Protoieria Moinesti Webmail    

 
PROTOIERIA CUVÂNTUL IERARHULUI PAROHII MĂNĂSTIRI CULTURĂ ŞI
MISIUNE
ASISTENŢĂ
SOCIALĂ
ŞTIRI ADMINISTRAŢIE RESURSE CONTACT
 
 

Maica Domnului, mister nepătruns și inepuizabil izvor de daruri duhovnicești
✝IOACHIM, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului   Astăzi cinstim Nașterea Maicii Domnului, în fața căreia depunem toate grijile vieții noastre cotidiene. Intrarea Fecioarei Maria în lume este prilej de a medita la Preasfânta Născătoare de Dumnezeu într-o manieră diferită. Să nu uităm că ea a fost în prealabil angajată ca și Marta,...

mai multe detalii
FACEBOOK

Seri de priveghere la căpătâiul Teodorei
  Duminica 29 septembrie, după o perioadă îndelungată de suferință, Dumnezeu a chemat-o la ceruri pe Teodora, fiica cea mai mare a părintelui Florin Stamate de la Parohia Șesuri, Protopopiatul Moinești. Astfel trupul plăpând al Teodorei a fost depus în biserica parohiei. Din acel moment, au urmat rugăciuni neîncetate la căpătâiul ei, iar în...

mai multe detalii
ŞTIRI ŞI EVENIMENTE

Arhiva : 2012 || 2013 || 2014 || 2015 || 2016 || 2017 || 2018 || 2019» Școala de Vară -„Cu Hristos în vacanţă” în Parohia Berești Tazlău

Cu binecuvantarea Înaltpreasfinţitului Ioachim, în perioada 23 - 27 iulie 2018, în Parohia Bereşti - Tazlău s-a desfăşurat o săptămână de Școală de Vară „Cu Hristos în vacanţă”.


Proiectul educaţional s-a desfăşurat în colaborare cu Şcoala Gimnazială Bereşti - Tazlău, Consiliul local, Fundaţia „Episcop Melchisedec” Filiala Bacău a Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, Asociaţia „Ovidenia Bacău 2005”, parohiile din comună, respectiv: Prisaca, Enăcheşti, Boşoteni, Tescani şi Româneşti.


Specificul acestei şcoli de vară a constat în primul rând în numărul mare de copii, respectiv 186 înscrişi, din aproape toată comuna Bereşti-Tazlău, cadre didactice implicate şi voluntari. Copiii au fost împărţiţi în 6 grupe de vârste apropiate, coordonaţi de către doi căpitani voluntari la fiecare grupă, care au condus şi îndrumat copiii la atelierele propuse anul acesta. Parohia a avut de gestionat în cadrul acestui proiect trei  ateliere din cele şase, restul revenind şcolii şi cadrelor didactice ale acesteia.


Primul atelier a constat într-o activitate de cateheză, care pe lângă activitaţile de autocunoaştere  a propus copiilor cunoaşterea virtuţilor creştine, a Sfintei Liturghii, a textelor biblice şi a simbolurilor religioase. Voluntarii acestui atelier au fost: prof. Nicoleta Grozescu, Teodora Plăeşu, pr. Baciu Bogdan-Ionuţ, pr. Cernat Nicolae, pr. Popa Cristian-Daniel.


Cel de-al doilea atelier, Boardgames, a fost coordonat  de pr. consilier Ciuche Eugen Ciprian, doamna profesoară Gabriela Ciuche  şi fiica lor, Maria.


Ultimul atelier, „Atelierul Surprizelor” a fost coordonat  de doamnele Carla Pişcu şi Irimia Roxana constând în jocuri, activităţi distractive, dar şi cu caracter educativ.  O activitate deosebită a fost oferită şi de pr. Ioan Muntean, de la Parohia Prisaca, asistent la Spitalul Municipal Moineşti, care însoţit de colegi medici şi asistenţi medicali, au susţinut un curs de prim ajutor, foarte interesant şi apreciat de copii.


Pe parcursul celor cinci zile de activităţi - şcoală de vară, copiii au primit hrană, sandvichuri şi dulciuri pregătite de Asociaţia „Ovidenia”.


Ziua de vineri a adus odată cu terminarea activităţilor şi premierea copiilor de la şcoala de vară, în Sfânta Biserică, unde am multumit lui Dumnezeu pentru binefacerile primite, darurile oferite, sprijinul şi ocrotirea Sa divină, iar  voluntarilor gratitudinea noastră şi a copiilor. 


STIRI PE EMAIL


CALENDAR SINAXAR
 
©2016 Protoieria Moineşti - judeţul Bacău. Toate drepturile rezervate.
Web design Bacau si optimizare site - SANNET®.