Protoieria Moinesti Webmail    

 
PROTOIERIA CUVÂNTUL IERARHULUI PAROHII MĂNĂSTIRI CULTURĂ ŞI
MISIUNE
ASISTENŢĂ
SOCIALĂ
ŞTIRI ADMINISTRAŢIE RESURSE CONTACT
 
 

Împreună ridicăm Catedrala Națională!
Mulțumim colaboratorilor, preoților și credincioșilor din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului pentru jertfa pe care fiecare a adus-o, după puterea sa, pentru a contribui la zidirea Catedralei Mântuirii Neamului și aducerea proiectului până în stadiul în care a fost posibilă târnosirea Sfântului Altar. De asemenea, îi binecuvântăm și...

mai multe detalii
FACEBOOK

Teofanie în duh eminescian
✝IOACHIM, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului Creștinii azi își schimbă veșmântul de luminăCă azi Teofania, liturgic, se termină.Dar ea se prelungește în cel plin de credință,Dacă-și îmbracă haina smerit, de pocăință.Sunt azi opt zile-n care tu ai băut aghiazmăȘi-ai devenit icoană pusă-n catapeteasmă.De mâine spală-ți fața...

mai multe detalii
ŞTIRI ŞI EVENIMENTE

Arhiva : 2012 || 2013 || 2014 || 2015 || 2016 || 2017 || 2018 || 2019» Școala de Vară -Din pridvorul bisericii în mijlocul naturii – în Parohia Stănești

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, Parohia Stanești din Protopopiatul Moinești a găzduit cea de-a treia ediție a Școlii de vară „Din pridvorul bisericii în mijlocul naturii” în perioada 15 – 20 august 2017.

Atât structura taberei, cât și fiecare zi în parte au respectat denumirea proiectului, deoarece acesta și-a avut debutul pe 15 august, zi în care tinerii s-au întâlnit în Sfânta Liturghie, dând răspunsurile la strană cu ocazia hramului parohiei, Adormirea Maicii Domnului. Totodată, fiecare zi a Școlii de vară a început în dialog cu Dumnezeu, tinerii citind rugăciunile de dimineață, fiind și un exercițiu de lectură si dicție sub supravegherea domnului profesor Nicolae Chira, director al Școlii Gimnaziale Măgirești și a doamnei învățătoare Daniela Timofti. Cercul s-a închis pe data de 20 august, când, în cadrul Sfintei Liturghii, părintele paroh Constantin Florariu a premiat participanții și voluntarii proiectului.

Ediția a treia a Școlii de vară „Din pridvorul bisericii în mijlocul naturii” a stat sub semnul întâlnirilor, atât duhovnicești cât și patriotice. În cadrul excursiei organizate în cea de a treia zi, tinerii s-au întâlnit cu eroii neamului căzuți acum 100 de ani pe frontul Oituz – Coșna – Cireșoaia, având parte de o adevărată lecție de istorie predată în Monumentul Eroilor din Târgu Ocna. Următorul popas a fost la Mănăstirea Măgura Ocnei, unde, după ce s-au închinat, tinerii au avut deosebita ocazie de a fi binecuvântați de părintele Epifanie, duhovnicul mănăstirii, care le-a împărtășit povețe și îndemnuri duhovnicești. Pentru bucuria copiilor, ziua a fost împlinită prin joc și voie bună în parcul central al stațiunii Slanic Moldova și printr-un periplu la izvoarele minerale.

Seria întâlnirilor a continuat în celelalte zile sub cupola bisericii, unde părintele paroh Constantin Florariu a stat de vorbă cu tinerii și, spre încântarea acestora, le-a explicat rânduiala Proscomidiei, tâlcuindu-le astfel importanța participării la Sfânta Liturghie. De asemenea, alături de domnul profesor Nicolae Chira, tinerii au vizionat filme cu tematică ortodoxă, după care au dezbătut sensul lor duhovnicesc și valorile promovate. Copiii au fost încântați să ia parte și la două concursuri ce au avut doar câștigători: Desene pe asfalt” și competiția lor preferată, Toaca-n Cer”.

 

Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, tradiția va continua și în anii următori, părintele având dorința de a le oferi o alternativă copiilor de petrecere a timpului liber pe perioada vacanței, dar și bucuria de a-i strânge pe micii creștini în jurul Bisericii.


STIRI PE EMAIL


CALENDAR SINAXAR
 
©2016 Protoieria Moineşti - judeţul Bacău. Toate drepturile rezervate.
Web design Bacau si optimizare site - SANNET®.