Protoieria Moinesti Webmail    

 
PROTOIERIA CUVÂNTUL IERARHULUI PAROHII MĂNĂSTIRI CULTURĂ ŞI
MISIUNE
ASISTENŢĂ
SOCIALĂ
ŞTIRI ADMINISTRAŢIE RESURSE CONTACT
 
 

Să spunem DA familiei binecuvântate de Dumnezeu! – Apelul Adunării Naţionale Bisericeşti pentru participarea la referendum în 6-7 octombrie 2018
Adunarea Națională Bisericească întrunită în şedinţa din 29 septembrie 2018 a lansat un apel către toţi cetăţenii ortodocși români pentru participarea la Referendumul din 6-7 octombrie 2018 în scopul afirmării, apărării și promovării familiei ca instituție binecuvântată de Dumnezeu. Apelul Adunării Naţionale...

mai multe detalii
FACEBOOK

Teofanie în duh eminescian
✝IOACHIM, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului Creștinii azi își schimbă veșmântul de luminăCă azi Teofania, liturgic, se termină.Dar ea se prelungește în cel plin de credință,Dacă-și îmbracă haina smerit, de pocăință.Sunt azi opt zile-n care tu ai băut aghiazmăȘi-ai devenit icoană pusă-n catapeteasmă.De mâine spală-ți fața...

mai multe detalii
ŞTIRI ŞI EVENIMENTE

Arhiva : 2012 || 2013 || 2014 || 2015 || 2016 || 2017 || 2018» Adunarea tradițională a tineretului Oastei Domnului la Comănești

La Comănești, cu binecuvântarea IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a avut loc tradiționala adunare a tineretului Oastei Domnului, în data de 2 ianuarie 2017, la Sala Polivalentă a Centrului de Agrement „Trotușul”.

 

Având în vedere faptul că orașul Bacău a fost declarat capitala tineretului din România, întâlnirea duhovnicească de la Comănești se înscrie, potrivit cuvântului de binecuvântare transmis acestui eveniment de IPS Ioachim, ca „prima activitate din acest nou an, la care se alătură peste o mie de tineri ce preferă să aducă laudă lui Dumnezeu, prin glasul Evangheliei și al cântecelor religioase.”

Tema întâlnirii din acest an a fost: „Lupta cea bună a tânărului ostaș” cu temei scripturistic în I Timotei 6, 12, având două abordări: Lupta pentru a dobândi gândul lui Hristos (să știi cum să petreci în Casa lui Dumnezeu și în adunările frățești) și lupta cu duhul lumii (Individualismul secular și conștiința apartenenței la comunitatea Bisericii și a Oastei Domnului). „Cele două abordări ale temei alese – concluziona IPS Ioachim în Cuvântul de binecuvântare – au consistență și ne invită la o profundă meditație duhovnicească.”

Prezent la eveniment, părintele Costel Mareș, protopop al Moineștiului, a transmis Cuvântul de binecuvântare al IPS Ioachim, iar părintele inspector Ilarion Mâță a prezentat proiectele eparhiale implementate prin intermediul Sectorului Social-filantropic ai căror beneficiari au fost tinerii.

Invitat special al întâlnirii de la Comănești, părintele profesor Vasile Mihoc de la Sibiu a concluzionat într-un elaborat cuvânt ce înseamnă Biserica și despre lucrarea Duhului Sfânt în Biserică.

Pe parcursul desfășurării lucrărilor întâlnirii tinerilor de la Comănești, a fost evidențiată și consacrarea anului 2017 ca an comemorativ al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului, o mărturie a detenției pentru apartenența ilegală la Oastea Domnului fiind adusă de Lucia Andronic din Bacău care a pătimit, tânără fiind, „trei ani, trei luni și trei zile” de temniță grea între anii 1959-1962.

„Vă adresăm binecuvântarea de a continua și spori activitățile similare celei de astăzi, cu nădejdea împlinirii cuvântului Evangheliei: Mai mare dragoste decât aceasta nimeni nu are, ca sufletul lui să și-l pună pentru prietenii săi. (Ioan 15, 13)” - și-a încheiat IPS Ioachim Cuvântul de binecuvântare la acest eveniment special al Oastei Domnului.

(Pr. Petru Roncea)


STIRI PE EMAIL


CALENDAR SINAXAR
 
©2016 Protoieria Moineşti - judeţul Bacău. Toate drepturile rezervate.
Web design Bacau si optimizare site - SANNET®.