Protoieria Moinesti Webmail    

 
PROTOIERIA CUVÂNTUL IERARHULUI PAROHII MĂNĂSTIRI CULTURĂ ŞI
MISIUNE
ASISTENŢĂ
SOCIALĂ
ŞTIRI ADMINISTRAŢIE RESURSE CONTACT
 
 

„Un român autentic își asumă istoria neamului său și gândește cu recunoștință la cei ce au făurit-o”*
✝IOACHIM, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului   Putem spune cu certitudine că actul istoric de la 1859  nu este doar împlinirea unui ideal sau consecința firească a unei stări de fapt, ci este forma politică a unei unități deja existente și în egală măsură pasul decisiv în perspectiva desăvârșirii Marii Uniri de la 1918, este...

mai multe detalii
FACEBOOK

Seri de priveghere la căpătâiul Teodorei
  Duminica 29 septembrie, după o perioadă îndelungată de suferință, Dumnezeu a chemat-o la ceruri pe Teodora, fiica cea mai mare a părintelui Florin Stamate de la Parohia Șesuri, Protopopiatul Moinești. Astfel trupul plăpând al Teodorei a fost depus în biserica parohiei. Din acel moment, au urmat rugăciuni neîncetate la căpătâiul ei, iar în...

mai multe detalii
ŞTIRI ŞI EVENIMENTE

Arhiva : 2012 || 2013 || 2014 || 2015 || 2016 || 2017 || 2018 || 2019 || 2020» Şedinţă administrativă a preoţilor din Protopopiatul Moineşti

Joi, 31 ianuarie 2019, în ziua de prăznuire a Sfinţilor făcători de minuni şi doctori fără de arginţi, Chir şi Ioan, la Biserica „Sfântul Gheorghe” din Moinești a avut loc, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, ședința administrativă a preoților din Protopopiatul Moineşti.


La această întrunire, delegați din partea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Ioachim, au fost părintele Alexandru Zamfir, Consilier eparhial și Purtător de cuvânt, și părintele consilier cultural Valentin Băltoi.


În deschidere, părintele protoiereu Costel Mareș a salutat prezența  reprezentanților  Centrului Eparhial, adresând totodată mulțumiri Înalpreasfințitului Părinte Ioachim, și a prezentat programul întâlnirii.


Părintele consilier Alexandru Zamfir a transmis, din partea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, arhiereasca binecuvântare însoțită de urări și gândurile de pace, sănătate, și spor în misiunea desfășurată în parohiile încredințate spre păstorire.


Primul moment pe ordinea de zi l-a constituit prezentarea PowerPoint a tuturor activităților și proiectelor economice, pastoral-misionare și cultural-filantropice desfășurate în anul 2018 în Protopopiatul Moinești.

La finalul acestei expuneri, părintele protopop a prezentat planificarea activităților ce vor fi desfășurate în anul 2019, precum și tematica conferințelor pastoral-misionare și a celor administrativ-economice propuse de către Sfântul Sinod spre a fi derulate în Protopopiatul Moinești, în 2019 - Anul omagial al satului românesc (al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari) și Anul comemorativ al Patriarhilor Nicodim Munteanu și Iustin Moisescu și al traducătorilor de cărți bisericești, precum și stabilirea datelor când vor fi susținute și numele preoților care vor prezenta referatele.


Părintele Hereș Ovidiu, coordonatorul Centrului Catehetic „Sf Nicolae” Poduri și responsabilul activităților catehetice din Protopopiatul Moinești, a informat preoții prezenți despre Concursul Național Catehetic „Hristos: sufletul satului meu”, concurs desfășurat în Patriarhia Română cu prilejul anului omagial 2019.


Părintele consilier Alexandru Zamfir a adus la cunoștință celor prezenți noutățile administrativ- economice, iar părintele consilier cultural Valentin Băltoi, a mulțumit părinților care în anul precedent au desfășurat activități cultural-religioase, atât cele cu tradiție, cât și activități noi, păstrând și dezvoltând parteneriatele cu unitățile școlare și unitățile administrativ-teritoriale de pe raza parohiilor, organizând școli de vară, susținând conferințe și activități cu tinerii, și care au transmis prin corespondentul media către Centru Eparhial, atât fotografii cât și text, pentru ca aceste activități să fie promovate și pe site-ul Eparhiei.


Un ultim punct pe ordinea de zi a fost stabilirea ședinței cu personalul neclerical, marți 9 aprilie 2019, la sediul Protopopiatului.


La finalul întâlnirii, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Arhiepscop Ioachim, părinții slujitori au primit din partea Protoieriei câte un dar simbolic.


 

(Pr. Cristian-Ioan Balaban)


STIRI PE EMAIL


CALENDAR SINAXAR
 
©2016 Protoieria Moineşti - judeţul Bacău. Toate drepturile rezervate.
Web design Bacau si optimizare site - SANNET®.