Protoieria Moinesti Webmail    

 
PROTOIERIA CUVÂNTUL IERARHULUI PAROHII MĂNĂSTIRI CULTURĂ ŞI
MISIUNE
ASISTENŢĂ
SOCIALĂ
ŞTIRI ADMINISTRAŢIE RESURSE CONTACT
 
 

Un astfel de arhiereu se cuvenea să aveţi!*
Ca Episcop-Vicar, dar şi ca Arhiepiscop, Înaltpreasfinţia Sa a fost şi este un exemplu de bună chivernisire a patrimoniului spiritual şi material al Bisericii, coordonând, totodată, ca un adevărat păstor, viaţa liturgică, pastoral-misionară, culturală, edilitară, socială şi duhovnicească a parohiilor, schiturilor şi mănăstirilor din cuprinsul Arhiepiscopiei....

mai multe detalii
FACEBOOK

Teofanie în duh eminescian
✝IOACHIM, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului Creștinii azi își schimbă veșmântul de luminăCă azi Teofania, liturgic, se termină.Dar ea se prelungește în cel plin de credință,Dacă-și îmbracă haina smerit, de pocăință.Sunt azi opt zile-n care tu ai băut aghiazmăȘi-ai devenit icoană pusă-n catapeteasmă.De mâine spală-ți fața...

mai multe detalii
ŞTIRI ŞI EVENIMENTE

Arhiva : 2012 || 2013 || 2014 || 2015 || 2016 || 2017 || 2018 || 2019» Așezământ Social-Filantropic sfințit de către Îaltpreasfințitul Ioachim în Parohia Hangani

Ziua de 29 aprilie 2018, duminica a patra după Paști, va rămâne  în amintirea credincioşilor Parohiei Hangani, ca fiind una dintre zilele cele mai frumoase şi binecuvântate, deoarece astăzi li s-a împlinit dorinţa, născută încă de mult, de a avea un spaţiu consacrat acţiunilor filantropice şi culturale în comunitatea lor. Acest deziderat s-a înfăptuit prin Darul şi Harul Domnului care s-au contopit şi coborât prin mâna sfinţitoare a Părintelui nostru, Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop Ioachim, care a oficiat Slujba de Sfinţire  a Aşezământului social-filantropic Sfinţii Arhangheli Mihail și Gavriil”. A urmat Sfânta Liturghie arhierească oficiată pe scena special amenajată pentru acest înalt eveniment, la care au participat alături de ierarh, părintele protoiereu Costel Mareş, părintele arhimandrit Irineu Dogaru de la biserica Palatului Prezidențial din Cotroceni împreună cu un sobor de preoţi şi numeroşi credincioşi.

Înaltpreasfinţia Sa, Părintele Arhiepiscop Ioachim, a mângâiat sufleteşte prin cuvânt şi rugăciune pe enoriaşii şi credincioşii acestor locuri arătându-și dragostea părintească şi recunoştinţa faţă de cei ce sunt fiii bisericii. În cuvântul Înaltpreasfinției Sale spunea:

Biserica este o scară ce ne urcă la Ceruri pentru a ne întâlni cu Dumnezeu în Biserica transcedentală. Evanghelia zilei de astăzi ne întărește în credința că, atunci când nu ai om dar ai Dumnezeu, nu suntem însingurați. Însingurați suntem doar dacă ne îndepărtăm de Dumnezeu, rămânând cu El avem și om avem și Dumnezeu întrucât noi suntem persoană de comuniune și comunicare, de dialog, prin care ne prezentăm ca și chipuri ale lui Dumnezeu în perspectiva asemănării cu El.

Cu ocazia Zilei Naționale a Veteranilor de Război, care este serbată astăzi, Înalpreasfințitul Ioachim a oferit Distincția de Vrednicie, icoana Sfintei Cuvioase Parascheva și volumele Înaltpreasfinției Sale dedicate sfintei cuvioase, domnului Asandei Ștefan, locotenent în rezervă și domnului Procopie  Ion, colonel în rezervă și președintele Asociației Veteranilor de Război Eremia Grigorescu filiala Moinești.

La final, pentru deosebita lucrare  realizată, părintele Emilian Lazer, a fost hirotesit de către ierarhul nostru întru iconom-stavrofor, iar doamnei Ichimaș Maria, care a avut o contribuţie însemnată în desăvârşirea acestui  așezământ, i s-a  înmânat Distincţia de Vrednicie din partea ierarhului.


STIRI PE EMAIL


CALENDAR SINAXAR
 
©2016 Protoieria Moineşti - judeţul Bacău. Toate drepturile rezervate.
Web design Bacau si optimizare site - SANNET®.