Protoieria Moinesti Webmail    

 
PROTOIERIA CUVÂNTUL IERARHULUI PAROHII MĂNĂSTIRI CULTURĂ ŞI
MISIUNE
ASISTENŢĂ
SOCIALĂ
ŞTIRI ADMINISTRAŢIE RESURSE CONTACT
 
 

Un astfel de arhiereu se cuvenea să aveţi!*
Ca Episcop-Vicar, dar şi ca Arhiepiscop, Înaltpreasfinţia Sa a fost şi este un exemplu de bună chivernisire a patrimoniului spiritual şi material al Bisericii, coordonând, totodată, ca un adevărat păstor, viaţa liturgică, pastoral-misionară, culturală, edilitară, socială şi duhovnicească a parohiilor, schiturilor şi mănăstirilor din cuprinsul Arhiepiscopiei....

mai multe detalii
FACEBOOK

Teofanie în duh eminescian
✝IOACHIM, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului Creștinii azi își schimbă veșmântul de luminăCă azi Teofania, liturgic, se termină.Dar ea se prelungește în cel plin de credință,Dacă-și îmbracă haina smerit, de pocăință.Sunt azi opt zile-n care tu ai băut aghiazmăȘi-ai devenit icoană pusă-n catapeteasmă.De mâine spală-ți fața...

mai multe detalii
ŞTIRI ŞI EVENIMENTE

Arhiva : 2012 || 2013 || 2014 || 2015 || 2016 || 2017 || 2018 || 2019» Concursul „CUVÂNT ȘI CULOARE DIN SUFLET DE COPIL” - 2018

               Concursul de creaţie literar-religioasă şi plastică  „Cuvânt şi culoare din suflet de copil” al Protopopiatului Moinești se află la cea de-a șaptea ediție şi este organizat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, în cadrul Anului Omagial al unității de credință și de neam și Anului comemorativ al Făuritorilor Marii Uniri din 1918.

 

Desfăşurat în şcolile, liceele și  parohiile din cuprinsul Protopopiatului Moineşti, concursul are trei secţiuni:

Ø    secţiunea A – desen în acuarelă(format A4 sau A3) - pentru copiii din clasele III-VI, cu tema:

    „Sfinții români, lumini spre Învierea Neamului”(icoana unui sfânt român pe  carton/pânză) sau
    „România la 100 ani de la Marea Unire”(locuri/tradiții/evenimente legate de Unirea din1918 pe carton/pânză)

 

Ø    secţiunea B - eseu argumentativ(de max. 2 pagini) - pentru cei din clasele VII-VIII, cu tema: “România este țara mea”.

 

Ø    secţiunea C - eseu argumentativ / desen în acuarelă / prezentare ppt/film- pentru clasele IX-XII, cu o temă la alegere:

„Locuri istorice care au marcat momente în urcușul pentru realizarea unității neamului românesc”

„Chipuri de ierarhi, preoți, monahi luptători pentru unitatea credinței și a neamului românesc”

„Luptă și sacrificiu pentru credință și neam”

„Rolul Bisericii Ortodoxe Române în făurirea Marii Uniri (personalități, evenimente, slujitorii Bisericii în timpul primului război mondial, etc.)

              În cadrul primei secţiuni, copiii vor ilustra tema dată printr-un desen în acuarelă. Lucrările vor fi realizate în format A4 şi vor avea pe verso lipită o etichetă completată cu următoarele date: numele şi prenumele elevului, clasa, şcoala/parohia, cadrul didactic/preotul coordonator, titlul lucrării, telefon şi datele de contact

             A doua secţiune constă în realizarea unui eseu argumentativ în format A4 de maximum 2 pagini. Datele de identificare ale elevului (numele şi prenumele elevului, clasa, şcoala/parohia, cadrul didactic/preotul coordonator, titlul lucrării, telefon şi datele de contact) vor fi trecute pe verso.

            A treia secţiune constă în realizarea unui eseu argumentativ de maximum 2 pagini sau a unei icoane format A3 pe carton/pânză sau a unei prezentări powerpoint. Datele de identificare ale elevului (numele şi prenumele elevului, clasa, şcoala/parohia, cadrul didactic/preotul coordonator, titlul lucrării, telefon şi datele de contact) vor fi trecute pe verso la eseu sau icoană, și pe cd la ppt.

          Lucrările vor fi depuse direct la sediul Protopopiatului Moineşti sau trimise pe adresa: strada Vasile Alecsandri, nr. 56, municipiul Moineşti, judeţul Bacău, până pe data de 29 mai 2018.

          Festivitatea de premiere va avea loc la începutul lunii iunie 2018. Premiile oferite vor fi în bani și obiecte.


STIRI PE EMAIL


CALENDAR SINAXAR
 
©2016 Protoieria Moineşti - judeţul Bacău. Toate drepturile rezervate.
Web design Bacau si optimizare site - SANNET®.