Protoieria Moinesti Webmail    

 
PROTOIERIA CUVÂNTUL IERARHULUI PAROHII MĂNĂSTIRI CULTURĂ ŞI
MISIUNE
ASISTENŢĂ
SOCIALĂ
ŞTIRI ADMINISTRAŢIE RESURSE CONTACT
 
   
 
 
FACEBOOK
 
ŞTIRI & EVENIMENTE
 
Abonare stiri (email)


04/01/2020

Aniversarea a cinci ani de la întronizarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim ca Arhiepiscop

mai multe detalii

27/12/2019

Colindători în Parohia Sfântul Spiridon din Comănești

mai multe detalii

26/12/2019

Școala de iarnă ,,Mai bine împreună!” în Parohia Cernu

mai multe detalii

26/12/2019

Bucuria‎ Crăciunului‎ la‎ Parohia‎ Sulța

mai multe detalii

26/12/2019

Proiectul cultural-catehetic eparhial: „Școala de iarnă – Colindele: sărbătoarea bucuriei satului românesc” în Parohia Balcani-Marginea

mai multe detalii

26/12/2019

Proiectul eparhial Școala de iarnă intitulat Atelierul lui Moș Crăciun derulat la parohia Sf. Gheorghe din Moinești

mai multe detalii

25/12/2019

Proiectul eparhial Școala de iarnă ,,Colindele – sărbătoarea bucuriei satului românesc!” în Parohia Rățeni

mai multe detalii

23/12/2019

Proiectul eparhial FĂ RAI DIN CE AI! în Cercul Pastoral Episcop Ioachim Mareș din Protopopiatul Moinești

mai multe detalii

23/12/2019

Colaborare fructuoasă între Școala Liviu Rebreanu și Parohia Sfântul Arhidiacon Ștefan din Comănești prin proiectul eparhial FĂ RAI DIN CE AI !

mai multe detalii

23/12/2019

Proiectul eparhial FĂ RAI DIN CE AI ! derulat la Comănești de către eleviii Colegiului Tehnic Dimitrie Ghika

mai multe detalii

23/12/2019

Proiectul eparhial Școala de iarnă COLINDELE-SĂRBĂTOAREA BUCURIEI SATULUI ROMÂNESC în Parohia Valea Șoșii

mai multe detalii

19/12/2019

Proiectul eparhial „Fă Rai din ce ai!” implementat și în Cercul Pastoral „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Protopopiatul Moinești

mai multe detalii

19/12/2019

Dăruim bucurie în prag de sarbatoare

mai multe detalii

19/12/2019

Proiectul eparhial „Fă Rai din ce ai!” derulat de Parohia „Sfântul Nicolae” Moinești

mai multe detalii

19/12/2019

Raiul Crăciunului trăit la Dărmănești

mai multe detalii

18/12/2019

Rugă și milostenie în Parohia Balcani-Marginea

mai multe detalii

17/12/2019

„FĂ RAI DIN CE AI” LA PODURI

mai multe detalii

17/12/2019

Proiectul eparhial Școala de iarnă ”Colindele-sărbătoarea bucuriei satului românesc!” derulat în Parohia Poduri

mai multe detalii

16/12/2019

A patra ediție a proiectului social filantropic și misionar „Prin colind, suferința alinândˮ în Protopopiatul Moinești

mai multe detalii

15/12/2019

Proiectul eparhial FĂ RAI DIN CE AI ! derulat de Parohia Sf Gheorghe în parteneriat cu Școala George Enescu din Moinești

mai multe detalii
 
 
ŞTIRI ŞI EVENIMENTE

Arhiva : 2012 || 2013 || 2014 || 2015 || 2016 || 2017 || 2018 || 2019 || 2020 ||» A apărut calendarul bisericesc pentru anul 2020

Anunțăm apariția Calendarului bisericesc creștin-ortodox pentru anul 2020! Apărut în cele trei formate, deja cunoscute: foaie de perete, agendă de buzunar și calendar de perete cu 12 foi, acesta reprezintă o necesitate în casa oricărui creștin.

