Protoieria Moinesti Webmail    

 
PROTOIERIA CUVÂNTUL IERARHULUI PAROHII MĂNĂSTIRI CULTURĂ ŞI
MISIUNE
ASISTENŢĂ
SOCIALĂ
ŞTIRI ADMINISTRAŢIE RESURSE CONTACT
 
 

Maica Domnului, mister nepătruns și inepuizabil izvor de daruri duhovnicești
✝IOACHIM, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului   Astăzi cinstim Nașterea Maicii Domnului, în fața căreia depunem toate grijile vieții noastre cotidiene. Intrarea Fecioarei Maria în lume este prilej de a medita la Preasfânta Născătoare de Dumnezeu într-o manieră diferită. Să nu uităm că ea a fost în prealabil angajată ca și Marta,...

mai multe detalii
FACEBOOK

Seri de priveghere la căpătâiul Teodorei
  Duminica 29 septembrie, după o perioadă îndelungată de suferință, Dumnezeu a chemat-o la ceruri pe Teodora, fiica cea mai mare a părintelui Florin Stamate de la Parohia Șesuri, Protopopiatul Moinești. Astfel trupul plăpând al Teodorei a fost depus în biserica parohiei. Din acel moment, au urmat rugăciuni neîncetate la căpătâiul ei, iar în...

mai multe detalii
ŞTIRI ŞI EVENIMENTE

Arhiva : 2012 || 2013 || 2014 || 2015 || 2016 || 2017 || 2018 || 2019» Arhiepiscopia Romanului și Bacăului va fi reprezentată la „Întâlnirea Internațională a Tineretului Ortodox”

Un grup format din câteva zeci de tineri din Eparhia Romanului și Bacăului, cu binecuvântarea IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim, va fi prezent în perioada 1-4 a lunii septembrie a.c., la „Întâlnirea Internațională a Tineretului Ortodox” ce se va desfășura la București; eveniment cu participare naţională şi internaţională, organizat cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, de Arhiepiscopia Bucureştilor, împreună cu Patriarhia Română.

"Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Toată Lumea" la de la București are ca scop formarea tinerelor prin participarea la programe educative, duhovnicești, culturale și artistice, pentru ca aceștia să devină, la rândul lor, formatori în comunitățile de care provin. Pe toată durata evenimentului, grupul va fi însoțit de o echipă de voluntari instruită să ofere informații și îndrumări pentru fiecare etapă a Întâlnirii: cazare, masă, dezbateri, vizite, concert, conferință etc.

Cu binecuvântarea Chiriarhului locului, grupul va fi format din tineri din cele șase protopopiate ale Eparhiei Romanului și Bacăului, voluntari ai „Centrului Catehetic Sf. Cuv. Parascheva”, precum și câțiva membri din cadrul ASCOR (Asociația Studenților Creștini Ortodocși) din municipiul Bacău. Acesta îl va avea ca și coordonator pe Pr. Daniel Ionel Marari, directorul Centrului Catehetic ”Sf. Cuv. Parascheva”. Părintelui Director i se vor alătura spre ajutor trei preoți asistenți care s-au remarcat în activități pentru copii și tineri în parohiile unde slujesc. 

Înființat la inițiativa IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim în anul 2013, Centrul Catehetic ”Sf. Cuv. Parascheva” din cadrul Sectorului Cultural a dezvoltat anual multiple activități cu tinerii, precum și diverse proiecte catehetice la nivel eparhial și parohial. Prin acesta s-au implementat în parohii proiectul național „Alege Școala”- ed. a- IV-a 2015 (prevenirea abandonului școlar -75 de copii), proiectul eparhial cultural-catehetic “Cateheze în parohii” (2015 și 2016 - 300 tineri, 400 adulți), proiectul eparhial cultural-catehetic “Școala de Vară - 2016” în unele parohii (120 tineri și copii), precum și proiectul patriarhal pentru adulți „Calea Mântuirii” (2013- 2016 - 500 adulți).

De asemenea, Centrul Catehetic “Cuvioasa Parascheva” a organizat și coordonat cu succes prezența adolescenților din granițele eparhiei Romanului și Bacăului, la toate întâlnirile naționale a tinerilor din eparhiile Patriarhiei Române, în anii trecuți. Astfel că în anul 2014,  un grup de 40 de tineri din Eparhie au participat la  „Reuniunea Tinerilor Creştini Ortodocşi” de la Baia Mare, precum și în anul 2015 un număr semnificativ de 80 de tineri a fost prezent la  „Întâlnirea tinerilor ortodocși din Europa”, desfășurată la Cluj Napoca.


STIRI PE EMAIL


CALENDAR SINAXAR
 
©2016 Protoieria Moineşti - judeţul Bacău. Toate drepturile rezervate.
Web design Bacau si optimizare site - SANNET®.