Protoieria Moinesti Webmail    

 
PROTOIERIA CUVÂNTUL IERARHULUI PAROHII MĂNĂSTIRI CULTURĂ ŞI
MISIUNE
ASISTENŢĂ
SOCIALĂ
ŞTIRI ADMINISTRAŢIE RESURSE CONTACT
 
 

Un astfel de arhiereu se cuvenea să aveţi!*
Ca Episcop-Vicar, dar şi ca Arhiepiscop, Înaltpreasfinţia Sa a fost şi este un exemplu de bună chivernisire a patrimoniului spiritual şi material al Bisericii, coordonând, totodată, ca un adevărat păstor, viaţa liturgică, pastoral-misionară, culturală, edilitară, socială şi duhovnicească a parohiilor, schiturilor şi mănăstirilor din cuprinsul Arhiepiscopiei....

mai multe detalii
FACEBOOK

Teofanie în duh eminescian
✝IOACHIM, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului Creștinii azi își schimbă veșmântul de luminăCă azi Teofania, liturgic, se termină.Dar ea se prelungește în cel plin de credință,Dacă-și îmbracă haina smerit, de pocăință.Sunt azi opt zile-n care tu ai băut aghiazmăȘi-ai devenit icoană pusă-n catapeteasmă.De mâine spală-ți fața...

mai multe detalii
ŞTIRI ŞI EVENIMENTE

Arhiva : 2012 || 2013 || 2014 || 2015 || 2016 || 2017 || 2018 || 2019» ŞCOALĂ DE VARĂ la parohia Poduri - ediția a VII-a

 

    Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, luni 6 august, vor debuta cursurile Şcolii de Vară organizată de Parohia Poduri în parteneriat cu Şcoala gimnazială „General Nicolae Şova”, Primăria din localitate şi UNICEF România.   Aflat la a VII-a ediție, proiectul este coordonat de părintele paroh Vasile Popa, părintele  Dumitru Parfene şi  de doamna profesoară Valeria Starpariu, și se adresează unui număr de 130 de copii și tineri cu vârsta între 6 și 18 ani, îndrumați de o echipă de voluntari: cadre didactice, specialiști, studenţi, elevi şi părinţi.

     Activităţile Şcolii de vară se vor desfăşura în perioada 6 august—20 august, în fiecare zi de luni până vineri între orele 9.00—12.00, la Aşezământele social-filantropice din cadrul Parohiei, la Şcoala Poduri, la Căminul cultural Poduri .

    Se vor desfăşura diverse activităţi împărţite în ateliere de lucru pe grupe de vârstă, din care amintim:

       Atelierul de Pictura ”Pete de culoare”:va oferi  participanților ocazia de a explora și exprima sentimentele și emoțiile prin diverse stiluri și tehnici folosind o gamă largă de materiale și suporturi de lucru. Copiii vor invăța elemente de limbaj plastic și deschidere către partea artistică a lumii, către frumusețea obiectelor și locurilor din jurul nostru, încurajând libertatea exprimării, imaginația și lucrul în grup, într-un mod educativ și distractiv deopotrivă.

       Atelierul ”Șahul pentru fiecare”: prin care dorim ca tinerii și copiii cu o situație materială precară din comună, și nu  numai,  să fie implicați în diverse activități educaționale sportive, ludice pentru potențarea aptitudinilor lor intelectuale, morale și competențelor sociale. E imperios necesar ca în vremurile actuale, cu atatea derapaje de comportament, ca toţi copiii sărmani să se integreze mai usor în viața socială pentru îmbunătățirea condițiilor de viață.

       Atelierul vechilor şi noilor meşteşuguri: va oferi prilejul copiilor de a face o incursiune în ceea ce privește vechile meșteșuguri ( ţesătorie, cusătorie, broderie, împletituri)învățândsăprețuiascășisăapreciezehărniciașimigalastrăbunilornoștriișisăînțeleagăcaidentitateaunuipoporstă in valorilesitradițiile sale.

       Atelierul de gastronomie: cu activități de gătit, servire și aranjare a mesei, abordându-se tototodată, prin metode activ-participative și teme despre îmbunătățirea educației pentru sănătate, promovarea comportamentelor sănătoase,  alimentația echilibrată, dar și despre combaterea risipei alimentare.

       Alteactivități de dezvoltare personală, artistice , sportive propuse: Excursie-pelerinaj  la Iași cu ocazia Centenarului, Concurs de șah- ediția a X-a,  cursuri de igienă, prim ajutor, ecologie,  bune maniere, formare duhovnicească, cântece patriotice și religioase, vizionare de filme educative, jocuri de rol, dansuri, drumeții, expoziții, spectacol, concursuri de echipă tip ”exatlon”, pescuit sportiv, gimnastică, jocuri de cunoaștere, de cooperare, de comunicare, de energizare, de creativitate etc…

       Nădăjduim că aceste activități, desfășurate în timpul vacanței de vară, vorvalorifică potențialul intelectual, moral și comportamental al copiilor noștri și că abilitățile și competențele dobândite le vor putea folosi în viață în diverse contexte.


STIRI PE EMAIL


CALENDAR SINAXAR
 
©2016 Protoieria Moineşti - judeţul Bacău. Toate drepturile rezervate.
Web design Bacau si optimizare site - SANNET®.