 

Calendarul creștin-ortodox pentru anul 2020 editat de Editura Filocalia a Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului reprezintă o certitudine a corectitudinii informațiilor oferite și o necesitate pentru toți cei care găsesc de cuviință să își ghideze viața și prin raportare la evenimentele perene ale istoriei mântuirii. Din el creștinii pot afla despre diferite rânduieli bisericești, care sunt posturile de peste an, care sunt zilele aliturgice sau cu diferite liturghii, zilele în care nu se face pomenirea morților, alte zile și date importante, care sunt sărbătorile bisericești naționale, zilele în care nu se fac nunți în anul 2020 și în anul 2021. Fiecare dintre cele trei calendare are elemente de siguranță care certifică originalitatea și corectitudinea informațiilor cuprinse în el. Toate drepturile revin Editurii Filocalia, fiind interzise reproducerea și comercializarea în alte spații decât cele autorizate de către Arhiepiscopia Romanului și Bacăului.

În cuvântul de introducere la Calendarul agendă de buzunar, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim transmite un mesaj tuturor credincioșilor ce doresc să-și coordoneze viața potrivit cu timpul liturgic al sărbătorilor creștine și după experiența duhovnicească a sfinților: „Fiecare zi din calendar aduce în fața cititorului experiențe de viață, paradigme de trăire a timpului, destine care și-au răscumpărat timpul petrecut în păcat convertindu-și întreaga ființă și asumându-și Evanghelia.(...) Fiecare zi din acest calendar este un prilej de a asculta o nouă mărturie a modului în care sfinții au trăit prezența veșnicului Dumnezeu în trupurile lor smerite de muritori, devenind paradigme pentru generații nenumărate de creștini, repere morale care au schimbat vieți și au convertit conștiințe, fiind modele pentru părinții și copiii neamului românesc.”

Anul 2020 a fost desemnat de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ca fiind „Anul omagial al pastorației părinților și copiilor”, lucru subliniat prin utilizarea ca element grafic a icoanei Sfinților Părinți Ioachim și Ana, alături de Maica Domnului, icoană realizată în atelierele Mănăstirii Diaconești, care surprinde în formă artistică ocrotirea de care se bucură familia, pe care Dumnezeu a instituit-o, care se întemeiază pe credința în Dumnezeu.

„Totodată, anul 2020 este și „Anul comemorativ al filantropilor ortodocși români”, fiind prin  aceasta o cale de a aduce în actualitate misiunea celor care și-au jertfit timpul îndreptându-și atenția și efortul spre ajutorarea celor aflați în lipsuri, care au ctitorit lăcașuri sfinte, azile sau orfelinate, care și-au dăruit timp din timpul lor pentru a zidi caractere și a salva vieți, care au îngrijit pe sărmani, pe orfani, pe bolnavi sau pe cei abandonați, având în tot acest efort milostiv gândul la Dumnezeu, Marele Filantrop, Care S-a dat pe Sine pentru viața lumii și care a zis ucenicilor Săi că „nu este mai mare dragoste decât să-și dea viața cineva pentru prietenii săi” (Ioan 15,13).”, precizează IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim în cuvântul transmis credincioșilor prin intermediul calendarului creștin-ortodox pentru anul 2020.

Calendarul creștin-ortodox pentru anul 2020 poate fi achiziționat de la pangarele bisericilor de cuprinsul eparhiei, precum și de la magazinele Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, din Bacău și Roman, la prețul de 5 lei calendarul foaie și 6 lei calendarele de tip agendă de buzunar și de perete cu 12 file. (pr. Ciprian-Ioan IGNAT)


   
©2013 Protoieria Moineşti - judeţul Bacău. Toate drepturile rezervate.
Web design Bacau si optimizare site - SANNET.