Protoieria Moinesti Webmail    

 
PROTOIERIA CUVÂNTUL IERARHULUI PAROHII MĂNĂSTIRI CULTURĂ ŞI
MISIUNE
ASISTENŢĂ
SOCIALĂ
ŞTIRI ADMINISTRAŢIE RESURSE CONTACT
 
 

Canis et panis*
✝IOACHIM, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului   Motto: Din bucata mea de pâineAm crescut un om și-un câine,Omul azi m-a părăsit,S-a dus și n-a mai venit.Câinele mă recunoaște,Omul nu mă mai cunoaște.Doar câinele mi-a rămas,Mă apără de necaz,Nu doarme zi și nici noapte,Mă păzește cu dreptate.Îl bat și îl dau afară,Sare...

mai multe detalii
FACEBOOK

Teofanie în duh eminescian
✝IOACHIM, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului Creștinii azi își schimbă veșmântul de luminăCă azi Teofania, liturgic, se termină.Dar ea se prelungește în cel plin de credință,Dacă-și îmbracă haina smerit, de pocăință.Sunt azi opt zile-n care tu ai băut aghiazmăȘi-ai devenit icoană pusă-n catapeteasmă.De mâine spală-ți fața...

mai multe detalii
ŞTIRI ŞI EVENIMENTE

Arhiva : 2012 || 2013 || 2014 || 2015 || 2016 || 2017 || 2018 || 2019» Școala de Vară „Episcop Dionisie Climescu - întemeietorul școlii moineștene“ organizată de Parohia Sfântul Gheorghe –Moinești la a doua ediție

 

Cu binecuvântarea Înaltpresfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în perioada 25 – 30 iulie 2016 la Parohia Sfântul Mare Mucenic GheorgheMoinești s-a desfășurat a doua ediție a Școlii de Vară  „Episcop Dionisie Climescuîntemeietorul școlii moineștene“, coordonată de Pr. Dragoș Mihai Nistor.

Cursurile s-au desfășurat de luni până sâmbăta în intervalul orar 9:00 – 15:00 cu servirea mesei la ors 12:00,  participând 130 de elevi cu vârsta cuprinsă între 6 si 18 ani. Dintre aceștia au făcut parte și 40 de copii cu risc social, selectați din programul  Aurora al Fundatiei Unicef, susținător al Școlii de Vară.

Copii au fost organizați în patru grupe, conform vârstei și au purtat numele cetelor îngerești: Îngeri, Arhangheli, Heruvimi și Serafimi. De asemenea în cadrul școlii s-a înființat o echipă de fotbal  și o grupă de șah.

Dintre activitățile  desfășurate amintim:

1.      Sportive:

-          tir cu arcul;

-          escaladare pe panou de catarare;

-          fotbal;

-          aerobic si inviorare;

-          sah.

2.      Artistice:

-          pictura pe sticla (icoane);

-          pictura pe figurine de ipsos;

-          face – painting;

-          desen pe asfalt;

-          modelaj plastilina;

-          origami;

-          quilling.

3.      Traditionale:

-          atelier tesatorie;

4.      Dezvoltare personala:

-          jocuri de cunoastere;

-          workshop igiena orala (activitate practica);

-          workshop alimentatie sanatoasa;

-          consiliere psihologica;

-          atelier gastronmic.

5.      Moral -  religioase:

-          cateheza despre cetele ingeresti;

-          rugaciunea la inceputul si sfarsitul activitatii;

-          rugaciunea la masa;

-          evocarea personalitatii “ Ep. Dionisie Climescu”.

 

La finalul Școlii de Vară a avut loc festivitatea de încheiere organizată de copii  pentru copii,

primind toți diploma de participare și creațiile realizate în cadrul atelierelor. 

Multumim părintelui protopop Costel Mareș care a dăruit, din partea Protoieriei Moinești, prin tragere la sorți, o bicicletă elevei Bianca Candit din clasa a III a.

În contextul Anului Omagial al Educatiei Religioase a Tineretului Crestin, părintele protopop Costel Mareș remarcând și apreciind efortul voluntarilor înscriși la  „Centrul de Voluntariat al Parohiei Sf. Mare Mucenic Gheorghea oferit în dar elevelor Bianca Nistoreanu din clasa a XII-a si Oana Cercel din clasa a IX-a  participarea la „Întâlnirea Internațională a Tineretului Ortodox“  eveniment organizat  în perioada 1- 4 septembrie 2016  la București.

Mulțumim pe această cale și partenerilor noștriArhiscopia Romanului și Bacăului, Protoieriei Moinești, Unicef Romania, UAT Moinești, Școala Generală „George Enescu”, MTI Service Center srl. 

Nu în ultimul rând, mulțumim credincioșilor parohiei Sf. Mare Mucenic Gheorghe, voluntarilor implicați în proiect și copiilor participanși, tansmițând tuturor salutul școlii noastre de vară “HRISTOS BUCURIA MEA”.

 

Pr. Dragoș Nistor


STIRI PE EMAIL


CALENDAR SINAXAR
 
©2016 Protoieria Moineşti - judeţul Bacău. Toate drepturile rezervate.
Web design Bacau si optimizare site - SANNET®.