Protoieria Moinesti Webmail    

 
PROTOIERIA CUVÂNTUL IERARHULUI PAROHII MĂNĂSTIRI CULTURĂ ŞI
MISIUNE
ASISTENŢĂ
SOCIALĂ
ŞTIRI ADMINISTRAŢIE RESURSE CONTACT
 
 

Să spunem DA familiei binecuvântate de Dumnezeu! – Apelul Adunării Naţionale Bisericeşti pentru participarea la referendum în 6-7 octombrie 2018
Adunarea Națională Bisericească întrunită în şedinţa din 29 septembrie 2018 a lansat un apel către toţi cetăţenii ortodocși români pentru participarea la Referendumul din 6-7 octombrie 2018 în scopul afirmării, apărării și promovării familiei ca instituție binecuvântată de Dumnezeu. Apelul Adunării Naţionale...

mai multe detalii
FACEBOOK

Teofanie în duh eminescian
✝IOACHIM, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului Creștinii azi își schimbă veșmântul de luminăCă azi Teofania, liturgic, se termină.Dar ea se prelungește în cel plin de credință,Dacă-și îmbracă haina smerit, de pocăință.Sunt azi opt zile-n care tu ai băut aghiazmăȘi-ai devenit icoană pusă-n catapeteasmă.De mâine spală-ți fața...

mai multe detalii
ŞTIRI ŞI EVENIMENTE

Arhiva : 2012 || 2013 || 2014 || 2015 || 2016 || 2017 || 2018» Aşezământul social-filantropic „Sfântul Grigorie Teologul” din Parohia Tazlău-Zemeș a fost sfinţit de IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim

În duminica a 30-a după Rusalii, credincioşii parohiei Tazlău-Zemeș s-au bucurat de prezenţa în mijlocul lor a Înaltpreasfințitului Părinte IoachimArhiepiscopul Romanului și Bacăului, care a săvârşit slujba de sfinţire a Aşezământului social-filantropic Sfântul Grigorie Teologul”, iar cu acest prilej, hrisovul de sfinţire a fost citit de părintele secretar arhidiacon Nelu Ciobanu. Aşezământul, ce are ca și ocrotitor pe Sfântul Ierarh Grigorie Teologul, are în componenţă o bucătărie, o sală multifuncţională de întâlnire şi studiu cu tinerii, o bibliotecă parohială şi un birou parohial.

La Sfânta Liturghie arhierească au participat, părintele protoiereu Costel Mareş, alături de un sobor de preoţi, dar şi numeroşi credincioşi  atât din parohie, cât si din comunităţile alăturate.


În cuvântul de învăţătură adresat celor prezenţi, Înaltpreasfinţitul Părinte Ioachim a subliniat importanța trăirii Sfintei Liturghii ca întâlnire dintre creat și Creator.

,,În Liturghie se concentrează toată viața noastră, întrucât ar trebui să știm, să fim conștienți că participând la serviciul liturgic, participăm la însăși viața Mântuitorului nostru Iisus Hristos care s-a dat pe sine pentru noi, la plinirea vremii ne-a redirecționat către Împărăția Sa, abolindu-se atunci prin venirea Sa în trup civilizația morții. Iadul este neputința de a iubi, iar Raiul este împărtășirea continuă în biserică cu Trupul tainic al lui Hristos. Dumnezeu este iubire și Iubirea este Dumnezeu”.


Părintele protoiereu Costel Mareş a mulţumit Bunului Dumnezeu pentru acest minunat popas duhovnicesc prin care cu toţii ne-am împărtăşit din darurile Sale cele bogate şi nenumărate.

„Astăzi s-a scris în această comunitate o nouă pagină din istoria sa sfântă. Astăzi efortul credincioşilor de aici, credincioşi harnici şi darnici, iubitori de liturghie şi filantropie, a fost încununat prin veşmântul sfinţirii”, a subliniat părintele protopop.


Părintele paroh Grigore Popa a mulţumit Părintelui Arhiepiscop Ioachim pentru prezență și binecuvântare, enoriaşilor, oficialităţilor locale şi tuturor care, din puţinul lor, au contribuit material şi financiar la frumoasa lucrare ce şi-a primit cununa prin deosebita slujbă de sfinţire săvârşită de Înaltpreasfinţitul Părinte Ioachim.

 

Răspunsurile la strană în timpul sfântei liturghii au fost oferite de Grupul Filomelosdirijat de prof. Paula Cautiş.

 

(Cristian Balaban)

 


STIRI PE EMAIL


CALENDAR SINAXAR
 
©2016 Protoieria Moineşti - judeţul Bacău. Toate drepturile rezervate.
Web design Bacau si optimizare site - SANNET®.