Protoieria Moinesti Webmail    

 
PROTOIERIA CUVÂNTUL IERARHULUI PAROHII MĂNĂSTIRI CULTURĂ ŞI
MISIUNE
ASISTENŢĂ
SOCIALĂ
ŞTIRI ADMINISTRAŢIE RESURSE CONTACT
 
 

Un astfel de arhiereu se cuvenea să aveţi!*
Ca Episcop-Vicar, dar şi ca Arhiepiscop, Înaltpreasfinţia Sa a fost şi este un exemplu de bună chivernisire a patrimoniului spiritual şi material al Bisericii, coordonând, totodată, ca un adevărat păstor, viaţa liturgică, pastoral-misionară, culturală, edilitară, socială şi duhovnicească a parohiilor, schiturilor şi mănăstirilor din cuprinsul Arhiepiscopiei....

mai multe detalii
FACEBOOK

Teofanie în duh eminescian
✝IOACHIM, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului Creștinii azi își schimbă veșmântul de luminăCă azi Teofania, liturgic, se termină.Dar ea se prelungește în cel plin de credință,Dacă-și îmbracă haina smerit, de pocăință.Sunt azi opt zile-n care tu ai băut aghiazmăȘi-ai devenit icoană pusă-n catapeteasmă.De mâine spală-ți fața...

mai multe detalii
ŞTIRI ŞI EVENIMENTE

Arhiva : 2012 || 2013 || 2014 || 2015 || 2016 || 2017 || 2018 || 2019» ŞCOALĂ DE VARĂ LA PAROHIA PODURI

                  În sala de festivităţi  a Primăriei Poduri,vineri 17 august ,  a avut loc închiderea festivă a cursurilor celei de-a şaptea ediţii a Şcolii de Vară organizată de Parohia Poduri, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în parteneriat cu Şcoala Gimnazială „General Nicolae Şova” , primăria din localitate şi UNICEF România.

                 La activitățile școlii de vară, ce au început  după Sfânta Liturghie prilejuită de sărbătoarea Schimbării la Față a Domnului, au participat un număr de 110  copii, împărțiți pe grupe de vîrstă în cinci categorii.

                 Pe parcursul celor două săptămâni, în fiecare dimineața, beneficiarii acestor cursuri au început activitățile cu rugăciune, iar, miercuri 15 august, cu ocazia Sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, au participat la Sfânta Liturghie săvârșită în bisericile parohiei, împărtășindu-se cu Sfintele Taine.

                 Dintre atelierele desfășurate în toată această perioadă amintim: ceramică și olărit; pictură pe lemn,pânză, oluri de flori și pietre sub coordonarea doamnei artist plastic Iustina Gherasim, istoria - cea mai frumoasă poveste, susținut de doamna profesoară Raluca Ancuța, primul ajutor salvează vieți, susținut de doamna profesoară Lorina Lăzărică, inițiere în bătut toaca, activități culinare,țesătorie,  activități sportive: pescuit sportiv, exatlon, drumeție, inițiere în tainele rezolvării cubului Rubik.              

               Cu ocazia festivității de închidere, s-a organizat o expoziţie cu o parte din lucrările efectuate de copiii prezenţi la cursurile diferitelor ateliere, iar copiii au oferit un frumos program artistic, având ca inspirație sărbătorirea Centenarului Marii Uniri.

               Au fost apoi înmânate diplome de participare tuturor copiilor care au frecventat cursurile Şcolii de vară, precum şi voluntarilor şi cadrelor didactice implicate în aceasta frumoasă activitate. Câștigătorii probelor sportive au fost premiați deasemenea cu medalii și cupe oferite de parohie, iar pe tot parcursul școlii copiii au primit dulciuri, fructe, hrană ecologică de la ferma domnului Nicolae Cimbru.

 „Mulțumim Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, pentru binecuvîntare și susținerea părintească a tuturor activităților social-educative desfășurate în parohia noastră, mulțumim părintelui protopop Costel Mareș pentru implicarea în proiectele adresate copiilor și tinerilor pe care le desfășurăm în parohie, mulțumim doamnei primar Diana Narcisa Albu și echipei UAT Poduri care, împreună cu Școala și Grădinița din localitate, prin doamnele profesoare Valeria Starpariu și, Anca Șova, și fundația UNICEF, prin doamna Iulia Cimbru, ne-au devenit parteneri în reușita proiectelor noastre. De asemenea, mulțumim colaboratorilor, voluntarilor, părinților și copiilor frumoși și minunați…”, a declarat părintele Popa Vasile, parohul parohiei Poduri.


STIRI PE EMAIL


CALENDAR SINAXAR
 
©2016 Protoieria Moineşti - judeţul Bacău. Toate drepturile rezervate.
Web design Bacau si optimizare site - SANNET®.