Protoieria Moinesti Webmail    

 
PROTOIERIA CUVÂNTUL IERARHULUI PAROHII MĂNĂSTIRI CULTURĂ ŞI
MISIUNE
ASISTENŢĂ
SOCIALĂ
ŞTIRI ADMINISTRAŢIE RESURSE CONTACT
 
 

Maica Domnului, mister nepătruns și inepuizabil izvor de daruri duhovnicești
✝IOACHIM, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului   Astăzi cinstim Nașterea Maicii Domnului, în fața căreia depunem toate grijile vieții noastre cotidiene. Intrarea Fecioarei Maria în lume este prilej de a medita la Preasfânta Născătoare de Dumnezeu într-o manieră diferită. Să nu uităm că ea a fost în prealabil angajată ca și Marta,...

mai multe detalii
FACEBOOK

Seri de priveghere la căpătâiul Teodorei
  Duminica 29 septembrie, după o perioadă îndelungată de suferință, Dumnezeu a chemat-o la ceruri pe Teodora, fiica cea mai mare a părintelui Florin Stamate de la Parohia Șesuri, Protopopiatul Moinești. Astfel trupul plăpând al Teodorei a fost depus în biserica parohiei. Din acel moment, au urmat rugăciuni neîncetate la căpătâiul ei, iar în...

mai multe detalii
ŞTIRI ŞI EVENIMENTE

Arhiva : 2012 || 2013 || 2014 || 2015 || 2016 || 2017 || 2018 || 2019» Şcoala de Vară ,,Dăruind vei dobândi” în Parohia Boiştea I

Din 12 august 2016, cu ocazia Zilei Internaţionale a Tineretului şi cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, în parohia Boiştea I, la biserica ,,Sfinţii Impăraţi Constantin şi Elena” din Dărmăneşti, s-a desfăşurat etapa ,,Dăruind vei dobândi” din cadrul proiectului ,,Şcoala de Vara Comăneşteană”, editia a IV-a.

Proiectul a fost organizat de către Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr. 2 Comănești, Liceul Tehnologic Dărmăneşti şi Parohia Boistea I Dărmăneşti.

La activitate au participat elevi ai CSEI Comăneşti, elevi ai Liceului din Dărmăneşti şi copii din Parohia Boistea I, coordonați de insp. prof. dr. Droiman Oana Maria din partea ISJ Bacău, dir. Acsente Teddi, prof. Taraș Cristina, prof. Volmer Ștefania, prof. Pădurariu Andreea, prof. Banu Liliana, d.na Asandei Maria,director al Liceului Tehnologic Darmanesti; d.na prof. Prepeliță Iuliana si prof. Volmer Sorin de la Liceul Tehnologic Dărmănești, d.na Ifrim Marinica coordonatoarea grupului folcloric „Mândră  Ie  Românească” şi preotul Daniel Prepeliţă, Paroh al Parohiei Boistea I, Darmăneşti.

În cadrul acestui proiect copiii au participat la ateliere de pictura, quilling, jocuri de socializare,etc. De asemenea participanţii s-au bucurat de scurte momente artistice organizate de către coordonatori.

Pe lângă latura artistică a proiectului, copiii participanţi şi-au îmbogăţit cunoştinţele generale prin participarea la workshop-uri despre Turismul în zona Văii Trotuşului; Reguli de comportament în societate; precum şi un workshop despre nutriţie şi importanţa alimentaţiei sanătoase. Aceste workshop-uri au fost susţinute de studenţi si masteranzi din Parohia Boistea I, voluntari în cadrul acestui proiect cultural-duhovnicesc.

De asemenea, copiii au avut ocazia să viziteze şi Biserica monument istoric ,,Sfântul Nicolae”, din incinta Complexului Eclezial din Boiştea, biserică construită în anul 1808.

La final, Preotul Paroh Daniel Prepelita, împreună cu enoriaşii a oferit tuturor celor prezenţi o masă delicioasă, în casa de prăznuire a parohiei.

Mulţumim pe această cale tuturor celor ce s-au ostenit în organizarea acestui proiect şi ne dorim ca acesta să devină o tradiţie în parohia noastră!

 

 

Pr. Daniel Prepeliţă


STIRI PE EMAIL


CALENDAR SINAXAR
 
©2016 Protoieria Moineşti - judeţul Bacău. Toate drepturile rezervate.
Web design Bacau si optimizare site - SANNET®.