Protoieria Moinesti Webmail    

 
PROTOIERIA CUVÂNTUL IERARHULUI PAROHII MĂNĂSTIRI CULTURĂ ŞI
MISIUNE
ASISTENŢĂ
SOCIALĂ
ŞTIRI ADMINISTRAŢIE RESURSE CONTACT
 
   
 
 
FACEBOOK
 
ŞTIRI & EVENIMENTE
 
Abonare stiri (email)


13/05/2020

Rugăciune la căpătâiul lui Constantin Bobeică

mai multe detalii

21/04/2020

Procesiune cu sfinții bineplăcuți lui Dumnezeu în Protopopiatul Moinești

mai multe detalii

18/04/2020

Hristos, Paștele nostru!

mai multe detalii

18/04/2020

Scrisoare pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului nostru Iisus Hristos 2020

mai multe detalii

17/04/2020

Proiectul eparhial „Cei din Catedrale ajută Spitale” derulat de Protopopiatul Moinești

mai multe detalii

04/04/2020

Proiectul eparhial „Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți” - derulat în Protopopiatul Moinești

mai multe detalii

18/03/2020

Licitație pentru realizarea picturii la Parohia „Sf Nicolae” din Moinești

mai multe detalii

12/03/2020

Îndrumări către parohii și mănăstiri pentru respectarea unor măsuri de prevenire a îmbolnăvirii cu noul Coronavirus (Covid-19)

mai multe detalii

12/03/2020

Şedinţă administrativ-tematică a preoţilor din Protopopiatul Moineşti

mai multe detalii

12/03/2020

Rugăciune specială pentru încetarea noii epidemii

mai multe detalii

11/03/2020

Proiect „Hristos în sânul familiei” în Parohia Palanca

mai multe detalii

11/03/2020

Program cultural, filantropic și duhovnicesc în Parohia Camenca

mai multe detalii

11/03/2020

Proiect catehetic „Familia creștinǎ izvor de sfinţire, iubire și dǎruire” ȋn Parohia Enǎchești

mai multe detalii

11/03/2020

Proiect catehetic BUCURIA DE A DĂRUI derulat în Parohia Dărmănești

mai multe detalii

10/03/2020

Proiectul catehetic HRISTOS-DRAGOSTEA ȘI ÎMPLIREA FAMILIEI derulat în Parohia Ghimeș Făget

mai multe detalii

10/03/2020

Copiii cu icoane, mărturisesc Ortodoxia în Parohia Valea Șoșii

mai multe detalii

09/03/2020

Concert dedicat mamei în Parohia Frumoasa

mai multe detalii

09/03/2020

Ziua internațională a femeii sărbătorită în Parohia Bucșești II

mai multe detalii

09/03/2020

Hristos Domnul și Mama, sărbătoriți în Parohia Cernu

mai multe detalii

09/03/2020

Îndemn pastoral

mai multe detalii
 
 
ŞTIRI ŞI EVENIMENTE

Arhiva : 2012 || 2013 || 2014 || 2015 || 2016 || 2017 || 2018 || 2019 || 2020 ||» Școala de vară „Vestitorii ortodoxiei la poalele Nemirei” - Parohia Boiștea II - Dărmănești

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în Parohia Boiștea II din orașul Dărmănești, în perioada 14-20 august s-a desfășurat Școala de vară – Vestitorii ortodoxiei la poalele Nemirei – ediția a IV-a. Acest proiect cultural-educativ s-a desfășurat la inițiativa preotului paroh Sebastian Ghineț în parteneriat cu Școala Gimnazială Nr. 2 Dărmănești și sub atenta îndrumare a părintelui protopop Costel Mareș.


Programul acestei școli de vară a fost elaborat în contextul Anului omagial al satului românesc (al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari) și Anului comemorativ al Patriarhilor Nicodim Munteanu și Iustin Moisescu și al traducătorilor de cărți bisericești, cu activități strâns legate de credința strămoșească ortodoxă. Aproximativ 80 de copii au participat la slujbele religioase din preajma și din ziua de 15 august – când se serbează Praznicul Adormirii Maicii Domnului.


La deschiderea oficială a Școlii de vară, din partea Consiliului Local al Primăriei orașului Dărmănești, a luat parte doamna jurist Vrânceanu Ionela, secretara Consiliului Local, care în cuvântul dumneaei a lăudat inițiativa organizării acestei activități în timpul vacanței de vară de către Biserică, gândurile dumneaei îndreptându-se către copiii care sunt deschiși și disponibili de a gusta din iubirea lui Hristos, formând aici o comuniune perfectă și un mod frumos de a învăța.


Doamna profesoară Bindileu Cornelia, directorul Școlii Gimnaziale Nr. 2 Dărmănești, care an de an a participat alături de preotul Sebastian Ghineț la buna desfășurare a acestei școli de vară, apreciază dorința copiilor de a participa la aceste activități și de a fi aici „în pridvorul bisericii”. Trebuie să ne aducem aminte că primele școli așa s-au format pe lângă biserici și avem tot respectul pentru trecutul neamului românesc.


În prima zi, copiii au avut bucuria de a lucra mai multe activități interactive cu doamna psiholog Alexescul Mihaela. Apoi doamnele profesoare: Cengher Ionela, Săndulescu Silvia, Ghineț Carmen, Șimon Doina, Simion Rita, Huluba Daniela, Vîlcu Nicoleta au organizat  interesante jocuri și competiții sportive, cultural-artistice, literare și de formare a liderilor și animatorilor de grup. Doamna profesoară Ghineț Carmen a organizat o expoziție cu lucrările copiilor, cu titlul „Maica Domnului – ocrotitoarea românilor”.


Pentru că în incinta Bisericii Sfinții Apostoli Petru și Pavel există de mai bine de un sfert de veac un frumos muzeu etnografic, elevilor li s-au prezentat obiectele folosite de strămoșii noștri în activitățile gospodărești. De fiecare dată copiii rămân impresionați de hărnicia și priceperea de care dădeau dovadă strămoșii noștri.


Marți, 20 august, 50 de copii au participat la o frumoasă excursie la Mănăstirea Bistrița – jud. Neamț și în orașul Piatra-Neamț.


La sfârșitul Școlii de vară preotul paroh a premiat fiecare participant cu diplome de merit, oferindu-le și mici daruri duhovnicești. Familia preotului și câțiva enoriași au pregătit pentru toți participanții în fiecare zi gustări, dulciuri, fructe, iar în penultima zi a fost organizată o agapă creștină pregătită în mod tradițional.


Școala de vară a reprezentat pentru participanți un spațiu în care credem că au reușit să se întărească în credința străbună, să afle lucruri noi, să se împrietenească și să se cunoască.


 Pr. Sebastian Ghineț


   
©2013 Protoieria Moineşti - judeţul Bacău. Toate drepturile rezervate.
Web design Bacau si optimizare site - SANNET.