Protoieria Moinesti Webmail    

 
PROTOIERIA CUVÂNTUL IERARHULUI PAROHII MĂNĂSTIRI CULTURĂ ŞI
MISIUNE
ASISTENŢĂ
SOCIALĂ
ŞTIRI ADMINISTRAŢIE RESURSE CONTACT
 
 

Împreună ridicăm Catedrala Națională!
Mulțumim colaboratorilor, preoților și credincioșilor din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului pentru jertfa pe care fiecare a adus-o, după puterea sa, pentru a contribui la zidirea Catedralei Mântuirii Neamului și aducerea proiectului până în stadiul în care a fost posibilă târnosirea Sfântului Altar. De asemenea, îi binecuvântăm și...

mai multe detalii
FACEBOOK

Teofanie în duh eminescian
✝IOACHIM, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului Creștinii azi își schimbă veșmântul de luminăCă azi Teofania, liturgic, se termină.Dar ea se prelungește în cel plin de credință,Dacă-și îmbracă haina smerit, de pocăință.Sunt azi opt zile-n care tu ai băut aghiazmăȘi-ai devenit icoană pusă-n catapeteasmă.De mâine spală-ți fața...

mai multe detalii
ŞTIRI ŞI EVENIMENTE

Arhiva : 2012 || 2013 || 2014 || 2015 || 2016 || 2017 || 2018» BUCURIA COPIILOR - UN COLȚ DE RAI - Moinești ediția I

 

            Miercuri, 1 iunie 2016  de Ziua Internațională a Copilului, în Protopopiatul Moinești s-au derulat mai multe activități dedicate copiilor și tinerilor din ținutul acesta binecuvântat de Dumnezeu.

               Mai întâi părintele protoiereu Costel Mareș împreună cu părintele Turcu Gheorghe slujitor la capela „Sf. Pantelimon” a Spitalului de Urgență Moinești, însoțiți de voluntari-elevi ai Liceului „Spiru Haret” din Moinești, au adus un zâmbet de bucurie prin cercetarea, mângâierea prin rugăciune și daruri, copiilor internați la secția de pediatrie a spitalului moineștean.

              Apoi începând cu ora 1800 în Piațeta „Sf. Nicolae” din Moinești, protopopiatul nostru a organizat Spectacolul „BUCURIA COPIILOR- UN COLȚ DE RAI”, dedicat tuturor celor cu suflet de copil. Un spectacol ce au avut protagoniști copii, copii ce au dăruit copiilor spectatori din darul și talentul lor. A fost o seară cu joc și cânt cu voie bună și cu bun gust.

           În cadrul acestui eveniment a avut loc premierea Concursului de creație plastică și literar-religioasă  Cuvânt și culoare din suflet de copil” ajuns la a V a ediție și organizat la Moinești cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, în cadrul „Anului omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox”.            

             Acest concurs este un proiect frumos și valoros care scoate în evidență competențele literare și artistice ale copiilor. Câștigătorii „Concursului Cuvânt și culoare” au primit diplome și premii surpriză.

           Protopopiatul Moinești mulțumește pe această cale tuturor colaboratorilor, atât copiilor, cât și profesorilor implicați în acest demers educațional, partenerilor acestui proiect cultural, cei care susțin material activitățile culturale ale protoieriei noastre, oferind copiilor premii consistente. Menționăm aici SC.BetulaFarm, Asociația Sfinții Voievozi și  Parohiile Boiștea II, Dărmănești, Sf. Apostoli Moinești, Sf. Ștefan Comănești, Sf. Spiridon Comănești, Sf. Nicolae Moinești, Sf. Gheorghe Moinești, Poduri și Stănești.STIRI PE EMAIL


CALENDAR SINAXAR
 
©2016 Protoieria Moineşti - judeţul Bacău. Toate drepturile rezervate.
Web design Bacau si optimizare site - SANNET®.