Protoieria Moinesti Webmail    

 
PROTOIERIA CUVÂNTUL IERARHULUI PAROHII MĂNĂSTIRI CULTURĂ ŞI
MISIUNE
ASISTENŢĂ
SOCIALĂ
ŞTIRI ADMINISTRAŢIE RESURSE CONTACT
 
 

„Un român autentic își asumă istoria neamului său și gândește cu recunoștință la cei ce au făurit-o”*
✝IOACHIM, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului   Putem spune cu certitudine că actul istoric de la 1859  nu este doar împlinirea unui ideal sau consecința firească a unei stări de fapt, ci este forma politică a unei unități deja existente și în egală măsură pasul decisiv în perspectiva desăvârșirii Marii Uniri de la 1918, este...

mai multe detalii
FACEBOOK

Seri de priveghere la căpătâiul Teodorei
  Duminica 29 septembrie, după o perioadă îndelungată de suferință, Dumnezeu a chemat-o la ceruri pe Teodora, fiica cea mai mare a părintelui Florin Stamate de la Parohia Șesuri, Protopopiatul Moinești. Astfel trupul plăpând al Teodorei a fost depus în biserica parohiei. Din acel moment, au urmat rugăciuni neîncetate la căpătâiul ei, iar în...

mai multe detalii
ŞTIRI ŞI EVENIMENTE

Arhiva : 2012 || 2013 || 2014 || 2015 || 2016 || 2017 || 2018 || 2019 || 2020» Bolnav am fost şi m-ați cercetat

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop Ioachim, începând cu luna februarie a acestui an, Sectorul Social-Filantropic al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, a implementat un nou Program Social Eparhial, intitulat "Bolnav am fost şi M-aţi cercetat".


Prin acest program se urmăreşte a oferi, persoanelor bolnave de pe tot cuprinsul Eparhiei, atât asistenţă spirituală, cât şi materială, pentru a putea depăşi situaţiile dificile în care se află beneficiarii acestui program, cât şi membrii familiilor acestora.


Cu prilejul zilei internaționale a bolnavilor (11 februarie), un sobor de preoți slujitori din Protopopiatul Moinești, sub protia părintelui protopop Costel Mareș, alături de preoții de caritate Porea Valeriu și Turcu Gheorghe, au oficiat Taina Sfântului Maslu la bisericile "Sfântul Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon" din cadrul "Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrica" Dărmănești și din cadrul "Spitalului Municipal de Urgență" Moinești, rostind cu acest prilej rugăciuni atât pentru sănătatea bolnavilor cât și a personalului medical din cadrul acestor centre.


Părintele protoiereu, în cuvântul său a transmis şi mesajul Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Ioachim, mesaj transmis tuturor fiilor și fiicelor duhovnicești din eparhie, aflaţi în suferinţă:


Nu există persoană umană care să nu fi experimentat măcar o dată în viață amarul gust al suferinței. Însă, trebuie   să ne asumăm crucea  bolii   și a  necazurilor   deoarece   ea este   parte integrantă a vieții noastre și tocmai din acest motiv Hristos spune apostolilor: „În lume necazuri veți avea” (In. 16, 33). Viețuirea în cel mai autentic duh creștin nu ne garantează siguranța existenței   în   afara   oricărei   neplăceri   generate   de   boală   în   lumea   aceasta,   ci   ea   confirmă capacitatea noastră de înțelegere a faptului că bucuria izvorăște din profunzimile crucii: „Prin cruce s-a adus bucurie la toată lumea”.

Chiar dacă atât boala, cât și vindecarea au ca punct de plecare sufletul și mai apoi trupul, acțiunea terapeutică a Bisericii este orientată spre omul întreg. Vă îndemn așadar să încercați să înțelegeți suferința ca o cale a întâlnirii noastre cu Dumnezeu, o taină a transfigurării întregii naturi umane.

Arhiepiscopia   Romanului   și   Bacăului,   prin   centrele   social-caritabile   pe   care   le coordonează, acordă o importanță deosebită tuturor fiilor și fiicelor duhovnicești care sunt greu încercați de suferință și boală, oferind prin personalul medical specializat posibilitatea reabilitării și recuperării integrității lor spirituale și trupești.

Rugăm pe Domnul Iisus Hristos, Marele Tamaturg, să aducă alinare tuturor celor aflați în grea suferință,  în   spitale   sau   la   domiciliu,   să   le   vindece   bolile   sufletești   și   trupești,   să-I binecuvânteze cu iubirea Sa milostivă care pe toate le împlinește, iar această inițiativă să fie o șansă în plus pentru cei care trăiesc cu speranța în ajutorul darului lui Dumnezeu.

 

 

(foto: Cristian Balaban)

STIRI PE EMAIL


CALENDAR SINAXAR
 
©2016 Protoieria Moineşti - judeţul Bacău. Toate drepturile rezervate.
Web design Bacau si optimizare site - SANNET®.