Protoieria Moinesti Webmail    

 
PROTOIERIA CUVÂNTUL IERARHULUI PAROHII MĂNĂSTIRI CULTURĂ ŞI
MISIUNE
ASISTENŢĂ
SOCIALĂ
ŞTIRI ADMINISTRAŢIE RESURSE CONTACT
 
 

Un astfel de arhiereu se cuvenea să aveţi!*
Ca Episcop-Vicar, dar şi ca Arhiepiscop, Înaltpreasfinţia Sa a fost şi este un exemplu de bună chivernisire a patrimoniului spiritual şi material al Bisericii, coordonând, totodată, ca un adevărat păstor, viaţa liturgică, pastoral-misionară, culturală, edilitară, socială şi duhovnicească a parohiilor, schiturilor şi mănăstirilor din cuprinsul Arhiepiscopiei....

mai multe detalii
FACEBOOK

Teofanie în duh eminescian
✝IOACHIM, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului Creștinii azi își schimbă veșmântul de luminăCă azi Teofania, liturgic, se termină.Dar ea se prelungește în cel plin de credință,Dacă-și îmbracă haina smerit, de pocăință.Sunt azi opt zile-n care tu ai băut aghiazmăȘi-ai devenit icoană pusă-n catapeteasmă.De mâine spală-ți fața...

mai multe detalii
ŞTIRI ŞI EVENIMENTE

Arhiva : 2012 || 2013 || 2014 || 2015 || 2016 || 2017 || 2018 || 2019» Şcoala de Vară „Vestitorii Ortodoxiei la poalele Nemirei” la Parohia Boiştea II - Dărmăneşti

În cadrul manifestărilor dedicate Anului Omagial al unității de credință și de neam și Anului comemorativ al Făuritorilor Marii Uniri din 1918, Parohia Boiștea II – Dărmănești, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a organizat cea de-a III-a ediție a Școlii de vară „Vestitorii Ortodoxiei la poalele Nemirei”.

Partenerii acestei Școli de vară au fost: Școala Gimnazială Nr. 2 Dărmănești, Primăria Orașului Dărmănești, Protopopiatul Moinești, Ocolul Silvic Dărmănești și Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr. 2 Comănești.

Școala de vară a reunit aproximativ 80 de copii și 15 voluntari proveniți din rândul cadrelor didactice din localitate. Întâlnirea a debutat cu rostirea unui cuvânt al doamnei prof. Bindileu Cornelia, directorul Școlii Gimnaziale Nr. 2 Dărmănești, arătând importanța acestei activități. În continuare, domnul primar, Toma Constantin, s-a adresat celor prezenți, vorbindu-le despre necesitatea vestirii tradițiilor creștine, ca temelie a neamului românesc și de menținerea lor spre a fi practicate și transmise generațiilor viitoare. În final preotul Ghineț Sebastian, coordonatorul acestei activități, le-a vorbit copiilor despre necesitatea legării unor relații de prietenie în rândul lor, de iubirea aproapelui și de bucuria de fi împreună în „tinda bisericii“, de unde a început să „lumineze făclia învățăturii“.

Toți cei prezenți au intrat apoi în Sfânta Biserică, unde s-a săvârșit slujba de Te-Deum. După slujbă a început desfășurarea activităților după un program bine stabilit de organizatori.

Activitatea și-a propus să ofere copiilor participanți un program interactiv format din ateliere de creație, workshop-uri, educație ecologică, pictură, dar si conștientizarea apropierii tinerilor de biserică și de istoria neamului românesc. Pentru buna desfășurare a activităților, copiii s-au aflat permanent sub blânda supraveghere a părintelui paroh, Ghineț Sebastian, a doamnei director, prof. Bindileu Cornelia, a doamnelor prof. Ghineț Carmen, Săndulescu Silvia, Stoica Mihaela, Pădurariu Andreea, Taraș Cristina, Cengher Ionela, Ionică Marius, Simion Rita etc.

Cei care s-au implicat în buna desfășurare a Școlii de vară au știut că în jurul unei mese se asigură unitatea marii familii a acestei școli, iar masa împreună cu cei dragi este o sărbătoare și de aceea au căutat să dăruiască o masă caldă în fiecare zi.

Pentru a comemora Centenarul Marii Uniri, 100 de tineri au fost mobilizați să participe la un tur al orașului pe biciclete și să depună 100 de flori la Monumentul Eroilor din incinta Bisericii Sf. Apostoli Petru și Pavel și au intonat Imnul „Deșteaptă-te, române!“.

Școala de vara s-a finalizat cu o excursie „Natura – darul lui Dumnezeu pentru oameni“, o excursie în mijlocul naturii la Cheile Tișiței, unde participanții au admirat frumusețile naturii și au cântat cântece patriotice și pricesne. La întoarcere, cei 50 de copii au poposit la Monumentul Eroilor de la Oituz.

Organizatorii au oferit prin această Școală de vară clipe de bucurie copiilor din zonă și au reușit să transmită prin joc, cântec și lectură, elementele credinței străbune, considerând totul o investiție pe termen lung.

În încheierea Școlii de vară, părintele paroh, Ghineț Sebastian a mulțumit colaboratorilor și a oferit diplome copiilor participanți.


STIRI PE EMAIL


CALENDAR SINAXAR
 
©2016 Protoieria Moineşti - judeţul Bacău. Toate drepturile rezervate.
Web design Bacau si optimizare site - SANNET®.