Protoieria Moinesti Webmail    

 
PROTOIERIA CUVÂNTUL IERARHULUI PAROHII MĂNĂSTIRI CULTURĂ ŞI
MISIUNE
ASISTENŢĂ
SOCIALĂ
ŞTIRI ADMINISTRAŢIE RESURSE CONTACT
 
 

Să spunem DA familiei binecuvântate de Dumnezeu! – Apelul Adunării Naţionale Bisericeşti pentru participarea la referendum în 6-7 octombrie 2018
Adunarea Națională Bisericească întrunită în şedinţa din 29 septembrie 2018 a lansat un apel către toţi cetăţenii ortodocși români pentru participarea la Referendumul din 6-7 octombrie 2018 în scopul afirmării, apărării și promovării familiei ca instituție binecuvântată de Dumnezeu. Apelul Adunării Naţionale...

mai multe detalii
FACEBOOK

Teofanie în duh eminescian
✝IOACHIM, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului Creștinii azi își schimbă veșmântul de luminăCă azi Teofania, liturgic, se termină.Dar ea se prelungește în cel plin de credință,Dacă-și îmbracă haina smerit, de pocăință.Sunt azi opt zile-n care tu ai băut aghiazmăȘi-ai devenit icoană pusă-n catapeteasmă.De mâine spală-ți fața...

mai multe detalii
ŞTIRI ŞI EVENIMENTE

Arhiva : 2012 || 2013 || 2014 || 2015 || 2016 || 2017 || 2018» ŞCOALĂ DE VARĂ LA PAROHIA PODURI

 

    Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, duminică 25 iunie, au început cursurile Şcolii de Vară organizată de Parohia Poduri în parteneriat cu Şcoala gimnazială „General Nicolae Şova”, Primăria din localitate şi UNICEF România.  După  Sfânta Liturghie şi slujba de Te Deum, la care au participat copiii împreună cu părinţii şi cadrele didactice implicate în proiect, s-au amintit şi apreciat activităţile şcolii de vară din anii trecuţi şi s-au oferit detalii despre activitățile ulterioare. Proiectul este coordonat de părintele paroh Vasile Popa, părintele  Dumitru Parfene şi  de doamna profesoară Valeria Starpariu, și se adresează unui număr de 140 de copii și tineri cu vârsta între 6 si 18 ani, îndrumați de o echipă de voluntari: profesori, studenţi, elevi şi părinţi.

     Activităţile Şcolii de vară se vor desfăşura în perioada 25 iunie-- 14 iulie, în fiecare zi de luni până vineri, la Aşezământul Parohial şi la Şcoala Poduri, între orele 9.00—12.00 . Se vor desfăşura diverse activităţi împărţite în ateliere de lucru pe grupe de vârstă, din care amintim:

             - Sportive: drumeţii, pelerinaje, şah, jocuri cu mingea, gimnastică, orientare turistică, pescuit sportiv...

-Artistice: piese de teatru, cântece patriotice şi religioase, jocuri de rol, origami, cursuri de: jurnalism, fotografie, film.

-Dezvoltare personală: cursuri de: igienă, prim ajutor, legislaţie rutieră, bune maniere, gastronomie, ecologie...

-Atelierul vechilor şi noilor meşteşuguri: ţesătorie, cusătorie, broderie, împletituri..

-Formare duhovnicească: participarea la slujbele Bisericii, întâlnirea cu Părinţii Bisericii prin film, lectură, cuvânt.

„Rugăm pe Bunul Dumnezeu să Binecuvânteze a 6-a ediţie a Şcolii de Vară ce se desfăşoară în Parohia şi Comuna noastră, activitate ce ilustrează fericit buna colaborare dintre Biserică, Şcoală şi Primărie, la care  de anul trecut se adaugă şi UNICEF România, în folosul şi interesul copiilor noştri”, a spus părintele paroh Vasile Popa.


STIRI PE EMAIL


CALENDAR SINAXAR
 
©2016 Protoieria Moineşti - judeţul Bacău. Toate drepturile rezervate.
Web design Bacau si optimizare site - SANNET®.