Protoieria Moinesti Webmail    

 
PROTOIERIA CUVÂNTUL IERARHULUI PAROHII MĂNĂSTIRI CULTURĂ ŞI
MISIUNE
ASISTENŢĂ
SOCIALĂ
ŞTIRI ADMINISTRAŢIE RESURSE CONTACT
 
 

Un astfel de arhiereu se cuvenea să aveţi!*
Ca Episcop-Vicar, dar şi ca Arhiepiscop, Înaltpreasfinţia Sa a fost şi este un exemplu de bună chivernisire a patrimoniului spiritual şi material al Bisericii, coordonând, totodată, ca un adevărat păstor, viaţa liturgică, pastoral-misionară, culturală, edilitară, socială şi duhovnicească a parohiilor, schiturilor şi mănăstirilor din cuprinsul Arhiepiscopiei....

mai multe detalii
FACEBOOK

Teofanie în duh eminescian
✝IOACHIM, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului Creștinii azi își schimbă veșmântul de luminăCă azi Teofania, liturgic, se termină.Dar ea se prelungește în cel plin de credință,Dacă-și îmbracă haina smerit, de pocăință.Sunt azi opt zile-n care tu ai băut aghiazmăȘi-ai devenit icoană pusă-n catapeteasmă.De mâine spală-ți fața...

mai multe detalii
ŞTIRI ŞI EVENIMENTE

Arhiva : 2012 || 2013 || 2014 || 2015 || 2016 || 2017 || 2018 || 2019» Așezământ Social-Filantropic sfințit de către Înaltpreasfințitul Ioachim în Parohia Sărata din Protopopiatul Moinești

În ziua de 8 iulie 2018, în duminica a șasea după Rusalii, s-a scris o nouă pagină de istorie  pentru credincioşii Parohiei Sărata, deoarece li s-a împlinit dorinţa de a avea un spaţiu consacrat acţiunilor filantropice şi culturale în comunitatea lor, culminând cu slujba de sfințire săvârșită de către Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop Ioachim.


„Așezământul social-filantropic „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” este structurat pe două nivele. Parterul este compartimentat în două săli distincte: un paraclis și o bucătărie. Iar la etaj se găsesc două săli distincte separate de un hol. Prima încăpere de la etaj este concepută ca un birou de lucru, purtând denumirea de Cancelaria parohială. În a doua sală, fiind foarte spațioasă și pe care noi am numit-o generic „Sala de protocol”, se va amenaja și biblioteca parohiei noastre.” a menționat părintele paroh Colpoș Petrică-Răzvan.


După slujba de sfințire a acestui edificiu, Înaltpresfințitul Arhiepiscop Ioachim a chemat pe toți la rugăciune, pentru pacea sufletului, a țării și pentru pace între oameni:

„Intrați în biserică ca pe o poartă a cerului și veți găsi acel har care izvorăște inepuizabil din piatra altarului și care se promulgă ca niște râuri în toată biserica, iar noi dacă suntem receptivi că acest har ne inundă sufletele noastre, transmitem mai departe harisma care descoperă în celălalt chipul lui Dumnezeu.”


A urmat Sfânta Liturghie arhierească oficiată pe scena special amenajată pentru acest important eveniment, la care au participat alături de ierarh, Părintele Arhimandrit Serafim Huzdup, consilier eparhial, părintele protoiereu Costel Mareş, împreună cu un sobor de preoţi și diaconi, şi numeroşi credincioşi veniți la sărbătoarea comunității.


În cuvântul său, părintele protopop Costel Mareș a evidențiat importanța evenimentului pentru comunitatea din Sărata: „Astăzi s-a scris o adevărată pagină de istorie sfântă. Astăzi, truda și efortul credincioșilor și a părintelui Răzvan Colpoș este desăvârșită prin slujba de sfințire, iar bucuria acestei sărbători a fost amplificată de prezența Înaltpresfințitului Părintelui nostru Ioachim în această comunitate mică, dar harnică și darnică.”


La finalul sfintei liturghii, în urma propunerii de către părintele protoiereu Costel Mareș, părintelui paroh Colpoș Petrică-Răzvan a fost hirotesit iconom stavrofor, pentru efortul în derularea și finalizarea acestor lucrări.


La rândul său, părintele paroh a mulțumit Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Ioachim pentru binecuvânatarea și sprijinul oferit de fiecare dată, dar și tuturor celor care au contribuit la finalizarea acestui proiect.

„E o vreme de bucurie duhovnicească după o perioadă de 8 ani, de când a fost pusă piatra de temelie la acest așezământ. Este un eveniment pe care noi, comunitatea din Sărata, l-am așteptat de foarte mult timp.” Pr. Colpoș Petrică-Răzvan


Pentru acest eveniment au fost pregătite din partea Parohiei Sărata, un număr de 300 de pachețele cu mâncare ce au fost oferite celor care au venit mai de departe ca să fie prezenți la această sărbătoare.

 

 

(Cristian Balaban)


STIRI PE EMAIL


CALENDAR SINAXAR
 
©2016 Protoieria Moineşti - judeţul Bacău. Toate drepturile rezervate.
Web design Bacau si optimizare site - SANNET®.