Protoieria Moinesti Webmail    

 
PROTOIERIA CUVÂNTUL IERARHULUI PAROHII MĂNĂSTIRI CULTURĂ ŞI
MISIUNE
ASISTENŢĂ
SOCIALĂ
ŞTIRI ADMINISTRAŢIE RESURSE CONTACT
 
 

Sutașul anticipează importanța rugăciunii pentru alții*
✝IOACHIM, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului   Pentru împărtășirea acestor învățături Hristos Domnul și-a ales un loc înalt, poate tocmai pentru a arăta că muntele este locul unde se descoperă Dumnezeu și omul se poate desăvârși. De altfel, trei vârfuri muntoase din Israel au avut un rol major în a arăta natura...

mai multe detalii
FACEBOOK

Teofanie în duh eminescian
✝IOACHIM, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului Creștinii azi își schimbă veșmântul de luminăCă azi Teofania, liturgic, se termină.Dar ea se prelungește în cel plin de credință,Dacă-și îmbracă haina smerit, de pocăință.Sunt azi opt zile-n care tu ai băut aghiazmăȘi-ai devenit icoană pusă-n catapeteasmă.De mâine spală-ți fața...

mai multe detalii
ŞTIRI ŞI EVENIMENTE

Arhiva : 2012 || 2013 || 2014 || 2015 || 2016 || 2017 || 2018 || 2019» Școala de vară în Parohia Prohozești I

În contextul “Anului omagial al satului românesc” în Parohia Prohozești I „Cuvioasa Parascheva” s-au desfășurat între 24 și 29 iunie 2019 acțiunile din cadrul „Școlii de vară - ediția a II-a” pe trei secțiuni: secțiunea liturgică, practică (educațională) și sportivă, la care au participat 30 de elevi din satul nostru cu vârste între 10 și 16 ani. Activitățile s-au desfășurat sub titlul de „Prohozești 600 (1419-2019) – Istorie și Tradiție – Drumul carelor. Istorisiri, povestioare și mărturisiri din Prohozești” având ca punct de plecare aniversarea a 600 de ani de atestare documentară a satului Prohozești.

„Școala de vară” a început cu Sf. Liturghie în ziua de Sânziene - 24 iunie când s-au sfințit la sfârșitul slujbei icoanele de interior și steagurile parohiei,urmând rugaciunile pentru începerea activităților și rugăciunile pentru cei care se află în examene.

În ziua a II-a - marți - 25 iunie - s-au desfășurat următoarele secțiuni: „Lecția de istorie”, „Mărturii și mărturisiri din Prohozești”, „Jocuri interactive”, „Concursuri pe teme religioase și poezii religioase” coordonatori fiind voluntarii parohiei: Avramescu Iulia, Ichim Raluca și Mihai Andreea.

În ziua a III-a – miercuri – 26 iunie - s-a realizat „Cufărul Timpului”. Odată cu reparația turnurilor Bisericii s-a realizat un cufăr al timpului în care au fost puse obiecte, fotografii, amintiri, înscrisuri, monede, semnături și alte mărturii ale anului 2019, pentru a se deschide peste 50 de ani în mod solemn de aceeași autori, anume copiii de acum ai Parohiei. Cufărul s-a amplasat în absida dreaptă, turn-strana dreaptă. Coordonatori au fost Pr. Paroh Ciprian Andrioaie, voluntari, consilieri și enoriași care lucrează la reparația bisericii.

În ziuaa IV-a - joi -27 iunie – între orele 9:00 și 13:00 s-au desfășurat jocuri interactive în Casa de Prăznuire „Sf. Ap. Petru și Pavel” a parohiei, urmând la orele 17:00-19:00 Sf. Maslu și intervenții ale profesorilor Mihai Virgil, Grigoraș Elena și Zaharia Elena în cadrul „Șezătorii de seară” având ca temă: „Mărturisiri și istorioare din Prohozești”

În ziua a V-a - vineri - 28 iunie – echipa de fotbal a Parohiei Prohozești cu numele „MUȘATINII PROHOZEȘTI ” au avut meci oficial cu „C.S.M. MOINEȘTI ”. Rezultatul a fost mulțumitor pentru ambele formații, dar cu o mare nevoie de revanșă.

În ziua a VI-a - sâmbătă - 29iunie – în cadrul Sf. Liturghii au fost premiați toți elevii și participanții la „Școala de vară”, iar dupa, a avut loc o agapă creștină în cinstea Sf. Ap. Petru și Pavel.

Au contribuit la realizarea acestor activități Pr. Moraru Petrea, Pr. Neagu Iulian, Pr. Popa Vasile, voluntari, enoriași, sponsori, precum și antrenorul juniorilor Bacăului Giani Florian și Anton Ciumeti, antrenorul echipei parohiei, Mădălina Armeanu și Sava Cătălin Vasile.


STIRI PE EMAIL


CALENDAR SINAXAR
 
©2016 Protoieria Moineşti - judeţul Bacău. Toate drepturile rezervate.
Web design Bacau si optimizare site - SANNET®.