Neamului și aducerea proiectului până în stadiul în care a fost posibilă târnosirea Sfântului Altar. De asemenea, îi binecuvântăm și...

mai multe detalii
FACEBOOK

Teofanie în duh eminescian
✝IOACHIM, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului Creștinii azi își schimbă veșmântul de luminăCă azi Teofania, liturgic, se termină.Dar ea se prelungește în cel plin de credință,Dacă-și îmbracă haina smerit, de pocăință.Sunt azi opt zile-n care tu ai băut aghiazmăȘi-ai devenit icoană pusă-n catapeteasmă.De mâine spală-ți fața...

mai multe detalii
ŞTIRI ŞI EVENIMENTE

Arhiva : 2012 || 2013 || 2014 || 2015 || 2016 || 2017 || 2018 || 2019» Concursul Național de Creație „Icoana și Școala Mărturisirii” în Protopopiatul Moinești

 

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, prin Biroul de catehizare, s-au desfășurat în parohiile Protopopiatului Moinești, în perioada 15 decembrie 2016 – 20 martie 2017, numeroase activități în cadrul Concursului Național de Creație „Icoana și Școala mărturisirii”. 

În cadrul concursului, copii cu vârste cuprinse între 7 și 18 ani au participat cu eseuri, poezii și cu icoane pictate sau desenate. Fiecare copil a alcătuit un portofoliu de lucrări, care a cuprins o lucrare teoretică, din secțiunea literară, și o lucrare cu caracter practic, din secțiunea artistică.

Acest concurs naţional de creație, adresat copiilor din învățământul preuniversitar, este dedicat şi celor care „se ostenesc la catedră sau la amvonul bisericii, urmărind să educe copiii pentru a-și construi un viitor în care viața să fie trăită în deplinătatea ei”.

În Protopopiatul Moinești 240 de copii au participat la activitățile desfășurate în parohii, dintre aceștia 46 s-au înscris la concurs cu portofolii, din 7 parohii: Boiștea II, Cornet, Goioasa, Prisaca, Brusturoasa, Băsești și Cotumba.

Evaluarea portofoliilor s-a realizat de către o comisie desemnată de Părintele protopop Costel Mareș, alcătuită din Părintele Ovidiu Hereș responsabil cu cateheza în Protopopiatul Moinești, domnul profesor de limba română Aurel Iordan, domnul profesor Mircea Parascan și domnul profesor de religie Dan Mihalachi.

În urma evaluării portofoliilor, au fost desemnați premianții, care vor reprezenta  Protoieria Moinești la faza eparhială a concursului:

-         Premiul I – Ciungu Diana Andreea, clasa a VIII-a, din Parohia Cotumba, cu portofoliul „Asemănarea cu Dumnezeu prin scara virtuților”, coordonată de Pr. Vasile Avasilcăi;

-         Premiul II – Ghineț Iustin Gabriel, clasa a VIII-a, din Parohia Boiștea II, cu portofoliul „Tatălui meu ceresc”, coordonat de Pr. Sebastian Ghineț;

-         Premiul III – Merlușcă Mara, clasa a IV-a, din Parohia Goioasa, cu portofoliul „Icoana în ochii micului creștin”, coordonată de Pr. Constantin Motoca.

„Am apreciat la concursul de anul acesta numărul mare de copii participanți, frumusețea lucrărilor, implicarea deosebită a preoților, unii dintre ei fiind de curând hirotoniți, colaborarea cu școlile din parohie și bucuria de pe chipurile copiilor și a voluntarilor participanți. Având în vedere impactul deosebit pe care l-a avut acest concurs în parohiile participante, lucrările realizate și bucuria creată, credem că acesta și-a împlinit scopul pentru care a fost inițiat”.(Pr. Ovidiu Hereș)


STIRI PE EMAIL


CALENDAR SINAXAR
 
©2016 Protoieria Moineşti - judeţul Bacău. Toate drepturile rezervate.
Web design Bacau si optimizare site - SANNET®.